Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Хората нямат пари за битови сметки, а тези ми надават вой за дискотеки.Кой работещ ходи на дискотека или бар в средата на седмицата , че вече и почивните дни?!Само чалгарски кифли, мутри и мамини синчета.То икономика на страната се крепи на кръчмите и дискотеките, смешници!!!
125
3
 
3
 
! Отговори
балкантарикат преди 2 години
Влязал в Затвора,там попаднал на ХОРА,излязал-на всяка ценастава ресторантьор!На заплата чакат наивнитемного са, бай Тарикате все с пълен джоб.
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кухата лейка, която била в Австрия по Коледа. Ей, умнико, не разбра ли, че с тази набедена пандемия се проверява и колко ,и кои страни са *** на краварите и кои са на другия полюс? Тук не става въпрос само за някаква фалшива ваксина, а за пазари, обслужващи интересите на дадена страна! Защо в обидинената Европа, признават само хамериканските фалшиви ваксини , и в същият момент- Орбан, който би шута на Сорос, прие и китайски ,и руски ваксини?
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е длъжен да спазва противоконституционни заповеди на една шайка нелегитимни харвардски юпита дошли на власт чрез избор фалшификации.
122
1
 
13
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
А продължават ли да искат зелен сертификат? Ако са решили да бойкотират и него, може да направя и аз една дискотека с жената. Иначе с актовете за налагане на глоби РЗИ плашат само гаргите. Абсолютно всички ще паднат в съда, подобно на тези за маските, защото се издават без правно основание. Не може да се глобяват граждани на база на заповед на министър, която не е обнародвана в Държавен вестник. Много добре се знае че те постоянно я променят за да бягат от жалбите които я атакуват във ВАС.
121
1
 
8
 
! Отговори
Продължаваме Пералня преди 2 години
Затова няма борба със корупция и кражбите в Бг - в такива заведения се перат точно паричките от тях! Вие обаче чЕкайте светлото бъдеще!
120
3
 
7
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Значи, алибеговци не спазват нищо. Ами господа не затваряйте и училищата, вашия вечен враг. С какво алибеговци са по важни бъдещето на България? Време им е да ги налазят властите както трябва и да изкарат малко пари за държавата та да има да им дава помощи.
119
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми постояно да се оплакват. Намалиха им ДДС , продължават да крият оборот и да осигуряват служителите си на 4 часа. На всички ни е ясно, че нито някой ще проверява как се спазват мерките и наличието на сертификат поради простота причина, че всичко е само на хартия у нас, пък и нямат ресурси за контрол. Тях ги интересува единствено да си получават тлъстите заплати и до там, нищо повече. Даже и да има проверка обикновено минава с почерпка на проверяващите и пликче с рушвет..
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгата над всичко. Който иска да успее в живота, достигайки по-добро ниво в здравно, семейно и финансово отношение, не ходи на дискотека в четвъртък. В България обаче всичко лошо е възможно и реално.
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те се правят, че налагат мерки, ние се правим, че ги спазваме. За кой път?
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашки в сряда вечерта? Тези хора на работа не ходят ли? Аз се чудя как да изкарам месеца, с тези нарастващи цени, въпреки че работим и двамата с жена ми, те на опашка пред дискотеки.
115
3
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Ще станем анархия. Най-нормалното нещо е. След като министър председател е човек умишлено нарушил конституцията. След като няма макони за онези няма да важат и за нас.
114
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно днес ресторантьорите не работят и киснат във форума да цъкат минуси. Мили мои, хванете и сменете професията. Това е работа за студенти, не за дърти хора като вас
113
3
 
3
 
! Отговори
минчо преди 2 години
Еми какво очаквате? Гладът е близо....
112
4
 
11
 
! Отговори
до 124 преди 2 години
Хайде да не сравняваме ресторантите и хотелите с другите браншове. Вие получихте намаление на ДДС, подкрепа от държавата, още не са ви сгънали при проверка от НАП, НОИ, ДАНС. Но дигнахте цените, продължавате да продавате менте алкохол, престояла храна и да карате сервитутките да се обличат като леки жени!Не си спомням друг бранш така да са го дондуркали с моите данъци!
111
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се превърна официално в анархия - парламента не спазва заповеди, заведения не спазват заповеди ... директно да се отменят всички закони и пралива и да я караме на самотек ....
110
5
 
5
 
! Отговори
до 122 преди 2 години
Ау, ама някой да не се обиди, че е игленик със скъсани дънки? И комсомол да съм, и космонавт да съм, поне не ходя да се ваксинирам 5 пъти, за да съм със скъсани дънки по дискотеките, където да ме пощипват други батковци.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2000 лв глоба за дискотека.... дали има смисъл да затварят
108
4
 
0
 
! Отговори
И аз преди 2 години
107
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104: Ама те не са против сертификата, те го поискаха, на предния си протест! Ама ги прецакаха - не им приеха второто щение - принудителното бодене, и го закъсаха за клиентела. Забраната за работно време не спазват - а дали проверяват за любимия им сертификат, лично тяхна рожба, на входа?

Спонсорирани публикации