Блокада или празник: Холандски туристи превзеха Белгия за Нова година

Причината – ограниченията за празника в Нидерландия
Обновена: 1 яну 2022 15:14 | 1 яну 2022 14:30, Красимир Ангелов
21
Блокада или празник: Холандски туристи превзеха Белгия за Нова година
Снимка: БГНЕС

Хиляди разочаровани холандски туристи се стекоха в съседна Белгия, за да избягат от тежкото новогодишно блокиране у дома, съобщи „Евронюз“.

Нидерландия наложи най-строгите зимни ограничения в Европа, затваряйки до средата на януари магазините за несъществени стоки, ресторанти, барове, кина, музеи и театри в опит да забави скока на инфекциите от Сovid, подхранвани от варианта Oмикрон.

Още по темата
Но точно в съседство Белгия беше избрала по-леки мерки, въпреки опасенията, че новият щам може да предизвика нова вълна от инфекции в страната.

Още в четвъртък в магазините, баровете и кафенетата в Антверпен бяха пълни с холандски туристи. Само предишния ден повече от 7 000 холандски посетители са пътували с влак до белгийския град, съобщава БГНЕС.

"Просто искахме да избягаме от блокирането. Всичко е затворено, всъщност нямаме какво да правим, а това е нашият празник", разказва Чарли, която отказа да се представи с фамилното си име. "Така че решихме, че е по-забавно да дойдем в Белгия."

Местните фирми казаха, че блокирането в Холандия им помага да увеличат така необходимите продажби след трудните времена по време на пандемията.

"През последните няколко дни повечето от клиентите ми са холандци", каза продавачката на сладолед Мари. "Така че е много добре за нашия бизнес."

Напливът от посетители стана факт, въпреки предупрежденията на холандския министър на здравеопазването и дори на железопътната му служба да не се преминава границата.

"Не препоръчваме да пътувате до Белгия с влак през следващите няколко дни, освен ако не е наистина необходимо", предупреди в сряда в Туитър холандската национална железопътна служба.

"Поради големите тълпи поддържането на достатъчна дистанция е невъзможно. Имаме допълнителен персонал на платформите и ще продължим да следим ситуацията през следващите дни."

(БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
haralampi преди 2 години
До Анонименplitkoumen mazohist
13
1
 
5
 
! Отговори
fact преди 2 години
браво!
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах в нета български специалист каза, че имунитета след преболедуване е много по-добър от този след ваксинация, и затова всички ще преболедуват, дори и ваксинираните. Явно очакванията са ваксинираните да преболедуват по-леко и затова е тази масова ваксинация. Но проблемът е, че дори и след преболедуване се иска да си ваксиниран... Има нещо нередно.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на холандците! Показаха среден пръст на правителството си.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те пътуват. Точно за пътуване е публикацията. Избират да пътуват и пътуват.
9
4
 
8
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Е кой е луд да учи холандки е б ати умрелия език без никакво приложение загуба на време
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката се виждат бурки, талибански брадички, мургавелки, но това нищо не значи-хората са туристи. Освен това празника можеш да прекараш така, на открито. Освен това там пътуването там оотдавна не е това, за което ние имаме познания. Просто си избираш превозното средство. Затова си мисля, че точно тия страни, дето измислиха оотдавна как да се живее лесно, да измислят как да се отървем от к19. ЧНГ.
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна свобода. Всеки да се пази, както реши за добре и ще го прави добре.Който има желязна имунна система той да остане.
6
42
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметките ви са криви. Преболедувалите се ваксинират също. Навсякъде. Освен в мангъропитекостан. Дори в най-ваксинираните държави има едно 10-15-25 % неваксинирани, които движат пандемията.
5
5
 
62
 
! Отговори
2022 Ще е съшото. преди 2 години
Добре, Нидерландия е една от страните с най-висок процент на ваксинация и за к'во пак ги затварят. Като предположим, че 80% са ваксинирани, а останалата част са прекарали болестта, какъв е смисълът от затваряния.
4
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малеее ако се юрнат всички ваксинирани концлагеристи към България? Само ако знаеха за свободата тук. Ужас. Не ми се мисли. По ме е страх от заразените с ваксини западняци отколкото от мигрантите
3
15
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България веднага трябва да бъде отменен зеления фалшификат.
2
13
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
Щом като имат зелени сертификати,защо де не пътуват?
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валония е най-добре да се отцепи от Фландърският тероризъм

Спонсорирани публикации