Ханс Верк - войникът от SS, който се разкая за миналото си

Днес той редовно разказва историята си на децата в училище
28 яну 2022 21:00, Нели Христова
83
Ханс Верк - войникът от SS, който се разкая за миналото си

"Бях част от смъртоносна организация."

Ханс Верк е израснал в нацистка Германия. На десет години той се присъединява към Хитлеровата младеж, а по-късно и към SS. Още в училище той е възпитаван в нацисткият начин на мислене.

"На шестгодишна възраст, през 1933 година, посещавах местното начално училище. Учителят ни беше деен член на местната партия. Той ни възпитаваше според нацистката доктрина. Всяка сутрин трябваше да ставаме и да казваме "Hail Hitler!", разказва Ханс.

Той все още помни уроците си.

"Учихме азбуката от нормален учебник, но имахме и такъв, посветен на евреите, публикувана от Юлиус Щрайхер, който също така създава Нюрнбергските закони за расата. Срещу всяка буква имаше карикатура на евреин", казва мъжът.

Щом навършва нужната възраст, Ханс Верк се присъединява към SS.

"От SS имаха най-добрите танкове. Това ни караше да се вълнуваме. Или поне караше мен да се вълнувам", споделя той.

Нацистите и техните съюзници убиват шест милиона евреи по време време на Холокоста.

"Казваха ни, че онези, които са "недостойни за живот" трябва да бъдат унищожени. Недостойни за живот...", спомня си Ханс. Плановете за заличаване на всички евреи от Европа, наречени "Окончателното решение", са направени по време на Ванзейска конференция през 1942 година.

"Те решаваха как евреите, жените и децата, да бъдат убити. Чрез този ужасяващ метод. Не мога дас е гордея с това! Срамувам се от това! Срамувам се!", категоричен е Ханс.

Сега той разказва за своята роля в Холокоста на ученици и студенти. За него е важно те да познават тази история и ги призовава: "Не се оставяйте да бъдете заблудени!"

 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кофти матрял е тоя!Щом се е разкаял и почнал и децата в училище да агитира,значи никакьв истински СС-овец не е бил!Ееех,где са тия истински германци,истински войници и мьже с истинска желязна дисциплина?!Край-няма такива вече!
53
3
 
5
 
! Отговори
Българ преди 3 месеца
Хитлер е бил едно ***, инструмент на кукловодите да завладеят и унищожат СССР. Ама сметките им излязоха криви...
52
2
 
9
 
! Отговори
арбайт махт фрай преди 3 месеца
Като прочетох за 6 млн евреи и спрях да чета!Само ще добавя,че след края на войната евреите в Европа са повече от колкото преди това!Има си официални документи,които много пречат на ционистите!А тоя човечец просто заработва някое евро,нищо повече!
51
1
 
10
 
! Отговори
Марк Твен преди 3 месеца
Всички народи се мразят помежду си и всички заедно мразят евреите.
50
1
 
3
 
! Отговори
Друг преди 3 месеца
До АнонименТози Ханс е роден през 1927г+6г.=1933г.ученик.А 17-18г.е към 1944-45г.А днес е на 93г.
49
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
А я си представете, че изходът от ВСВ беше друг. Как ви се вижда Европа, ако Хитлер беше победил? Моят отговор е кратък - нулева толерастия! Кой както иска, така да го разбира! И е време германците да спрат да се самообвиняват и да имат комплекси, защото заради тях и комплексите им, насаждани с години след ВСВ Европа се напълни с ***.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След години и Гроулмпф, Кантарджиев, тримата матеглупаци, баба Рада, и тн.
47
9
 
6
 
! Отговори
Snorky преди 3 месеца
Отдавна никой не вярва на тази цифра "6 милиона"...
46
2
 
5
 
! Отговори
майтап преди 3 месеца
Май сапунът не е помагал много, но го е запазил що годе убавец
45
5
 
11
 
! Отговори
Demonaz преди 3 месеца
Да,да стига сапунени филми. Болшевишките сатрапи кога ще се извинят,а французите,че вкараха афроафриканци в Европа да изнасилват?
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че то има ли още живи хора, воювали през втората световна? Освен, ако тогава не са били на 15. А, сетих се-Сорос е бил роден по него време, но май не е воювал.
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вакс психопатште са същите фанатици
42
16
 
8
 
! Отговори
RR преди 3 месеца
Още ли вярвате в сапуните от еврейска лой? Да не сте кибуцар? Само питам, не пипам.
41
11
 
33
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 3 месеца
Идеята на Хитлер е била далеч по-дълбока, но размита от наследниците на холокоста. Хитлер е знаел, че евреите правят всичко възможно да впрегнат целия свят да работи за тях - виж в момента Кибуците - и да не плащат на хашлаците. Хитлер е демонстрирарл, че всички евреи ТРЯБВА да работят. Тук е заровена омразата на евреите спрямо Хитлер и няма да му простят докато свят светува.
40
12
 
14
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 месеца
До Анонимен 52 ---- Ако ЕсЕсовци запълваха цялото пространство на Европа сега нямаше да има никакви проблеми - нито със САЩ или Великобритания, нито със страната на великите джуджеата.
39
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
щом дойде криза и почват да пишат пак за евреите, ние пари за ток нямаме, ама видите ли колко лошо било за евреите и за баба ти на село преди 100 години ... едни и същи номера, ама работят ей...
38
13
 
16
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 месеца
Прилича на поръчково изявление. Никога НИКОЙ не се отказва от идеите си. Това е само проформа. А 6 милиона изтребени от фашистите евреи отново обърна каруцата с дъртите лъжи. Точната цифра е 67,879 по данни на съхраняваната от SS информация за работните лагери, притежавана в момента от страната на най-големите джуджета. Дори Главното Джудже каза с насмешка на 9 май 2016, че през ВСВ не е имало 6 милиона евреи в цяла Европа. Явноса карали на заколение и евреите от САЩ.
37
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Личи си, че живеем във времена на фашизъм щом и есесовците започнаха да запълват статиите.
36
11
 
11
 
! Отговори
Швайн преди 3 месеца
Такива са те германците, нагаждат се спрямо ситуацията. Утре ако излезне някой друг ненормален като хитлер, пак ще изпълняват заповеди каквито и да са те. Този късно се е сетил да се покае?
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А трябваше да трепат комунисти вместо евреите!!!!

Спонсорирани публикации