В обстрела на Донецк са използвани гранатомети произведени в България

Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, заяви народната милиця
Обновена: 20 фев 2022 20:16 | 20 фев 2022 19:15, Нели Христова
304
В обстрела на Донецк са използвани гранатомети произведени в България
Снимка: БГНЕС

При обстрела срещу Донецката народна република украинската армия е използвала произведени в България гранатомети. Това предаде ТАСС, като цитира говорителя на народната милиция на непризнатата република.

Посочва се, че при обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”.

“Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, с помощта на което се унищожават мирните жители на републиките в Донбас”, пише в текста на съобщението.

Продължаващите доставки на съвременни оръжия и боеприпаси в Украйна от страна на НАТО-вските държави подтикват Киев към военно решение на проблема в Донбас, каза руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Емнюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до страдания на мирните жители на непризнатите републики, които се налага да бъдат евакуирани в Русия, за да бъдат спасени.

До момента около 40 000 души от Донбас са пристигнали на руска територия. В граничещите с Украйна Ростовска и Воронежска е въведен режим на извънредна ситуация. Разгърнати са десетки пунктове за временно настаняване. Общо 30 региона в Русия са изразили готовност да приютят жители на непризнатите Донецка и Луганска република в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
БГМен преди 2 години
Сделката е реализирана с помощта на САЩ и не само за Украйна, а и в други конфликтни зони. Но не може да се сравнява с печалбата от продажба на САЩ /танкове, ракети, мини и др./ и Великобритания /бронирани машини модерни граномети с насочване и др./ в такива количества че го намират неразоопаковано складирано Зеленски е дал милиони за тях пък искаше финансова помощ от Европа?!?
193
0
 
1
 
! Отговори
ТЪп преди 2 години
Сигурен съм че повечето оръжие на Украйна е руско. Така че какво недоволстват. Да закрият и техния ВПК и така. Не е важното кой е направил ножа, а кой мракобесва с него.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин с 3 с Хиперзвучки в/удебилите от Клозетнотосъбрание и просто да съобщи равнодушно както Американците правят редовно ,че случайно по грешка поради невнимание руска ракета е плюснала и смляла найбезродниятбоклукотсвинари и техният реплика завод за оръжия подобно на сватба в Пакистан.Целият БГ народ ще пали свещи на Русия всеки ден,.
191
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително. Дано работни ите в Арсенал са горди със себе си
190
1
 
4
 
! Отговори
Ако това е така, то преди 2 години
е ужасно!
189
3
 
3
 
! Отговори
барабар преди 2 години
Петко с мъжете, ама нека и и някой наш бизнесмен от бившата ДС да намаже дебело филията
188
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво
187
3
 
5
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Това показва силата на българското оръжие. Ген. Радев да почерпи.
186
1
 
9
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Нали знаете кой е на големия износител на оръжие - САЩ, и за наивниците, оръжието се продава там където има война, специално нашето производство е насочено към Африка и Азия, ние не произвеждаме стратегически системи та да го продаваме в бели държави за въоражение на армиите им, ние продаваме евтино и качествено оръжие подходящо за партизанска война и малки конфликти за бедни държави
185
8
 
12
 
! Отговори
do да ама не преди 2 години
Свали си розовите очила бе несретник.Само ти и твоите твоите родители май не разбраха за истината в тези операции в Донбас.От няколко месеца,да не кажа година,нотвските "миротворци" подклаждат огъня и искат Русия да направи опит да нападне Украйна и да стане паткламата и ВЪОБЩЕ не ги ене за украинският народ какво ще им се случи,а то със сигурност е ГОЛЯМ ужасТ. А доклкото героизма на украинците-давам им макс.24 часа без намеса на "миротворците" и още сряда ще са с свалени "***".
184
7
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
За Путин е най-добре украинците да нямат оръжие или да са надупени и със свалени ***. Добре ама те са готови да посрещнат всяка агресия и да се сражават до последния човек. Просто не му се отваря парашута на вова , а нахлуе а ще получава колети в цинкови ковчези.Да прочете история на финландската война от 1941г. когато сталин нахлува във Финландия и този малък героичен народ унищожава цяла армия .Украинците не са малък народ така че нека кагебистът се позамисли -това не е армения или грузия
183
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирам да продаваме оръжие за защита на дъжави където няма война,но да продаваш оръжие където тече война,при това гражданска,да гледаш,че с него се убиваха мирни жители,жени и деца имаше е брутално престъпно. БГ не трябва да се замесва в тази война,че още не можем да измием *** аот ВСВ и при това Борис 3 направи много правилни ходове,като не позволи бг войник на източния фронт да стъпи.
182
3
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Руснаците и до днен днешен искат да спрат всички, които произвеждат съветско оръжие.
181
7
 
5
 
! Отговори
Гроб за империализма преди 2 години
Е то това снабдяване с остарели оръжия и боеприпаси е именно целта на краварската ***, начело с деменционалното старче. Искат да заробят Украйна в дългове за тия оръжия и да ги направят свой неофициален ***, за да може да дразнят Русия. За щастие кремълското джудже е в пъти по-умно от всеки един кравар и само се забавлява с постоянните им глупости и провокации.
180
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви приседнат кинтите от това престъпление,сороски бг гадини.
179
3
 
14
 
! Отговори
И какво от това? преди 2 години
Я дайте да си закрием оръжейната промишленост колкото ни е останала и всички войни по света ще спрат.А пък и руснаците ще ни похвалят понеже няма да им бъдем вече конкуренция в тая търговия.Толкова ли верно ни е ъкъла?
178
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само в Украйна, български оръжия имаше и в Сирия. Близо е, разходите са по-малко. Така помагаме на евроатлантическите ценности, нищо, че загиват невинни мирни жители.
177
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде хора, прибирайте се в родината си-Русия. Оставете тази дива Украйна на бандеровците-бандюги.
176
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз таков неистов вой за война досега не знаех, че е възможен. Ето защо трябваше да бъде отстранен Тръмп. Света отдавна мечтае за война. Путин ви каза, че няма да напада, но тея америкоси си искат войната и туй то. Путин си прибра Крим, останалата Украйна е една пустош-разораната целина и не е нужна никому. Обаче, ако сенилния Джо сънува как ще превземе Русия и ще се прослави-дълбоко се е излъгал.
175
2
 
7
 
! Отговори
антисоросоид преди 2 години
До 253 АнонименБрей , че в ранни зори днес в понеделник си се дрогирал бе другарюГендарСороски !Днес няма ли да работиш или троленето тука ти е работата към сороскотоНПО ?

Спонсорирани публикации