Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%

Най-малкото увеличение на цените ще е с 20 на сто
220
Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%
Снимка: Pixabay

Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.

Още по темата

„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред bTV.

Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени. Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.

Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: парнотопла вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като има още хора, които смятат ГЕРБ виновни за всичко ще трябва да преглътнат мизерията и некъдарноста на др. Радев и Харвардските кокорчовци. Това е мазохизъм достоен за Гинес. Заслужаваме си съдбата.
82
0
 
8
 
! Отговори
ШОП преди 2 години
Тецовете и КЕВР са за затвора. До живот.Да!
81
6
 
9
 
! Отговори
mazen преди 2 години
До герп троловете тука, дето омазват форума с опорки.Цените и в Германия се вдигат, нещо да кажете?Освен това, в България тока се вдига спекулативно, защото навсякъде са инсталирани трудносменяеми кадри на ГЕРП и ДПС.След 2 месеца ще трябва да си търсите друг г*ъ.з за близане.
80
6
 
10
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Честита промяна, другари и другари!
79
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги когато управляват комунистите цените хвърчат в небесата и народа обеднява. Поне спряха изцяло корупцията :))))
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-рекетьорска фирма от топлофикация няма!!!!!!Плащаш стотици левове без дори да живееш в даден имот, ако стане бунт първото нещо ще бъде да отрежа тръбите с флекс на топлофикация бо...луци д...лни.
77
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си следното. Досега за януари парното струваше около 300 лв., след новите цени става 600 лв. Тока около 100 лв. след новите цени 200 лв. водата също около 100 лв. за храна няма да говорим. Дотук само за сметките са 900 лв. Честито на всички, които тропаха хора и се радваха на избирането на др. Радев и Кирчо и Кокорчо. Браво умни избиратели.
76
2
 
10
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Айде закривайте Ги тез ТОПЛОФИКАЦИИ...НЕ МОЖЕ ДА ИСКАТ ВСЕКИ ДЕН ОЩЕ И ОЩЕ.....И ОЩЕ..НАРЯЗВАНЕ НА СКРАП И КРАЙ НА мача....Никъде го няма Това.
75
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако имаше как шараните щяха да обвинят Борисов за националните катастрофи , за атентата в Света Неделя , за избиването на българската интелигенция след 9ти септември и за куп други неща. А бе облъчени , като сте некадърни да си организирате живота , все някой друг ви е виновен.
74
1
 
3
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Анонимен -91 Сериозно ли този индивид веднага го е хвърлил под автобуса Пирчо Кутьото? О-лелеле СМЕХ. Но поне се вижда колко са страхливи и БЕЗдушни и БЕЗволеви когато ТРОПНЕ ХЛОПАТАРА и ги порежат по УСТАВ. Наистина ИСТИНСКАТА КЛОУНАДА ЗАПОЧВА С това жендърско правителство. Инвестирайте в пуканки че не се знае колко ще струват след седмица-две, дали ще ги има , а знаем че ще ни требват
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е, всичко поскъпна по света. Нашенецът хвърля на *** 100 лева, та 50 няма да хвърли за парно.
72
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната настъпва с бързи темпове. На всичкото отгоре калинките назначени но Кирчо Петков се оказаха по чевръсти в краденето от калинките на Борисов. Вчера беше освободена кирчовата калинка Ваня Караганева от поста изпълнителен директор на ДКК за множество нарушения и злоупотреби. За свое оправдание Караганева твърди че тези нарушения са извършени по нареждане на икономическия министър Кирил Петков.
71
0
 
7
 
! Отговори
Идва Зимното преди 2 години
преброяване на дивите всичкоплатци!
70
5
 
1
 
! Отговори
dogan преди 2 години
До Писна ми!Горивата не трябва да поевтиняват! Това са пари, с които Русия укрепва световния мир, и ние сме длъжни да дадем своят дял!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от тецовете : да го ла-те мек, и да го ду-те до следващото пришестве. Язв съм на пернишка печка. Ше си увеличите единствено подпухналите устенца.
68
5
 
12
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Харвардската зима *** на вратата.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара ти е информацията, газта и нефта паднаха
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2021г стана важна година в историята на ЕС. Фактически през тази година ЕС сам си повиши цените на газта поне 10 пъти. Няма да купуваме на дългосрочни договори, ще купуваме на борсите на пазарни цени. Минаваме на вятърни мелници и соларни панели, намалява търсенето на газ - цената му пада. Ха ха ха хаааааа!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е винове, а за другото е виновен Костов. На ни управляват невинни и чисти хора. Дано да ни управялват вечно
64
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм допускал, че хората, които гласуваха са толкова зле с главите. Държавата се беше стабилизирала и всичко си вървеше нормално. По едно време от посолството на САЩ не харесаха изказването на Борисов, че не иска бази в Черно море , а платноходки и плажуващи. И се почна с едни протести и простотии та до днес. САЩ си гледат интереса, а ние какво си гледаме-робството. Срам за България.