Проф. Балтов уволнен заради неспазване на етичните норми и КТ

Нямало политически мотиви
120
Проф. Балтов уволнен заради неспазване на етичните норми и КТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс“, заяви директорът на „Пирогов“ проф. Иван Поромански пред bTV.

По думите на новия директор на „Пирогов“ на Асен Балтов е извършена подробна проверка на трудовото досие, в което са открити множество нарушения.

Още по темата

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, коментира Поромански.

Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, уточни Поромански.

От този момент се е наложила проверка на досието на Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански.

„Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен“, смята Поромански.
Новият директор на „Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда. „Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: ПироговБалтов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
17
 
21
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Следва примера на Коца Ангелова. Да се готвят Мутафчийски и математика Витанов. След тях и Ачо Красивия.
78
24
 
16
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 77 Май говорим за съвсем различни неща, а? Балтов може да е супертесен специалист, и то много добър. Нека си опита тогава късмета в САЩ, какво го спъва? Нали там търсят такива? Търсят, но не и корумпирани като Балтов. Знаеш ли какво се случва с лекар в САЩ който убие пациент поради погрешно поставена тръба при анестезия? Влиза в затвора!А вие цъкайте минуси...
77
2
 
3
 
! Отговори
АС преди 2 години
До Каканарин НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ СИ "НАОПАКИ " ? т.е. НА ОБРАТНО !
76
16
 
15
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Важно е , че е отървал панделата за злоупотребите в пирогов , сега ще си харчи сладко и наспокоино паричките
75
3
 
13
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Защо ми мътиш водата агне?!Ама как ти я мътя като съм откъм долната част на дерето и едвам допирам устнички?Мътиш я,мътиш я и още как! Не искаше да ми увеличиш заплатата,а даже ми я намали като стана директор,затуй аз кат червен угоен вълк,ще извадя ако трябва и кал под копитцата ти,но ще те приключа!Пък ти върви са жалвай на съда на Ос ран Панов,който не само ,че няма да мръдне и пръст за тебе,а може да ти обуе кънките да ми платиш за прескъпите ми адвокати,дет и не гър ша докарат за снежинка!!
74
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатата на проф Порочански, който е уволнил проф, Балтов е над 30 000 лв месечно. Вижте му фиша публикуван в интернет.
73
6
 
19
 
! Отговори
УВО 2021 преди 2 години
Който уволнява накрая него го уволняват! Тези уволняващите са забравили, че всяка власт си има край. Ще дойде краят и на тази бошевишка власт!
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150 000лв на месец заплата
71
18
 
23
 
! Отговори
Каканарин преди 2 години
Балтов е уволнен, защото вместо да седи в Пирогов и да си гледа работата, той обикаля с джипката и с Бати Бойко да инспектират маркировки. А когато не е с Бати Бойко, беше в някое ТВ студио. Айде сега у лево, Балтов. Чезвай.
70
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИСТОРИЯ "Балтов имаше нова Професия - за последните 5 години - да виси в студия на Телевизии , този човек не е стъпвал в Пирогов от 4 години" Лъжа от "историк" на ДС. Балтов е оперирал постоянно откакто е И в политиката: това го потвърдиха неговите колеги предния път, когато протестираха срещу уволнението му. Защо лъжеш?
69
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя С какво те държи ДС, я кажи?
68
9
 
11
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Балтов имаше нова Професия - за последните 5 години - да виси в студия на Телевизии , този човек не е стъпвал в Пирогов от 4 години , защо Началника му не каже в прав текст че не идва на Работа .
67
2
 
7
 
! Отговори
ДО 76 преди 2 години
В голяма грешка си в САЩ се държи на тесните специалисти и инвестициите.Дори харчат луди пари да привлекат технократите на другите държави. Просто трябва да си задържат номер едно в света и такава политика си идва естествено от целта.Докато България технократите са пречка за бюрократите.Просто ние имаме други цели ,не да бъдем най добри в нещо си а управляващите да не им се пречи да бъдат такива ,а това се прави технократите.Просто в САЩ също недоволстват но не могат без тях,ние можем .
66
9
 
6
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 75 Абе ти знаеш ли при дисциплинарно уволнение какво правят в демократичните САЩ? Картата ти за достъп се деактивира, на портала охраната ти връчва сандъчето с личните вещи от офиса и - довиждане! Чао! Гудбай! Никакви обяснения, никакви пазарлъци!
65
15
 
12
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Добре е, че този нагльо си замина!
64
4
 
5
 
! Отговори
Нали? преди 2 години
До: номер 71 Нали? И тоя ще ни обяснява от телевизора колко полезни били ваксините! Колко хубаво било да носим маски! А той бил... Павлик Морозов Втори! Топи другарчетата си!
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мак 64 "Това, което описвате, са нормални дейности за всяка болница." Разбира се, че е въпрос на рутина, и в никакъв случай не може да има сравнение между професионализъм/компетентност/адекватност - от една страна, и надменно лицемерие, некомпетентност и безхаберие - от друга; и това сме го виждали в други две болници, уви!
62
7
 
10
 
! Отговори
!@#$ преди 2 години
Тотално аполитичен съм, изобщо не ми дреме кой ще е министър, кой ще е президент и т.н. Но, в момента в който видах доносите на Балтов, ами - погнусих се! Това да си доносник е възможно най долното човешко падение.
61
6
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
колко пъти е женен колко деца има последната от ндсв ли е какъв е тозиморал това ли е кандидат за президент
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Админчо, пак ме "изчегърта" без всякакво обяснени, ама нищо де - щом не адмирирам кРадльото, а компетентни и достойни професионалисти - е, няма как да не ме "изчегъртате", нали? Вече ПЕТА година кРадльо-пРЕЗИЛдентска ПРОПАГАНДА вилнее на свобода за обработка на чалга-юмрукчовците, и вие припявате на фалшивия ѝ хор - нима смятате, че НЕ сте ПРОКОПчо-бабикянско-грипеньова медийка?

Спонсорирани публикации