Сноудън за срива в мрежите: Светът става по-здравословно място

Facebook отрече да има теч на данни
5 окт 2021 14:50, Анисия Иванова
41
Сноудън за срива в мрежите: Светът става по-здравословно място
Снимка: БГНЕС

Светът стана по-здравословно място в резултат на мащабния срив на Facebook, каза бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън. „Facebook и Instagram загадъчно спират и един прекрасен ден светът става по-здравословно място“, написа той на страницата си в Twitter.

В понеделник потребителите на Facebook, Instagram и WhatsApp по целия свят съобщиха за масови прекъсвания на услугите. На този фон имаше съобщения и за проблеми в работата на Telegram, Twitter, Google и TikTok.

Още по темата

Според уебсайта Downdetector, който следи прекъсванията на популярни интернет ресурси, потребителите на Facebook, Instagram и WhatsApp в различни страни са се оплакали от мащабни сривове в услугите. Повечето от сривовете са докладвани от потребители от САЩ и Великобритания, както и от Канада, Нидерландия, Германия, Италия, Франция и други страни.

След мащабния срив на мрежата Facebook съобщи, че няма теч на потребителски данни.

Спирането на мрежата стана късно в понеделник и продължи тази нощ, за почти 7 часа потребителите нямаха достъп до профилите си. Причината - неуспешни актуализации на рутери, които координират обмена на трафик между центровете за данни.

"Нямаме доказателства, че има теч на потребителските данни в резултат на срива“, се казва в съобщение на главния офис на мрежата в Калифорния.

„Нашите инженери установиха, че промените в конфигурацията на основните рутери, отговорни за координирането на мрежовия трафик между центровете за данни, са довели до нарушаване на комуникацията между рутерите“, съобщават още от офиса на компанията. Ефектът на тези проблеми е бил каскаден и това е довело до срив, съобщава БГНЕС.

Социалната мрежа Facebook е основана през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Централата се намира в Менло Парк (Калифорния). Facebook притежава също услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
10
 
! Отговори
Maia0501 преди 2 години
До 29 В превода от английски думите могат да имат много значения.Когато се прави превод, думите се подбират по значение в контекста на цялостното изречение или текст. Думите не се привеждат буквално.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-страшното оръжие измислено досега е интернета,не толкова самия нет а по точно фейсове,ютуб и подобни,разно блогъри,влогъри и сие п.омия.Тези телефони също са страшни,антените които ни облъчват денонощно.Навремето бяхме щастливи деца,истински ценности,игри,работа,професия,казарма,бяхме здрави.Сега овцата гледа зомбивизора и вика много сме зле.Налей бирата!Ахххх,как искам да се върне СОЦА!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
До Edi преди 2 години
Бившият?
28
0
 
0
 
! Отговори
Edi преди 2 години
каза бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сноудън заслужава да е президент на Сащ
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно защо сега пуснаха тези пандора пейпърс, като преди 5 години си имаше панама пейпърс и на никой не му дреме и най-малко, сега какво точно пак са се присетили и пак на никой няма да се случи нищо.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20 - На кой е доносничел, ако не е тайна? На народа, койт се е клел да пази? Че го лъжат? Хора като ТЕБ не заслужават ДА ЖИВЕЯТ!
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кисеуо Зегйе - Да е бате, ама с тея интернети си си направих паричките, да инвестирам във фермичка за био яйца, където има 20 като тебе, дето "мога". Даже и да спре нета, пак съмс собтвеник, маар да не съм ходел, така че айййедеее у лево плебейска сгaн смотана!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата ми са на 17 и 19 години и никога не са позлвали телефони! И е за ДОБРО!
22
2
 
7
 
! Отговори
До Джеймс ВаЛчер преди 2 години
Това ще ти е най-малкия проблем ако спре тока,по вероятно е повечето атомни и подобни електроцентрали да се взривят защото без ток няма оглаждане за повече от ден два ако не се лъжа,така че кравата ти е най малкия проблем,без ток ке си *** мамата
21
11
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
А бе някой да ви кара насила да използвате феиса.Аиде стига с това соц.мислене.нещо като не ти харесва и не го ползваш.Нещо като не можеш да си го позволиш и не си го купуваш.А какво да има само работническо дело и първа програма на ТВ и какво ти кажат там това е истината.Аре стига с това невежество.
20
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и тоя доносник се изказа.
19
10
 
21
 
! Отговори
Кисеуо Зегйе преди 2 години
С тие интернети не знаете не само как да берете яйца и да гледате кокошки, ами не знаете даже как да си наготвите една манджа. Вие и едни препечени филии не можете да си направите, ако не е мама да ви ги поднесе в чинийка. Деeбъ вашта кожа
18
26
 
4
 
! Отговори
Сноуман преди 2 години
На Сноудън май му се иска да спре и интернета в цял свят, и да четем само газеты като Комсомольская Правда, На Страже Родины, ... ..., и Кооперативно Село.
17
4
 
30
 
! Отговори
Айде на Нивата преди 2 години
Ако спре интернеда, всички инфлуенсъри трябва да ходят да работят на нивата и в говедарниците, защото те нямат никаква квалификация и са некъдърни - също като най-големия инфлуенсър от всичките - бати Бойко.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сноудън каза и за Сирия и за четирите дизелелектрически Варшавянки, заредени с по 20 броя "Калибр НК" край бреговете на Идлиб. Под тяхно прикритие елитните части на САР претрепват последните джихадисти на сирийска територия.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма фейсбоклук и светът свършва!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Джеймс ВаЛчер - Откъде точно ще ... хванеш крава? Не знаех че те така си хъркат навъкна и си иг фащаш. А и не се притеснявай. Кравари винаги ще имаме.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Сън- Ем да, ама ако си като мен - да имате къща извън град, става много гадно, при положение, че най-много един път в месеца, ще може да се видиш с приятели извън училище. Много хора си милят, че не е проблем, ама представи си - става 13:00 и .. айде вкъщи. Събота и неделя няма излизане. И така 3 години. Сего поне може да си говориме безплатничку.
12
2
 
6
 
! Отговори
KALki4 преди 2 години
DNS спряха да обслужват 157.240.9.35 защото мрежата на Facebook не споделяше пътя до Border Gateway Routers. В следствие на което никой DNS не знаеше IP адреса на трите соц.мрежи. Това се случва благодарение на масовия деплой на всичките им ферми в световен мащаб. И ние Българите да се вкючим с разрешаването на нечий проблем...

Спонсорирани публикации