2021 - година под сянката на Ковид, завръщането на талибаните и краят на Меркел

Кое е най-важното събитие на отиващите си 12 месеца според читателите на Dnes.bg?
25 дек 2021 20:20, Красимир Ангелов
39
2021 - година под сянката на Ковид, завръщането на талибаните и краят на Меркел
Снимка: БГНЕС

Светът скоро ще отбележи края на още една тежка и изпълнена с изпитания година. 365 дни, преминали под сянката на коронавируса и неговите нови във времето си варианти Делта, Мю и Омикрон.

Какво още обаче се случи през отиващата си 2021 година и какво впечатли най-много читателите на Dnes.bg? Точно това се опитахме да разберем от вас в традиционната ни годишна анкета, проведена в периода 3-17 декември и в която участваха 2187 наши читатели.

Кое е световно събитие №1 за читателите на Dnes.bg за 2021 година?

Пандемията от коронавирус, която продължава да държи света в хватката си, очаквано и безапелационно стана събитие №1 и през тази година. Цели 60% от нашите читатели са определили точно коронавирусът и продължаващата борба с него за най-важното в отминаващите си 12 месеца.

На второ място, с 11% от вота на нашите читатели, остава въвеждането на зеления паспорт/сертификат, който трябваше и до голяма степен наложи нов начин на пътуване и обществено-социален живот в Европа. Макар мярката да срещна много критики, особено у нас, нейното въвеждане със сигурност промени доста неща в живота ни извън работата и семейството.

Третото място в нашето допитване за най-важно международно събитие за 2021 година си поделят два важни момента за бъдещето на Европа и света – окончателното оттегляне на германския канцлер Ангела Меркел и завръщането на власт на талибаните в Афганистан. И двете събитие получават подкрепата на по 7% от нашите читатели.

Какво друго ни впечатли през 2021 година?

За 4% от нашите читатели най-важното събитие за годината се случи още в нейното начало - краят на президентството на Доналд Тръмп, щурмът на Капитолия и началото на управлението на Байдън. За също толкова хора събитие №1 в света имаше спортен отенък – след година отлагане и много въпросителни, Евро 2020 и олимпийските игри в Токио все пак станаха факт и имаха своите спортни герои. За щастие в Токио и България записа най-доброто си участие на олимпийски игри от близо 2 десетилетия.

Напрежението по оста Киев-Москва бе най-главното пред годината за 3% от нашите читатели, а за други 2% това бе дебатът и въпросите около Зелената сделка, която вероятно ще определя политиката на целия ЕС в бъдеще.

Напрежението около Беларус и президента му Александър Лукашенко, както и Двуседмичната климатична конференция в Глазгоу (COP26), събраха едва по 1% от гласовете.

Остава да си пожелаем новата 2022 година да бъде по-здрава и да бележи победата над COVID-19 по света, както и да донесе мир и повече щастие по цялата планета. Честита Нова година!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Годината на голямото насиране
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най е готино бягството и паданието на САЩ от Афганистан и от световен лидер
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Светът скоро ще отбележи края на още една тежка и изпълнена с изпитания година. 365 дни,"____Трябва да ви похваля, че за първи път откакто съществувате, изпползвате "светът" уместно. Обикновено го използвате като синоним на САЩ за да прокарвате тяхната външна политика.
25
3
 
4
 
! Отговори
GENOCIDE преди 2 години
Скрития тероризъм в България!Държавата работи за организираната престъпност!
24
6
 
2
 
! Отговори
Антимеркел преди 2 години
Тази женица направи много злини...1. Сложи на власт и подкрепяше тотално нищожество като Тиквата,обричайки българския народ на геноцид. 2. Допусна орди от джихадисти в Европа и затова Европа не е същата. 3. Допусна Северен поток и лост един параноик като Путин да шантажира света....сега плащаме скъп ток и газ заради това позорно поведение.
23
2
 
2
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Предишните години нека не забравяме и какво сме си пожелавали и дали се е сбъднало. Отговорът дали се е сбъдвало е ясен. Светли празници на всички и много здраве. Дано 2022 освен по-добра и по-смислена тя да е, сайтовете, телевизиите и вестниците да акцентират върху по-добрите новини и накрая на всяка година обзорът да не е черен.
22
4
 
2
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Моля ви, моля ви, бъдете по-прецизни. Ковид-година, в истинския смисъл на думата, беше 2020. Тогава нямаше ваксини. Тази го имаше, но ваксините промениха картината. Ваксините постигнаха контрол над заразата. Поне частично го решиха проблема. У нас имаше политическа криза. Три пъти имаше парламентарни избори. Другите събития, които са подбрали за Меркел и талибаните са значими. Аз не помня лесна година и добра от много години насам.
21
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Талибаните са в България!Днес излизам на обед и четирите гуми нарязани зверски на колата!!!Българинът си остава най-простияТ,най-бедния,най-болния,най-злобния в ЕС и в целия западен свят, и напълно си заслужава съдбата!!!Агент Кони Бованоу!ЦРУ!!!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честита нова година и на вас. Въпреки че се сцепихте да ни облъчвате с ковид истерията, което беше неуспешен опит да ни привлечете към новата наркомания.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на Меркел! Колко хубаво звучи това!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другата ще е добра. Колелото се върти. Тези, които днес са горе, утре ще са смачкани долу.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на Меркеловия Бойко и затворът за този Крадлив Дедо Втори.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамата на демократите на изборите, фалшивя вирус и несъществуващото глобално затопляне!
15
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
Следващата 2022 ще бъде май по лоша ! Инфлация,скъпотия,може би режим на тока,омикрон,протести,климатични промени и до пролет-лято нови избори !
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някой направи ли впечатление, че като се появи "ковид" , то изчезнаха "мигрантите". Няма нищо случайно в света на тарикатите.
13
0
 
17
 
! Отговори
люлю преди 2 години
Тази година беше лоша , но следващата ще е катастрофа .
12
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
А честита ви Ваксинация. Да илядите.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното международно събитие бе, че Ердоган показа на Урсулата къде и е мястото.
10
1
 
9
 
! Отговори
2021 преди 2 години
Демокроти се Коалираха с КОмунисти - Диктатурата и Терора - Предстоят и почват от Ваксинация с Отрова на Децата ви!
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под сянката на фашизма на ЕС хората разбраха, че следващата нова година ЕС ще се разпадне.

Спонсорирани публикации