Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%

Най-малкото увеличение на цените ще е с 20 на сто
220
Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%
Снимка: Pixabay

Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.

Още по темата

„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред bTV.

Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени. Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.

Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: парнотопла вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не протестира. Явно хората са доволни
62
7
 
3
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
ТИКВОБОМБИТЕ СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ СА ГОТОВИ ДА ГРЪМНАТ.За всичко е виновен Тиквотулупа.
61
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
ше излезе, че допреди да отпадне статуквото, някой ги е бил вързал и не им е давал да искат пари колкото си щат. е, сега, след промяната, всичко е шест плюс. а, "наложило се" и да изтеглят като за още осем самолета, ама тия били за харчене. никой не протестира. явно на хората им харесва да ги джобят
60
2
 
0
 
! Отговори
черния преди 2 години
До ПРИВЕТ ОТ ТУРЦИЯКато мине другата година референдума за Обединение с Майка Турция и ние ще си купуваме горивото на цета 1 лв, а телешкото по 3. Гласувайте всички, за да живеем по-добре единни!
59
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се видя че на пролет ще има нови избори. Промяната няма да я бъде. За сега единствено се променят цените нагоре и радевата пропаганда ни внушава че се бори с корупцията и мафията, а в същото време корумпираните и мафиотите за 7 месеца натрупаха печалби като за 7 години по времето на Борисов.
58
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 2 години
В момента на брега много се строи (законно и незаконно) с крадени от нас пари! Промяна ли? Новото старо е засега...
57
1
 
9
 
! Отговори
ПРИВЕТ ОТ ТУРЦИЯ преди 2 години
В ТУРЦИЯ БЕНЗИН ДИЗЕЛ ОКОЛО 1.5 ЛВ.
56
2
 
16
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Няма инфлация! Курсът на лева не спада спрямо долара или еврото! Сега е по-страшно и безнадеждно от Виденовата зима - тогава поне можеше да си купим долари и марки и да ги похарчим при по-изгоден курс! Сега няма как да се запасим с евтини парно, ток, вода или гориво и да ги използваме по-късно. А и кредитите ни не се обезценяват както по времето на хиперинфлацията. Днес обедняваме главоломно и неспасяемо! Може да ни спаси само реално повишаване на доходите и то сега и веднага, не утре!
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин щял да намали газа с един процент за България защото много е харесал изказването на натовския генерал ястреба Радев че Крим е руски.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топлофикация София трябва да си вдигне цената с 50% ... за 3 години харчи колкото постъпленията за 4, това е минимум 33% увеличение, а има и 1 милиард задължения да изплаща. Стига страната е плащала за софиянци, нека си платят. Нали са и с най-високи заплати в страната.
53
2
 
12
 
! Отговори
ББР преди 2 години
Някой написа Киро и Асен. Киро на практика вече е фалира ББР банка, за коя то ттвърди, че е спрял кражбите. Излезе доклад за портфейла на банката, абсолютно всичко като активи, кредитни линии и продукти е надолу.
52
0
 
17
 
! Отговори
Писна ми! преди 2 години
Какви цени на горивата бе, от 3 дена Брент се търгува за 71 долара за барел, за справка - миналата седмица беше 86. Горивата трябва да поевтинеят с поне 40ст. а тия тука ще увеличават. не щаст ни ци!!!
51
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радева зима
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бунт, на бунт срещу пладнешките крадци.
49
2
 
3
 
! Отговори
За Турция сравняваш преди 2 години
правилно, но и там няма демокрация, но има развит капитализъм - нещо невъзможно тук! И в Турция Ататюрк им направи проевропейски реформи преди поколения още, а тук всеки реформатор ще е ликвидиран от мафията.
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната ще ви остави и без ***.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Koмyнягите :D
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди два дни даваха репортаж от пазара в Одрин не може да се разминеш от българи и грабят като невиждали и като ги питаха, защо ходят казаха, че всичко е по тройно по-евтино, а нека тук ви залъгват троловете на кутев, че навсякъде всичко се вдига.30 цента домати, краставици, мандарини. 50 цента банани, 60 цента дизел и бензин. 2 евро маслини, 4 евро кашкавал. Такива са им цените в съседна Турция.
45
2
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
много бързо се развиват тука новините в тои измислен сайт! много хора за съжаление вярват на видяното и .... лошо лооошо! нямаме контрол на институциите и всички не са на работа всъщност. ако всеки си върши задълженията тази която пише статийката няма да я пише!!!
44
0
 
15
 
! Отговори
Когато бях малък се преди 2 години
плашех от тъмното, сега като видя сметката за тока, се плаша от светлото.

Спонсорирани публикации