Скъпият ток качи и цените на храната в ресторантите, сметката с 10% отгоре

Дистрибуторите на хранителни продукти вдигнаха цените си средно с 10 до 30 на сто
Обновена: 25 сеп 2021 07:49 | 25 сеп 2021 07:45, Камелия Цветанова
92
Скъпият ток качи и цените на храната в ресторантите, сметката с 10% отгоре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

10% е ръстът в цените по ресторантите в Кюстендил, установи проверка на „Телеграф“. Като причина от местния бизнес посочват увеличението в цените на тока, както и при всички основни продукти.

Още по темата

„130% е увеличението на тока спрямо предишни сметки за същия период от време. Потреблението на електроенергията е същото, което няма как да не се отрази съответно и в цените на предлаганите от нас ястия и питиета. Това увеличение се наблюдава през последните 4 месеца, което наложи да увеличим цените с около 10%. Само до преди месец цената на олиото на едро беше 2 лв. за литър, сега е 3 лв., а при нас потреблението е огромно“, обясни Елица Димитрова, която е собственик на култова кръчма в областния град. По нейни думи най-силно засегнати от пандемията са именно ресторантьорите, тъй като работата в бранша е намаляла с 50%.

По-високи цени в менютата си вече пресмятат и ресторантьори от Стара Загора.  

За последните 2-3 месеца дистрибуторите на хранителни продукти и напитки вече тихомълком вдигнаха цените си средно с 10 до 30 на сто и това няма как да не се отрази и в заведенията. Засега все още не сме обсъждали конкретно увеличение, но не изключвам то да  е в рамките поне на 10 на сто, съобщи председателят Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите от Стара Загора Вени Петрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: ресторантток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който посещава ресторанти тия 10% не го бъркат проблема е, че по магазините цените галопират.
15
0
 
22
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Някои си мислят,че ще скачат само заплатите,тавоз животно няма....всичко е взаимносвързано ...с минималната заплата и пенсиите.В нашият град за две години цените в ресторантите скочиха към 60 %...."хубаво" скачат цените в ресторантиите ...но качеството пада....и се започва и едно "икономсване" с грамовете,с качеството на продуктите... тъй че...Цените скачат,но качеството катростофално пада...ето това повечеко ме безпокой!!!
14
3
 
23
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Щото на Боровец имотите са на мастити мафиоти. И те ги отдават под наем за по 30-40,000 лв на сезон. И тоя наемател кръчмар, за да си избие наема и високите цени на тока, за да ти сготви манджата, трябва да ти надуе цените, за да има и за него печалба.
13
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях на Боровец преди две седмиц - извън сезона. Едно карначе беше 12лв. В магазина 4 са за 9лв. На Пампорово - 100гр домашна баница в механа - 10лв. Супи и чорби по 5-6лв. Защо?!
12
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключа за палатката са именно ДИСТРИБУТОРИТЕ. Премахнете ги и цените няма да се покачват постоянно. Всеки който си купи баничарка или бус, става дистрибутор. Ходи на борсата, купува стока и я препродава по магазините. Разбира се слага надценка, щото видиш ли - той гориво плащал. Че кой та кара да са занимаваш бе? Другите дистибутори - минава лека кола, с една неграмотница в нея с една машинка и прави заявка. След нея минава бус и прави доставката. 2 коли вървят-една доставка. Разходи, разходи....
11
2
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да си я плюскат сами манджата :)))
10
4
 
26
 
! Отговори
Скръндза преди 2 години
Щом цените са 10% нагоре, няма да давам повече бакшиш на сервитьорките и моята сметка пак ще е колкото досега.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма правителство и контрол, още ще скачат цените. Не ме интересува кой управлява, интересува ме да озаптят спекулантите. Животът в България става вече непосилен, а заплатите не скачат.
8
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реаторантите и заведенията не са необходимост, а глезотия. Можем и без тях.
7
22
 
23
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Избрахме си спуснат от генерал Решетников пРезидент и тръгнахме по пътя на Русия- галопираща инфлация,скъпотия,беднотия,мизерия, рекорди по смъртност от Ковид-19,медийна демагогия. Да го изберем отново и да си спомним Виденовата зима!
6
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП-то казаха, че няма какво да харчат и - скок на цените. Спомнете си Виденовото управление! След тях е потоп!
5
11
 
34
 
! Отговори
българин преди 2 години
Вяма основателна икономическа причина за увеличение на цените,но при избуялото напрежение,всеки гледа да спечели повече.Алчността е в основата на това увеличение.За ресторантската храна-дива алчност,където 100% надценка не я харесват.Искат 200".Затова не влизам в заведения.Една супа струва 3-3.5 лв.В нея са вложени прокукти за не повече от 1 лв.Останалото е печелба.Е,мерси.Не ви искамхраната.Така и с алкохо и безалкохолни.
4
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички цени тръгнаха да скачат но само нагоре - ицвара от 2 лв. за 3.40лв., олио вече гони 4 лв ., хляба - искат още да го вдигат. Двигателни масла вече са с нова цена плюс 1.50 - 2 лв. нагоре.Къде е правителството? Това е вече спекула.
3
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме Ми. Аз по кръчми не ходя, защото хигиената на 95% е ниска, пък и не могат да готвят.
2
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те само това чакат. Дано фалират всички ресторанти, само дерат кожи.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък си помислих, че е заради намаленото ДДС.Впрочем и книжния пазар сериозно е покачил цените си. Не е ли време държавата отново да започне да си прибира дължимото?

Спонсорирани публикации