Косопад - пробвайте с фолиева киселина

Ето кои са нейните полезни свойства за косъма
21 яну 2022 20:30, Дарена Найденова
2
Косопад - пробвайте с фолиева киселина
IStockphoto

Когато става въпрос за загуба и изтъняване на косата, намирането на причината може да бъде сложен и продължителен процес. Нормално е да изпитвате окапване от време на време – обикновено губим от 50 до 150 косъма на денонощие. Но ако откривате повече косми по четката си, може да ви отнеме малко време, за да определите точния виновник.

 
Разбира се, на пазара има много продукти, промотиращи растежа и подобряването на обема на косата, но откриването на точния невинаги е толкова лесно. Докато всички те работят, за да придадат по-здрави и по-дебели кичури, истинското здраве на косата започва отвътре. Точно тук се намесва и фолиевата киселина. И да, имаме предвид същия витамин, предписан на бременни жени за подпомагане растежа на бебето.
 
За да разберем как фолиевата киселина може да помогне за растежа на косата, от Women's Health се свързват с дерматолог, който обяснява ползите на витамина.
 
Какво е фолиева киселина?
 
Според д-р Джошуа Зайхнер, фолиевата киселина е В-витамин, който тялото използва за производството на червени кръвни клетки. Обяснява, че обикновено се дава като добавка за подпомагане на лечението при хора с анемия. Витаминът също така се дава и на бременни жени, за да се гарантира правилното развитие на нервната система при бебето. Дори и да не очаквате, все пак може да се възползвате от ползите на популярната добавка и в грижата за косата. Тя насърчава производството на нови клетки и по този начин допринася за растежа на косъма и ноктите.
 
Как подпомага косата?
 
Основната причина за загубата и изтъняването на косата може да бъде свързана с много различни неща, включително наследствена обремененост, хормони или медицински фактори, както и недостиг на важни витамини.
 
„Дефицитът на фолиева киселина може да бъде свързан с анемия, както и със суха, изтънена коса и чупливи нокти“, казва д-р Зайхнер. Той допълва, че все още не е ясно дали витаминът е пряко свързан с тези признаци, или те се развиват в резултат на протичаща анемия. За съжаление, д-р Зайхнер отбелязва, че няма реални данни, които потвърждават, че добавките с фолиева киселина действително влияят на растежа на косата, въпреки че според него има достатъчно проучвания, които показват, че анемията е често срещан виновник за тънка коса.
 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Фелайни преди 2 години
По тези въпроси, се консултирайте с президента на БФС.

Спонсорирани публикации