Позлатен телефон с лика на Путин е открит в арестувания Евелин Банев-Брендо

Снимка на бутиковото бижу беше разпространена от украинските медии
Обновена: 11 сеп 2021 22:18 | 11 сеп 2021 21:45, Анисия Иванова
96
Позлатен телефон с лика на Путин е открит в арестувания Евелин Банев-Брендо
Снимка: БНТ

Открит е телефон с лика на Путин в арестувания в Украйна Евелин Банев-Брендо.

Арестуваният български наркотрафикант има присъди в Италия, България и Румъния  и трябва да бъде  екстрадиран, но засега не е ясно къде. Вчера от прокуратурата заявиха, че са започнали действия по процедурата по екстрадиция. На този фон украински медии публикуваха нови разкрития около ареста на кокаиновия крал в Киев.

Снимка на бутиковото бижу, открито при ареста на Брендо в Киев, беше разпространена от украинските медии.

Позлатеният телефон е с гравиран лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия. Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Не е ясно обаче дали телефонът е ползван от Брендо, тъй като той е познат в криминалния свят със своята предпазливост. Сред арестуваните в Киев има и още двама души - молдовец и украинец.

Според експерти арестът в Киев може да е бил свързан със създаването на нов пазар и нова ниша, различна от трафика на кокаин.

Още по темата
"Украйна дава големи възможности в това отношение. Може би е имало някакво преструктуриране, помощ към тях, ако това е била една допълнителна стъпка", коментира Тихомир Безлов.

Следите на Евелин Банев се губят още през 2018 г., когато изчезва от България, въпреки наложената му забрана по дело, продължило 12 години.

Последната публична поява на Брендо е от март 2017 г. в сградата на Съдебната палата в София. Тогава соченият за кокаинов крал беше уловен от обективите на камерите, след като Апелативният съд му постанови присъди от шест години затвор за пране на пари от наркотрафик.

"Това е може би най-големият криминален български авторитет. Италианците говориха за около 40 тона, че са минали през неговата организация", допълни Тихомир Безлов.

На ход е съдът в Украйна, който трябва да разгледа искането за екстрадиция на Брендо. Освен в България обаче Брендо има присъди още в Румъния и Италия.

"При един такъв казус, ако нашето искане е първо, Брендо би трябвало да бъде предаден на България. Ако не сме първи, трябва да се види как точно е уреден въпросът в украинския закон. В българския закон нещата не са много ясно посочени за подобни ситуации", каза адвокат Емануил Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации