С видеоклип дядото на Валиева я защитил пред съда

Той гледал състезателката докато майка й се върне от работа
Обновена: 16 фев 2022 21:45 | 16 фев 2022 21:18, Нели Христова
92
С видеоклип дядото на  Валиева я защитил пред съда
Снимка: БГНЕС

Дядото на руската фигуристка Камила Валиева е изпратил видео послание, което било показано на тричленния състав на Спортния арбитражен съд, допуснал състезателката от индивидуалния турнир при жените на Олимпийските игри в Пекин.

Според The New York Times, мъжът записал клипа с телефон от купето на автомобил, показвайки пакет с лекарства. Мъжът е заявил, че периодично приема триметазидин, когато получава пристъпи. Според специалистите веществото, намерено в пробата на Камила Валиева се използва при сърдечни проблеми, пишат от БНТ.

Майката на Валиева по време на показанията си в Русия заявява, че дядото придружава тинейджърката на тренировки всеки ден и остава с нея вкъщи, докато майка ѝ се прибере от работа, въпреки че той живее в друг апартамент.

Предположението е, че лекарството за сърце, забранено от Световната антидопингова агенция и предписано на дядото на Камила Валиева, най-вероятно е попаднало в тялото на фигуристката чрез общи кухненски съдове.

Изданието съобщава още, че в пробата на състезателката от декември освен триметазидин са открити още две лекарства, които могат да бъдат използвани за лечение на сърдечни проблеми - хипоксен и ел-карнитин. Последните две субстанции обаче не са забранени.

Ръководителят на Американската антидопингова агенция Травис Тайгарт обяви, че обичайно комбинацията от тези лекарства е насочена към намаляване на умората, повишаване на издръжливостта и ефективността.

Класирането на фигуристките в Пекин няма да бъде считано за окончателно

Версията, че медикаментът е приеман от роднина на състезателката, поне според руски медии, има перспективи. Те посочват като пример случая на състезателя на 110 метра с препятствия Сергей Шубенков.

Няколко месеца преди Игрите в Токио миналата година той дава положителен резултат за фуросемид. Оказва се, че пробата е замърсена с микрочастици от лекарство, което е взимал 3-месечният син на спортиста. Дисциплинарната комисия определя казуса като „изключителен“, тъй като при подготвянето на препарата за детето са останали „невидими частици“ от него в кухнята.

„Дете на тази възраст не може да преглъща, затова хапчетата трябваше да са приготвени по определен начин“, написа Шубенков в една от публикациите си в социалните мрежи.

Сергей Шубенков е оправдан за този случай и дори замина за Олимпийските игри, където обаче отпадна заради контузия.

Времето, което отнело до оправдателната присъда на атлета, е било шест месеца. Предположенията обаче са, че случаят на Камила Валиева може да се проточи по-дълго.

Камила Валиева заема първо място след кратката програма в Пекин с 82.16 точки. Второто място е за рускинята Анна Шчербакова (80.20), челната тройка затваря японката Каори Сакамото (79.84). Александра Фейгин се класира за волната програма с 23-и резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Шведите тоя път яко се изложиха. Това си е пар екселанс смиъринг кемпейн."______ Представяха си, че така ще си го върнат на Русия за разгрома и поражението на великия пълководец Карл ХII от Пьотр Велики през 1709 г. Днес светът не ги подкрепя. Прекрасната и талантлива Камила Валиева обра овациите на публиката в залата и спечели още милиони привърженици, които я поздравяват и изпращат мили думи в социалните мрежи. Камилка - Олимпийски шампион!
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шведите тоя път яко се изложиха. Това си е пар екселанс смиъринг кемпейн. Избирателно публикувани резултати в името на нечия победа или нечий изкуствен провал. Направо им бърка в здравето на някои това красива талантливо момиченце.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пуснАх сАлза!
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А къде е майката на детето чудо в цялата трагикомедия?Баща има,ли! ----------- няма бе, сираче е, леля и я е родила от съжаление :)
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви драми стават в Русия. Повервах им.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде е майката на детето чудо в цялата трагикомедия?Баща има,ли!
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще обнародва---- като навърши 16.Това да не ти е Държавен вестник.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проба "А" на Камила Валиева от декември миналата година е замърсена с микрочастици от лекарството триметазидин. През тази година Камила Валиева още два пъти е била изследвана за наличието на допинг. Пробите от тази година са чисти. Възниква въпросът: кога шведската антидопингова лаборатория ще обнародва резултатите от изследването на проба "Б" на Камила Валиева от декември миналата година? Има ли обективни причини за забавянето на резултатите от проба "Б"? След седмица се навършват два месеца.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че те опровергах- ти ми даваш за пример на типични руснаци разни типажи с вид на улични побойници, а тва изобщо не е така- дали са хубавци в класическия смисъл, дали са тип"малко грозен, но много мъж" с чар, все едно, такива руснаци има бол.. Стереотипите си ги запази за себе си- руснаците могат да са точно толкова красиви или чаровни, колкото американците или англичаните. Изобщо, бъди космополит в естетиката и няма да сбъркаш. А момичето е уникална фигуристка.
77
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 "Ами Баришников прилича на Антъни Хопкинс- некви забелеШки?" Е, ти направо ме опроверга, щото Антъни Хопкинс е пръв красавец! Ти въобще забрави за какво започна да говориш, бе приятелю, и ти се отприщи словесната д-я. Гледай си там допингираното трупче и си трай, от естетика не човешката фигура и лице не отбираш грам.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Баришников прилича на Антъни Хопкинс- некви забелеШки? Сууупер зле сте ей. Сега кажи и за Степанов, че е грозен, да можеш да спиш спокойно, се-ляк смотан. А можеш да се изкажеш негативно и за Ален Делон или за Хю Грант. Гледай си там тенисистките с женствените форми и си трай.
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да гоДухат Не се притеснявай. Допинг репутацията й няма да изчезне. Виж, медалите й могат да изчезнат.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 71 / 75 "Или Баришников?" Ти виждал ли си как изглежда Баришников, или само за участието драскаш? Няма нищо общо с визията и чертите на някой като Брад Пит. Като почнете русофилчетата да се пънете значи ....
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-сложен сценарий не съм чувала..мисля, че и Кубрик би завидял на подобен сюжет..
72
3
 
5
 
! Отговори
Да гоДухат преди 2 години
Камила Валиева заема първо място след кратката програма в Пекин с 82.16 точки. Второто място е за рускинята Анна Шчербакова (80.20)/НЕЩО НЕЯСНО ИМА ЛИ? Русия пак е НОМЕР-1
71
0
 
1
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
А не са ли В.Тихонов или А.Воробьев, например? Или Баришников? Ами Василий Степанов ? не? хахах..лелее дообре айде лека
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 "Нямам нищо против- само питам има ли спортист на голямо състезание да не взима допинг." Ехееее, сега, само защото хванаха някакава рускиня, и хайде всички са еднакви. Поне малко приличие, другаре. Хората се невинни до доказване на противното. Знам, че в Русия ако дикататора каже е обратното, но цивилизования свят не е Русия.
69
0
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Пропусна Валиев.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против- само питам има ли спортист на голямо състезание да не взима допинг. Ама никой не взима, разбира се бе. И момичето освен това е грозно, тантуресто, некадърно, нали така? Айде браво.. Ама била като кабаева- нерде кабаева, нерде валиева. Много ги разбирате работите. Айде легайте да спите, херувими.
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 "Да бе верно- всички готини американци са германци, а всички руснаци са всъщност китайци, как не се сетих по-рано." Аз такова нещо не съм казвал, само коментирах за Брад Пит. А руснаците нито имат такива черти като описаните актьори, нито имат такъв външен вид и излъчване. Типични руснаци са Карелин, Ягудин, Плюшченко и пр.

Спонсорирани публикации