Грижа за косата - как да я съживите тази зима?

не се подстригвайте преди празника
12 дек 2021 17:42, Дарена Найденова
1
Грижа за косата - как да я съживите тази зима?
IStockphoto

Някои го наричат най-прекрасното време, други – най-стресиращото време от годината. Точно така, официално навлязохме в празничния сезон, независимо дали ви се струва реално или не.

 
Вече далече в миналото са детските дни, в които се сгушвахме на дивана и гледахме коледни филми или детски предавания, докато родителите ни приготвят празничните трапези и сладки. Сега, когато сме вече възрастни, трябва сами да подготвяме изненадите за Коледа и Нова година, да изчистим дома си, да го украсим, да намерим правилните рецепти за празничните ястия и какво ли още не. Всичко това превръща декември в не толкова спокоен месец, колкото беше преди няколко години.
 
И изглежда така, че колкото и да планираме, има някои неща, които винаги остават за последния момент и това ни стресира още повече. Така че, последното нещо, за което искаме да се тревожим, е косата ни. Ето защо експертите съставят списък с шест правила, които трябва и не трябва да спазвате, когато става въпрос за съживяване на косата точно навреме за празниците.
 
Шест начина за съживяване на косата
 
Не правете промени в последния момент
 
По време на празничния сезон ще купувате и опаковате подаръци, ще пазарувате храна и ще подготвяте коледната трапеза. Така че, ако обикновено не оставяте нищо от това за последния момент, правете същото и с косата си.
 
Ако мислите да промените стила си, колкото по-рано уговорите часа си при фризьор, толкова повече време ще имате да свикнете с прическата си и да направите промени, ако не се харесвате. Вместо да чакате да оправите косата си в деня преди Коледа, изберете да отидете по-рано и след това поддържайте новия си цвят с лесни процедури за боядисване у дома.
 
Колкото по-доволни сте от косата си, толкова по-добре ще се чувствате и толкова по-спокойни ще бъдете по време на празниците.
 
Планирайте
 
Има страхотни салонни процедури, които експертите препоръчват преди коледния сезон. Протеиновите и овлажняващи процедури са от ключово значение за поддържането на косата в оптимално състояние, за да се гарантира, че здравината на косъма е непокътната. Но разбира се, мястото, където живеете, може да определи кое лечение ще бъде най-добро за нуждите на косата ви, така че не забравяйте да се консултирате с вашия фризьор. Стилистът Дерея Кларк също така препоръчва процедури за гланциране, за да поддържате косата си хубава и жизнена.
 
Не се подстригвайте преди празника
 
Повечето хора гледат на празниците като на възможност да променят външния си вид и макар всички експерти да обичат добрата трансформация, те не съветват клиентите си да правят драстично подстригване точно преди голямо събитие.
 

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации