Николай Урумов: Политиците си препрочитат главата "Бай Ганьо прави избори"

Той ще постави "Криворазбраната цивилизация" на 14 февруари.
9 ное 2021 22:45, Нели Христова
24

"Когато дойдат избори, като че ли всички политици си препрочитат главата "Бай Ганьо прави избори" и тръгват по тази схема. Нищо не е открито днес или вчера и не ни е чуждо", заяви актьорът Николай Урумов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него изборите у нас ще водят до един и същи резултат, докато "децата, които са някъде отвън, не се върнат и опитат да приложат тук друго мислене и схеми".

"Но, както виждаме, онези, които идват отвън, са добре усвоили тукашните мурафети. Преди 150 години Добри Войников е описал точно тези недъзи: прииждащите шарлатани, недоучили на Запад, започват тука да мошеничестват и да подлъгват нашето наивно и търсещо вечно някаква промяна население", коментира актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Урумов цитира "Криворазбраната цивилизация" на Войников:

"Този свят е сцена, дето цивилизованите лъжат като актьори, а простите са за цивилизованите като добитъка за хората. Европейците дохождат при нас, лъжат ни с някакви лъскави обещания, вземат ни момите и децата. Да, Европа се е обогатила от прости като нас нации".

Актьорът поясни, че "Криворазбраната цивилизация" е написана през 1871 г., когато влиянието на Османската империя е отслабено, а родните революционни движения надигат глави.

"Това е причината да се появят всякакви такива юпита – високо образовани момчета, маргаридевци, които да поведат към "цивилизацията" нашето население. Но, като погледнем финала на произведението, целта не е била да заведе той красивата Анка в Европа, нито пък да изучи българското население на европейските мурафети, а просто да се докопа до парите на баща ѝ Коста", разказа Урумов.

По думите му момчетата и момичетата от протестите през лятото на 2020 г. са били използвани от познати лица, които са се представяли за нови.

"Къде са тези момичета и момчета? Бутнаха ги отпред да се бият с полицаите, след което се появиха онези познати лица, които съставиха партии и говорят от името на народа. Нито един от тези новите, които се броят за нови, не са нови. Дори и най-новите са били съучредители на стари партии, а някои от тях са били министри в други служебни правителства. Ако Маргариди идва от цивилизован Париж, то днешните маргаридевци идват от Харвард", изтъкна събеседникът на Ганиела Ангелова.

Неговият прочит на "Криворазбраната цивилизация" ще се играе в Сатиричния театър на 14 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Бай... преди 1 година
Е ми, човекът е прав по всички параграфи!!!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
За сега Кирчо води, Славчо по петите му!
19
0
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
България е за "завиждане".Нейният национален герой е Бай *** и всички политици се стремят да му приличат-и по тъпотията,и по краденето,и по доносничеството. Той е въздесъщ с неутолимата си жажда за келепир.Браво,Урумов!Браво!
18
2
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
От Булгаристания -България не става. Направете си Нова България ама не ви стиска.Няма кой да я признае.А като няма капиталист,дето ги слага всичките под една черта с пари, да я признае,тогава си купете или си направете остров .Поне децата ви да не страдат. 18 век бяхме само 1 млрд.,цялата планета .Сега след пет години ставаме 9 млрд..Какво мислите се ражда в тия тела.Флора и фауна.И така ще е занапред.Нещастието *** на вратата.Почвайте от рано щото с избиване на 100 хил.вишиста сте в гроба.
17
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Тъпичко ли си Маргаринчо. Ох на батко, ела да те нахранят с бяло сладко. Слушай ориенталската плешива и червено пребоядисана ceлска шмaткa Славчо и ще се оправиш.
16
2
 
10
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Урумка, българина е шиле, все се лъже за зелена трева.
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помнете Барба Ганьос! Той не дойде нито от Париж, нито от Лондон или Харвард! Дойде от Банкя и ни....такова *****!
14
1
 
9
 
! Отговори
Да се знае и помни! преди 2 години
Данко Хаирсъзиновци - много! Алековците са кът!
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно съм съгласна с г- н Урумов. Това е реалната българска картинка.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терминал 2, летище София или компас със стрелка на запад. (90 градуса от северната стрелка, II квадрант) и напред! Афганистанците идват за 30-40 дни до Европа, т.е. значи от България за 2-3 дни и ето в лелеяната Европа!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасявайте се. Вашето спасение е във вашите ръце. Изборът е ваш.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С пас я вайте се. Спрете да крадете. Изг горе те на клада лъжите. Не пипайте нищо под масата. Покай те се, по три оъти всеки ден. зОгледайте се мноооооого хубаво какво е около вас. И върнете накуп кра де ното.
9
1
 
18
 
! Отговори
Пеевски преди 2 години
Какво стана със 150 машини за изборите арестувани в митнически склад. А 228-те вече провериха ли ги. Що млъкнахте придворни ***
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
:D
7
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб са *** мутри вън в затвора българо убиец няма да гласуваме на тия лешояди
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай *** не е проблем
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха цензорират герой от пътепис, а в заглавието не е проблем олееле, какво става с този сайт
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гaньо
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците направо пренаписват "Бай Гaньо" ! Бай Гaньо срам го хваща от сегашните политици! То келипир, алчност, подмолност...!
2
20
 
12
 
! Отговори
буримечката преди 2 години
И да помни мало и големо Герб и ДПС са Мафия и шарлатани и едно голямо гюбре!

Спонсорирани публикации