Корина Шумахер: Михаел е тук, но е различен

Нов документален филм ще разкаже за живота на легендата
Обновена: 10 сеп 2021 12:52 | 10 сеп 2021 12:52, Нели Христова
50
Корина Шумахер: Михаел е тук, но е различен
Снимка: БГНЕС

Съпругата на Михаел Шумахер, Корина, казва, че легендата от Формула 1 е "различен, но той е тук". 52-годишният шампион продължава рехабилитацията си от мозъчна травма, претърпяна при ски инцидент през декември 2013 г.

Семейството е свело до минимум разгласяването на информация относно Шумахер след инцидента. В предстоящ документален филм на Netflix, чиято премиера ще бъде на 15 септември, Корина казва, че поверителността е много важна за тях, но въпреки това разкрива малки детайли около състоянието на съпруга си.

„Михаел ми липсва всеки ден. И то не само на мен. Липсва на децата, семейството, баща му, всички около него. На всички им липсва Михаел, но Михаел е тук – различен, но тук.Той все още ми показва колко силен е всеки ден", казва тя. "Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да може Майкъл да е по-добре и да се уверим, че му е удобно. И най-вече - да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка."

"И без значение какво, ще направя всичко, което мога. Всички ще го направим. Опитваме се да продължим като семейство, така, както той харесваше и все още го прави. Ние продължаваме живота си. "Личният живот е личен", както винаги е казвал. За мен е много важно той да може да продължи да се радва на личния си живот колкото е възможно повече. Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Михаел", допълва Корина.

За пръв път тя споделя и какво й е казал Шумахер, преди да стъпи на пистата в Мерибел, където претърпя инцидента, който промени живота му: "Малко преди инцидента в Мерибел той ми каза: "Снегът не е много добър. Може да отидем в Дубай и да скачаме с парашут там."

Това е едно от последните неща, които Михаел е казал на съпругата си преди да падне и да удари главата си в камък по време на ски спускане със сина му Мик (бел. ред. тогава на 14 години). Шампионът във Формула 1 получи ужасяваща мозъчна травма, която го остави в кома за 6 месеца.

Оттогава Михаел получава специализирани грижи в дома му в Швейцария край женевското езеро, а семейството му не разкрива никакви подробности около здравословното му състояние.

Сега Корина решава да прекрати мълчанието си и споделя, че в годините, в които Михаел се е състезавал във Формула 1, тя е вярвала, че "ангели хранители" бдят над съпруга ѝ.

"Винаги беше невредим след състезанията. Ето защо бях убедена, че той има няколко ангели хранители, които бдят над него."

"Не знам дали е защото това е вид защитна стена, която издигаш около себе си или просто си наивен, но на мен никога и през ум не ми е минавало, че нещо някога може да случи на Михаел. Никога не съм обвинявала Господ защо това ни се случи сега. Инцидентът беше просто наистина лош късмет – най-лошият късмет, който някога може да извади в живота си", споделя жената на Шумахер.

Шумахер печели два шампионата във Формула 1 за Бенетон през 1994 и 1995 г. и след това пет последователни титли за Ферари, между 2000 и 2004 г. Той се пенсионира през 2006 г., но се завърна в състезанието с Мерцедес от 2010 до 2012 г.

Синът на Майкъл и Корина - Мик е в дебютния си сезон във Формула 1 с Хаас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям пилот но и много подъл на пистата.
35
1
 
1
 
! Отговори
Bobi преди 2 години
Корина Шумахер: Михаел е тук, но е различен - пие кръв и има два по-остри зъба ли?
34
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мене най-великите са 1. Сена 2. Хил 3. Вилньов 4.ШумахерШуми го слагам чак на четвърто място. Сена, Хил и Вилньов бяха в пъти по-добри пилоти от Шуми.
33
0
 
7
 
! Отговори
оуууу преди 2 години
не разбирам защо не го оставят на мира този човек, всички са вперили поглед в него...
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбрах... Майкъл или Михаел?????
31
9
 
6
 
! Отговори
ку40 преди 2 години
а знаеш ли кой е шефа на шумахер, а знаеш ли за какво е изхвърлен от Ф1, сега познай как шуми става шампион за пръв път.
30
7
 
5
 
! Отговори
ky40 преди 2 години
деймън хил е мотоциклетен пилот. влиза във Ф1 на 32 години бе, неумитник. трябваше да е двукратен шампион. На 32 години разбра ли бе ***, не бил добър, майкатинеумита
29
2
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Ако е в будна кома,може да вегетира така с десетки години при добри грижи.Важното е,че се грижат за него,а и имат тази възможност.Той е човек който е предизвиквал доста хубави емоции у любителите на високите скорости.Заслужава да го помним.Но само толкова за съжаление.
28
4
 
26
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Респект Шуми..без значение къде си как си ...благодарим ти за хубавите спомени...
27
8
 
27
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Шумахер и Сена бяха единствените конкурентни пилоти с неконкурентни коли...Това не го можеха нито Вилньов нито Хил нито Хакинен....нито останлите пилоти от онова мъжко време..за днешните *** няма и да отварям дума...те затова и тогава казваха че били много добри на дъжд...баха защото бяха най добрите пилоти много по-добри от останалите при равни условия...казваха че правели грешки ...не не правеха грешки надскачаха възможностите на колите и пилотските си умения за да печелят със слаба кола.
26
3
 
12
 
! Отговори
Майкъл? преди 2 години
МАЙ НЕ СЕ КАЗВА ТАКА БРЕ?
25
9
 
33
 
! Отговори
Texaco преди 2 години
Хил беше НИЩО в сравнение с Шумахер! Вилньов също.. Само Хакинен чат-пат му се опираше и то докато от Ферари развиваха още колата, БЛАГОДАРЕНИЕ на Шумахер! Шумахер беше и остава най-добрият! Неговата фанатична ПРЕЦИЗНОСТ и маниакални всеотдаденост и усет можеха да се мерят единствено с тези на Аертон Сена. По ирония на съдбата, когато през далечната вече '94 Сена катастрофира фатално, Шумахер караше точно зад него и последните on board кадри бяха точно от неговата кола - тогава Benetton Ford :(
24
6
 
13
 
! Отговори
Фитипалди преди 2 години
До Има справедливот! 26 Гледал съм го още как и в Австралия 94 и на Силвърстоун 95-*** където пък Хил се натресе странично директно в Шумахер (може би и той се опита да го убие...? ) или просто толкова си можеше хърбата от Лондон... ама кой ли го помни, добре че името на тате Греам Хил..
23
14
 
8
 
! Отговори
Има справедливот! преди 2 години
До ФитипалдиЯвно не си гледал състезанието, моля да си го намериш и да то пуснеш. Точно това заслужава след това състезание, не мисля че съдбата може да бъде по справедлива.Има разлика между агресия и опит за убийство! Това което направи Михаел, като дори го заяви преди състезаниеето, ще го блъсна, но няма да му дам титлата!
22
19
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Корина ли си ква си!!! Имай малко милост и оставете човека да си почива.Защо го държите, като кукла на апаратно дишане ?! Просто го оставете, той отдавна го няма! Това е абсолютно безобразие! Егоизмът ви е невероятен!
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятен спортист. Но както казва баба Ванга не искайте много пари ... неможе да им платите цената. Примери много - Колин макрии, кобе Браян, самия шумахер и куп други с странен лош късмет. Как може да имаш лош късмет, ксто си толкова успешен. Просто тоаа е енергия. Дава и взема.
20
7
 
38
 
! Отговори
Рос преди 2 години
Беше велик. Не само карач като повечето сегашни пилотчета а и участваше активно при правенето на колите. Не случайно Мерцедес го върнаха от пенсия..., защото имаха всичко, но им липсваше пилот който да им направи колата и той го направи и Мерцовете толкова години са на върха след него. Велик.
19
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленчук!
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ли ходя да скачам с парашут и да карам ски през камъните? Разбира се, че е живял рисково и си е намерил, каквото е търсил. Адреналин джанки.
17
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно пиле ще го скъса по всички дисциплини.

Спонсорирани публикации