Потвърдиха: Валиева е дала положителна проба за допинг

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари
11 фев 2022 07:35, Нели Христова
105
Потвърдиха: Валиева е дала положителна проба за допинг
Снимка: БГНЕС

Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева даде положителна проба за забранено вещество преди Олимпийските игри в Пекин, преди да бъде допусната от страната си, но МОК ще обжалва това решение, заявиха контролните органи на игрите.

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари, когато 15-годишната Валиева трябва да участва в индивидуалната надпревара на Олимпиадата, се казва в изявление на Международната агенция за тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Партенка преди 2 години
е скандала.връзват се само балъците
76
6
 
2
 
! Отговори
до Кхан Челбир преди 2 години
Аз нищо българско не виждам в нея. Също и руско. По скоро някъде от становете.
75
6
 
4
 
! Отговори
До профисионалист преди 2 години
"Да ловят с трици маймуни". Не става така. Неможе все тях да хващат къде ли не и на колко олимпяди под ред и винаги това да става защото всички били против тях понеже са руснаци. В тази допинг комисия има хора от различни националности. Не всички са американци или англосаксонци. Замисли се малко и ще видиш колко глупаво звучи твърдението ти.
74
1
 
3
 
! Отговори
До профисионалист преди 2 години
Нека да я хванат , нека да докажат. На всички ни е ясно , че всички спортисти взимат допинг. Има два начина по които да не те хванат. Даваш малко повече пари за по - добра химия , която се открива по - трудно в пробите или за добри лекари , които да знаят точно кога и колко да се взима , за де не те хванат. Другия вариант е стар и изпитан - рушвет , пари под масата на проверяващите за да си затворят очите. И двата начина са свързани с даване на повече пари. Само руснаците искат да "ловят с трици
73
3
 
4
 
! Отговори
Кхан Челбир преди 2 години
Момичето е красиво, с типични Български черти. Прадедите и явно са Български бежанци от турските зверства при потушаване на възстанията от 1829 и 1876 г. и заселени в Малдовското княжество и Бесарабия тогава....А може и да са от Волжска България..
72
2
 
7
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
В тази допинг комисия , която е толкова антируски настроена е също така толкова проамерикански настроена би трябвало да има и Руснаци. Има и от други националности , има и китайци. Нали китайците много се обичат с руснаците. Как така все хващат руснаци , а всички останали винаги са против тях. Ако американците имат за цел да спечелят зимната олимпиада чрез допинг шантаж е по логично да шантажират спортисти от други националности. Ави вижте Германия и Норвегия- първи са и имат по шест медала.
71
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Още навремето,спортистите от соцлагера приемаха масово стимуланти преди важни състезания. Най-вече СССР и ГДР. Целта беше да,,блесне,, социализма,пред капитализма. Познавам много наши елитни спортисти,които след активна спортна кариера, са ми споделяли,че са били с допинг. Просто са им давали задължително. ТРЯБВА СТРОГИ САНКЦИИ ,ЗА ВСЕМАНЕ НА СТИМУЛАНТИ.
70
1
 
14
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
Най-добрата в света е Валиева,но защото е рускиня трябва да се омаскари.Изверги.А Серена Уилямс цял живот като зоби защо не и забранихте да се състезава?
69
2
 
10
 
! Отговори
"Красивото" преди 2 години
лице на демокрацията.Да оплюем можещите.Характерно за индивиди с ниско самочувствие...
68
4
 
16
 
! Отговори
214 преди 2 години
Жалка работа. Момичето играе страхотно и това няма нищо общо с това, което е взела или не е взела преди месеци. Това е плод на години упорита работа. Същото като Джоката, направихо го за резил и световен проблем. Но явно други са времената сега.
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами целта ясна! Да се компрометира Русия в най упешния и спорт! И китайците ги мачкат за лошо ядене,за изкуствен сняг,за студено време,за лошо отношение към племена и т.н.!
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива въпроси се решават преди олимпиадата! Сега ли ще ловите вещици!? Така стана и с костюмите в ски скоковете! Няма вече олимпиада,има политика!!!
65
10
 
4
 
! Отговори
рашка преди 2 години
я фанаха по прашка. Тва е заговор срещу великия съветски съюз и революцията като цяло .венсерему са
64
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май не сте разбрали. Става въпрос за проба, взета на 25 декември преди състезанието в Естония, където Валиева беше абсолютен фаворит. Пробата и преди олимпиадата е чиста. И от тук въпрос: Ако всичко това е вярно, защо правилите анализа са крили досега? Или колко време продължава анализа, та чак сега излиза? Изводът е ***. Не е открит никакъв допинг.
63
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички спортисти все на под 30 години и все някакви екзотични лекарства вземат. А тая даже на 16. Баааси болестите. Забраненото вещество било част от лекарство някакво. Като е болна да ходи да се лекува, къде е ръгнала по състезания. Как пък аз един не познавам на тая възраст да се тъпче с лекарства. Аут и толкоз.
62
8
 
8
 
! Отговори
брао преди 2 години
... ***, вече никой не е изненадан или учуден, тия "за родину, за путину" са готови на всичко, ... винаги впереод! требе да ги отстранят от всики големи спортни форуми!
61
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им върви на нашите десеторни освободители и това е. Направиха чай с полоний хванаха ги, взеха да правят парфюм с новичок пак ги хванаха. Зобиха яко дрога в Сочи, ама вътрешен предател ги предаде. Продължиха със зоба в Пекин и пак удариха на камък.
60
5
 
19
 
! Отговори
Пробата преди 2 години
е от 25 декември.Претоплена манджа е цялата работа..
59
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че жи вот ни като Майкъл Фелпс и Серина Уилямс са чисти като сълзи и ядат само марули и БигМак
58
4
 
10
 
! Отговори
Е да ама преди 2 години
Щом е рускиня трябва да я пуснат ! Просто съдиите са лоши !

Спонсорирани публикации