Рецептата Dnes: Пикантно пиле тандури на скара

Ароматно, вкусно и сочно
6 сеп 2021 12:26, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Пикантно пиле тандури на скара
Снимка: istock

Продукти:

½ чаена лъжица къри на прах
½ чаена лъжица чили на люспи
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица джинджифил на прах
¼ чаена лъжица червен пипер
¼ чаена лъжица канела
¼ чаена лъжица куркума
2 супени лъжици вода
4 бр пилешки гърди без кост
 
Приготвяне:
 
Загрейте скарата или барбекюто. В голяма купа смесете всички подправки и добавете водата. Разбъркайте, докато се получи гладка паста. С нея втрийте добре месото навсякъде, докато полепне добре. Покрийте пилешките гърди с капак и оставете да се мариноват 20 минути в хладилника. 
 
Намажете скарата с малко мазнина и изпечете пилешкото от двете страни, като обръщате от време на време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как така, хем тандури, хем на скара? авторката май не знае какво говори...
1
0
 
4
 
! Отговори
5ел преди 2 години
4 броя пилещки гърди се има предвид от 2 кокошки сигурно.

Спонсорирани публикации