Рецептата Dnes: Пълнеж за тиква с коняк и сушени плодове

Богат вкус за печената тиква
30 ное 2021 08:20, Илияна Николова
8
Рецептата Dnes: Пълнеж за тиква с коняк и сушени плодове
Снимка: istock

 Продукти:

250 г златни стафиди
250 г тъмни стафиди
250 г сушени червени боровинки
70 г сушени кайсии
250 г сушени ябълки, нарязани
125 г масло, размекнато
Настъргана кора от ½ голям лимон
Настъргана кора от ½ портокал
½ чаена лъжица канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка бахар
250 г тъмна кафява захар
250 мл коняк
 
Приготвяне:
 
Нарежете всички сушени плодове на еднакви парченца. В голяма купа смесете плодовете, маслото, настърганите цитрусови корички и подправките. Разбъркайте много добре. Разтворете захарта в брендито. Залейте плодовете. Оставете да престои през нощта. На следващия ден разбъркайте сместа още веднъж и я прехвърлете в чист, стерилизиран буркан. Съхранявайте на тъмно и проветриво за 3-4 седмици. Използвайте пълнежа в любимите си рецепти с тиква или като пълнеж в други ястия и печива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Да му ядеш дръжката на тиквата!
4
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Изхвърляме тиквата и сушените плодове и оставяме коняка.
3
2
 
7
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Само влязох да прочета коментарите за Бойко!
2
3
 
4
 
! Отговори
Сутрешен коняк преди 2 години
Това пълнеж за тиквата ли е или за чекмеджето на тиквата?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опропаствяване на коняка.

Спонсорирани публикации