Още един допинг скандал в Пекин

Валентина Каминска от Украйна е дала положителна проба за стероиди
16 фев 2022 19:10, Нели Христова
14
Още един допинг скандал в Пекин
Снимка: Getty

Украинската състезателка в ски бягането Валентина Каминска е дала положителна допинг проба за анаболни стероиди и още две забранени субстанции на Зимните олимпийски игри в Пекин.

34-годишната Каминска взе участие в три старта в китайската столица, като завърши на 79-то място в класиката на 10 километра, на 70-та позиция в спринтовата дисциплина и на 18-то място като част от украинската щафета на 4х5 километра. Каминска е временно със спрени права до приключване на разследването по случая.

Това е вторият допинг скандал на Игрите в Пекин след този с 15-годишната рускиня Камила Валиева, която е дала положителна проба за забранено вещество в края на декември, но пробата ѝ бе отворена сега. В крайна сметка Спортният арбитражен съд позволи на Валиева да участва и индивидуалната дисциплина на фигурното пързаляне и впоследствие ще реши дали тя ще бъде наказана за провинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципът на Олимпиадата, както вероятно НЕ знаете е "Най-важно е участието". Така че руската злоба в долните коментари, макар и очаквана, е за подигравка. Това е едно от нещата, които липсват на руската психика - човекът на 79-то място заслужава същото уважение, както и шампионът. Защото СЪЩО прави спортното шоу за всички нас. А в някои отношения може да е по-добър от всички шампиони на света. Но това руската глава не го приема. Затова и живеят като ско.то.ве.
8
2
 
10
 
! Отговори
425 преди 2 години
Да й отнемат 79-тото място?!? Не го заслужава! Положи толкова много труд момичето.......
7
3
 
5
 
! Отговори
Деликатен преди 2 години
Да каже, че дедо и е имал уртикария, и е пила от същата чаша, с която той е пил антиалергичните си хапчета!
6
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Човека не е...машина.Всяко върхово натоварване натоварва и изхабява организма екстремно.За това много известни спортисти и шампиони след 50-сет са...развалини.Струва ли си това;слава,слава,ама това не връща здравето,помислете,преди да е подлагате на този...физически стрес. (платено...съобщение)
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами разбирам за 4 субстанции, вкл. стероиди, да има наказание, ама онова дете вчера заради някакви минимални следи от нещо си от преди 2 месеца да му съсипят кариерата защото скачало 4-ворен, а пък конкурентките му не.кадърни та не можели, не го разбирам, спортните институции пак се изложиха както едно време се излагаха за златните ни момичета в гимнастиката- все нещо имаше, точица някаква, чертичка им намираха ,само и само да не са първи...пуста завист човешка
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази дядо няма,ли?
3
2
 
7
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
тази пък е пила от билковата отвара на баба си :)
2
3
 
5
 
! Отговори
Val Killmar преди 2 години
Тая е много нагла, радвам се, че са я удариили с допинг проба. Украинска Валентина, тези вече досаждат. Освен това очевидно aз съм по-добра от нея
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Ако не беше зобила, щеше да е на 80+ място? Единствено за първите напр. 10 места може да има значение. Те лъжат и с преливане на собствена кръв, източена предварително.

Спонсорирани публикации