Кокосово масло - кои са предимствата му за кожата?

Ето кои продукти с него да ползвате
14 окт 2021 23:00, Дарена Найденова
1
Кокосово масло - кои са предимствата му за кожата?
IStockphoto

Кокосовото масло принадлежи към елитна група от естествени съставки, които могат да се използват както в кухнята, така и в ежедневната ви красота. Въпреки това, докато кокосовото масло привличаше огромно внимание към себе си, времето му в светлината на прожекторите не беше без противоречия.

Ползите от употребата на кокосово масло за растежа на косата са спорни, но има научни доказателства за положителните ефекти, които съставката може да има върху кожата. „Кокосовото масло има предимно противовъзпалителни и хидратиращи свойства за кожата“, казва дерматологът д-р Мона Гохара пред InStyle. Тя посочва проучване, според което кокосовото масло е хидратиращо и полезно за атопичен дерматит (екзема) при възрастни.
 
„В продължение на хиляди години тропическите страни събират кокосови орехи и голяма част от тези популации изкарват прехраната си именно от това“, казва козметичният химик Крупа Коестлайн пред InStyle. Това е така, защото всички части на кокосовата палма имат висока хранителна и икономическа стойност.
 
Мона Гохара и Крупа Коестлайн обединяват сили, за да ни разкрият какво точно прави кокосовото масло полезно за кожата ни
Как да го използваме в ежедневната грижа?
 
Кокосовото масло е известно с това, че съдържа лауринова киселина, която е антимикробна и може да се бори с бактерии, причиняващи акне, а също така съдържа други наситени и ненаситени мастни киселини.
 
Коестлайн препоръчва формули, които съдържат и допълнителни подхранващи съставки като масла на растителна основа, масла и восъци като масло от жожоба, масло от конопено семе и дори флорални масла като масло от камелия. Тъй като кокосовото масло се използва в много хидратиращи формули, често ще го видите в комбинация с алое вера и хиалуронова киселина.
 
Още по темата вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мажа си топките само с кокосово масло. Много е добре

Спонсорирани публикации