Тренировка през лятото - какво да избягвате?

Температурите навън все още са високи
23 авг 2021 17:52, Екип на Tialoto.bg
1
Тренировка през лятото - какво да избягвате?
IStockphoto

Температурите вече се повишиха и това се отразява на начина ни на живот и цялостния ни тонус. Слънцето ни зарежда и ни кара да се усмихваме, но жегите ни изцеждат и при физическа активност се чувстваме по-бързо уморени. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от любимите си тренировки на открито, а просто да вземете някои елементарни мерки, за да не се дехидратирате, да ви прилошее или да увеличите риска от контузии и прпадъци под силните слънчеви лъчи.

Ето и какво да направите, за да можете да спортувате уверено и безопасно на въздух до края на лятото: 
 
Не тренирайте между 11 и 16 ч.
 
В този диапазон слънцето е най-безпощадно и не само ще се уморите много по-бързо, а и може да ви прилошее. Ако правите кардио пък, ще усетите, че въздухът не ви стига по-бързо. 
 
Препоръчително е в горещините да тренирате рано сутрин навън или след 19 ч.

Не носете тъмни и запарващи дрехи
 
Тъмните цветове и най-вече черното привличат слънчевите лъчи и не са удачни за тренировка през лятото.  И макар да искате да се потите повече, вярвайки че така отслабвате по-интензивно, избягвайте изкуствените материи, дунапренените колани и да се облепяте с найлони в проблемните зони. С тях увеличавате изкарването на вода и електролити, а не топите мазнини! Освен това запарват кожата и създават много неприятно усещане, като може да се стигне до сериозни раздразнения. Препоръчително е да не се навличате и да носите памучни и дишащи материи. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Трениране само с мотиката :)))

Спонсорирани публикации