Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?

Руското чудо все пак може да продължи да се състезава
10 фев 2022 16:00, Нели Христова
174
Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?
Снимка: БГНЕС

Случаят с Камила Валиева, 15-годишната звезда на фигурното пързаляне, продължава да е тема №1 около Олимпиадата в Пекин.

Още по темата

Руските медии следят всяка крачка на момичето, което изуми с първия в историята четворен скок при жените в понеделник, в отборната надпревара.

Валиева е уличена в използване на субстанция, попаднала в списъка на забранените, твърди медията "Inside the Games". От МОК или руската делегация още няма потвърждение, но забавянето на награждаването от състезанието с цели три дни ясно говори, че проблем има.

Според "Sports.ru" има доста мистерии около пробата на Камила, за която съобщават публикациите от сряда вечер.

Първо, допинг тестът е направен през декември, а не по време на игрите в Пекин.

За това руското издание съобщава, позовавайки се на човек от отбора по фигурно пързаляне. Защо резултатите се виждат сега, ако в тях има нещо нередно? И ако има наистина, как Валиева е допусната до игрите?

Докато Валиева тази сутрин се появи на тренировка, снимана от десетки камери на руски и световни телевизии, притеснена и объркана, един от водещите спортни доктори на Русия обясни и какъв препаратът, за който се твърди, че е "светнал" в пробата на момичето.

"Триметазидин или Предуктал (търговското название) е отдавна забранен и в списъка - казва Валентин Белявски, който е бил лекар на футболни и волейболни отбори, както и на такива по бокс, гребане и т.н. - Известно е и изключвам да е дадено на състезател съзнателно. Няма как да не се види при проба. Ние имаме същият продукт тук, в Русия, и се казва милдронат. Триметазидин се прави във Франция.

Това е кардиопротектор, метаболик. В спорта го дават на хора с притеснения за сърцата. Като цяло той дори не е допинг в смисъла, че повишава възможностите и представянето на някой спортист. По-скоро е "аптечен допинг" - влиза по някакви критерии в списъка, седи си там и това е. Няма как да подобри резултат на спортист.

И преди са хващани състезатели с него, но в далеч по-тежки и изискващи спортове като гребане, например. Там наистина има притеснения за сърцето на състезател. А ако е взиман в извънсъстезателен период, както се твърди при Валиева, направо е необяснимо.

Има и нещо друго - аз знам как работи антидопинговата агенция. През декември отварят проба А, ако е положителна или съмнителна, до дни отварят проба В. Ако е отрицателна, пак отварят тест В, но може да не е веднага. Това е и единственото обяснение за смута сега - ако тогава пробата на състезателката е била наред, а сега са отворили по някаква причина втората и има следи от нещо нередно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
2
 
! Отговори
sd преди 2 години
защо въобще руските изчадия са допуснати до олимпиада. олимпийските комитети са корумпирани колкото си искат. нали изхвърлиха руските негодници от всякакви олимпиади? оказа се само на думи.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските хазари на война с едно руско дете. Щом до там я докараха значи много им е загоряло под краката.
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми се мерна семплата думичка Естония! Силно ми вони на провокация, а естонците са способни на това! Странни хора, имали са държава от 1918 до 1938! Били са датски, немски, руски! А този, който е зацапал пробата с Предуктал, е пълен иdioтт! Да беше прочел неласкавите думи на ЕМА за него - понякога води до Паркинсон, до тинитус, до влошаване на координацията! И кой доктор ще даде на 15-годишно дете това нещо! Шито с бели конци от некадърници!
106
5
 
2
 
! Отговори
Само минавам преди 2 години
Как е ***? Шегичка путинисти...смях
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шарапова и тя улете за милдронат!
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драмата в Пекин се оказа фалшива..--------------------______&Това в Комсомолская Правда,ли го прочете?
103
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драмата в Пекин се оказа фалшива. Не стана ясно кой е автор на гнусната провокация, но клюкарката е "Inside the Games". На 10.02.2022 г. само неинформирани шамандури си задават въпроса: Какъв допинг е взела Камила Валиева? Официален представител на МОК каза, че няма допинг и руската фигуристка провежда тренировки и ще се бори за олимписка титла в индивидуалните състезания. Гадовете очерниха едно чисто, талантливо, весело, скромно, невинно и прекрасно, но с желязна воля за победа дете.
102
22
 
10
 
! Отговори
Остап Бендер преди 2 години
Да ги спрат за 10 години от всички международни турнири та дано им доиде ума в чугунeнитe yшанки, но на дали...
101
9
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
те рашките ще търпят, ще търпят ... и накрая ще изстрият контитнта северна америка и нещата ще кротнат
100
2
 
26
 
! Отговори
Лицемери преди 2 години
Как мислите се кара на тур дьо Франс 22дена по 180 км с 50 км в час(всеки ден)Как се бяга 100 м под 10 сек?Как се изтласкват 210 кг в щангите или се играе тенис финал-8 ч...и тнт.С банички и боза ли?
99
8
 
12
 
! Отговори
AAA преди 2 години
Англосаксонската помия не взема-тя е момина сълза.
98
5
 
8
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Дали не са го давали, защото е набоцкана, да не се тръшне като много други спортисти? Млада надежда е все пак. Бива ли да гушне букета от първия път?
97
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драма няма! Китай са платили, за да не стане скандал и да се хвърли петно на Олимпиадата! Русия им задлъжня още повече..
96
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента руснаците най-малко се дрогират, защото са на прицел.
95
3
 
6
 
! Отговори
А бе преди 2 години
До АнонименПреки данни(снимки),че Гришо е опънал Серина няма.Обаче е доказан факт,че почти година го следеше по турнирите и се облизваше като гладна мечка.Тъй че най-вероятно се*кс е имало.Впрочем Григор има опит и с други че*рни,тъй че материалната му база явно е добра!Тия чер*ните са с огромни хралупи,всеки не може да ги задоволи.
94
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако още един хванат ,тия ще ги изхвърлят за 50 години.Мисля,че до края на Олимпиадата трудно ще вземат медали.Само гледайте
93
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди седмица когато Болшунов спечели ски бягане преди финала не взе знамето на Русия ,а някакъв бял байрак на РОК!Хем играят не по правилата,хем страхливци.
92
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се издъниха руснаците, и дори въобще не ттрябваше да играят , затова и се появяват с името ROC - руски олимпийски комитет , а не като държава Русия
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па както при формулата има надпревара между шофьори и инженери, така и при олимпиадата има надпревара между спортисти и химици. Тия списъци със забранените субстанции е като ограниченията при колите фъф F1
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето една наша дръ глива тенисистка като я спипаха рече че била бременна.И тя беше тогава на 15....

Спонсорирани публикации