Северна Корея заяви, че прекратяването на Корейската война е преждевременно

Между Юга и Севера няма мирен договор
Обновена: 24 сеп 2021 19:50 | 24 сеп 2021 19:42, Нели Христова
36
Северна Корея заяви, че прекратяването на Корейската война е преждевременно
Снимка: БГНЕС

Призивът на Южна Корея да обяви официално прекратяване на Корейската война е преждевременен, тъй като няма гаранция, че това би довело до оттегляне на "враждебната политика на САЩ" спрямо Пхенян, съобщи в петък севернокорейската държавна медия KCNA, позовавайки се на мнението на заместник-външния министър Ри Тае Сонг.

Във вторник южнокорейският президент  Мун Дже-Ин отправи призив за официално прекратяване на Корейската война в обръщение към Общото събрание на ООН и предложи двете Кореи само със САЩ или със САЩ и Китай, да подпишат такава декларация .

Двете Кореи все още са във техническа война, след като конфликтът им през 1950-53 г. завърши с примирие, но не и с мирен договор.

"Нищо няма да се промени, докато политическите обстоятелства около КНДР останат непроменени и враждебната политика на САЩ не се промени, въпреки че прекратяването на войната се обявява стотици пъти", казва Ри пред KCNA.

"Оттеглянето на САЩ от двойните стандарти и враждебната политика е най-важният приоритет за стабилизиране на положението на Корейския полуостров и гарантиране на мир на него", допълва той.

В петък Мун заяви, че е уверен, че Пхенян ще осъзнае, че е в негов интерес да започне диалог с Вашингтон, но не е сигурен, че този момент ще дойде по време на неговия мандат, който приключва през 2022 г.

"Изглежда, че Северна Корея все още преценява възможностите, като същевременно държи вратата отворена за преговори, тъй като това само повишава напрежението на ниско ниво, точно толкова, колкото САЩ да не прекъсват всички контакти", заяви Мун пред репортери на борда на президентският самолет на Южна Корея.

Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън се обърна към събранието на ООН и заяви, че САЩ искат "продължителна дипломация" за разрешаване на кризата, свързана с програмите за ядрени и балистични ракети на Северна Корея.

Северна Корея отхвърли намеренията на САЩ за диалог и ръководителят на атомната служба на ООН заяви тази седмица, че ядрената програма на Пхенян върви "с пълна пара".

Северна Корея и Южна Корея изпитаха балистични ракети миналата седмица - последният залп в надпреварата във въоръжаването, в която и двете нации са разработили все по-сложни оръжия на фона на безплодни усилия за започване на преговори за намаляване на напрежението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ако баба ти... преди 2 години
До пияница мистикПрекалил си с юфката.Не можеш и да говориш.Не стой гол на вятъра.
28
5
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Леле, тоя Ким Грух има собствена държава, учил е на Запад, а един нормален костюм не е намерил начин да си купе. Или да му ушият...То другото няма какво да се коментира. Нормалните хора (без комунистите) знаем що за държава са.
27
3
 
5
 
! Отговори
Ядрено оръжие преди 2 години
До МНЕНИЕ Да не мислите че Южна Корея няма ядрено оръжие да се защити, няма само официално също както официално ядрено оръжие няма и Израел! Само не мога да си обясня СК не вижда ли че и ЮК и Япония от аутсайдери и унищожени държави (Япония след ВСВ) ЮК след Корейската война, в момента са в топ 5 на технологичните и богати държави в света, а СК диша прахта по стандарт на живот на много Африкански държави!
26
1
 
2
 
! Отговори
Ядрено оръжие преди 2 години
До Христо Христов И като сключи мирен договор с Южна Корея мислите че Севера нещо ще постигне ли! Северна корея освен с Южна Корея няма мирен договор и със САЩ! Затова СК ги интересува да отпаднат санкциите, защото иначе нищо не се променя!
25
5
 
2
 
! Отговори
Б. преди 2 години
Северно корейските "лидери" са психопати....
24
3
 
3
 
! Отговори
Чудесна мода! преди 2 години
Северно-корейците може да няма какво да ядат, но пък Ким Чен Ун и бан..дата му имат много хубави широчки ***.
23
4
 
2
 
! Отговори
@ преди 2 години
До АнонименУхаа... въоръжени с китайски и руски оръжия? Значи Янките не трябва да се намесват. Да ги оставят да стрелят и те сами ще се изпозастрелят като им знаем точността на тези оръжия. Само да не вземе нещо да падне при нас докато целят Южна Корея
22
8
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Ако САЩ се изнесат от Южна Корея ще се повтори сценария с Афганистан - Северна Корея ще помете Южна Корея и юе има единна Корея .
21
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Ами да я подхващат наново.Язък само за феновете на Самсунг-ще реват яко за любимата марка.
20
7
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
По целия свят комунистите са свръх-нагли като ***...
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По National Geographic дават поредица за СК вечер.... немога да повярвам, че съществува такава болница. И като цяло на всички ни е ясно, до какво води диктатурата... въпроса ми е ... ЗАЩО ? Какво се опитват са покажат или докажат ? Не виждам са живеят щастливо , не виждам да имат удобства, не виждам реално нищо ... Каква всъщност е логиката на този режим ? Какво трябва да постигне? Или просто психично болни хора се гаврят с други вече психично болно общество
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква деградация на човека само!Червената чума е най-голямото зло сполетявало човечеството.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 ти къде живееш в приказките ли? Какъв шанс има нискотехнологична, бедна и гладна армия срещу САЩ? никакъв. Къде ще е извадиш тая "голяма" армия на дебелия? Нали дроновете,ще е разсипят...Как ще спрат превантивен удар с ядрено оръжие по пхенян? Видяхме, какво се случи с голямата соц армия на Армения .... дроновете е разпиляха... клоун
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко,че банда престъпници и кучетата им взеха живота на десетки поколения корейци на север . Откраднаха им живота, живеят в некви илюзии, психиатрия . Жалко и че Китай помогна това да се случи 50те. На тяхния кръст,ще лежи това. А всипки знаем ,че рано или късно плащаш.
15
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те САЩ с едни боси араби не можаха да се справят, какъв шанс имат срещу голямата корейска армия въоръжена с китайски и руски оръжия и снабдяване? Даже гладните виетнамци ги изгониха и в Сирия и Ирак нищо не можаха да постигнат.
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Може да има армия , но зад нея няма държава да я подкрепя" - Русия и Китай зад кого мислите ще застанат, ако американците се намесят?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де. За какво харчат отлкова много пари за огромна армия, ако няма война?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми да почват пак .
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До7 Може да има армия , но зад нея няма държава да я подкрепя, по не до сега. Докато зад САЩ са много държави
10
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Южна Корея вече е обладана от Америка за съжаление.Колкото е да плювате по Ким там е останала истинската ценностна система,хората работят,жилищата са безплатни,здравеопазване,образование без пари.Няма наркомани,няма ромели има дисциплина.Не умрат от глад както в Америка ония завити с картоните по улиците.Мисля че в цял свят само Беларус и Северна Корея останаха истински държави.Съжалявам,че не знам корейски бих живял там като гледам каква *** стана БГ за съжаление.Цялата гнус на запада дойде

Спонсорирани публикации