Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол

Украинският президент помоли Южна Корея за военна помощ
11 апр 2022 14:28, Елка Василева
379
Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хиляди души вероятно са били убити при руския щурм на град Мариупол в югоизточната част на Украйна. Това заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в реч пред южнокорейския парламент и помоли Сеул за всяка военна помощ, която може да предостави, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Мариупол е унищожен, има десетки хиляди убити, но въпреки това руснаците не спират своята офанзива", каза Зеленски във видеообръщението.

Агенция Ройтерс отбелязва, че е потвърдила широкообхватни разрушения в Мариупол, но не може да провери достоверността на оценката на украинския президент за броя на убитите в града, който се намира между контролираните от проруски сепаратисти източни части на Украйна и анексирания от Русия Крим.

Зеленски не уточни какви оръжия са необходими, но каза, че Украйна се нуждае от разнообразна военна техника, включително самолети и танкове.

"Република Корея може да помогне на Украйна", каза той, цитиран от информационната агенция Йонхап. "Южна Корея притежава военната техника, която може да спре руските кораби и ракети", добави украинският президент.

Министърът на отбраната на Южна Корея Со Ук и министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников са провели телефонен разговор в петък по молба на Резников. Той е благодарил на Со за изпратената хуманитарна помощ и консумативи и е помолил Южна Корея да изпрати противовъздушни оръжия, съобщи днес министерството на отбраната в Сеул.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Светът трябва да спре Хитлер 2 точно така, както направи с Хитлер 1. Историята се повтаря, но вече като ФАРС. След огромните грешки на Меркел - това е положението!
268
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е това но ..... заради нацистите Азов и самия зеленски който е послушен американски актьор
267
3
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
На Ч.ф у.т............
266
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 2 години
На *** , русофоб и Брюксел не вярвам всички са трети пол ерзац марка .
265
7
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Воят на евроатлантиците е музика за ушите ми!
264
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истина То пък другите щото хич не искат да грабят и да превърнат всички в роби-консуматори. Айде моля ти се!
263
19
 
8
 
! Отговори
Истина преди 2 години
До Ванко на 9 години Руският режим е комунистически диктаторски-безбожен като нацистките и ислямските, а всички те са корумпирани,измамни и агресорски престъпни, така че не освобождават никого а заробват,ограбват и убиват милиони невинни само за да заграбят повече чужди земи и собственост като са подкупили сепаратисти-терористи като тях, за да предадат истината и своя народ и държава за изгода. Но всички с руско самосъзнание трябва да си отидат в Русия, без да заграбват парчета чужди земи.
262
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки изминал ден Путин затъва все по дълбоко в блатото и все по малко стават пистите му за отстъпление. За сега оборудва руснаците с 30-40 млн смъртни врагове и 1000 млрд $ репарации след края на войната. Нищо, както казват комунопитеците - Русия е богата, а народа е свикнал на глад и мизерия
261
19
 
8
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Диктаторският режим на Путин върши военни престъпления,срещу човечеството, правосъдието, мира, и Бога и не само срещу Украйна ,Армения Грузия,Молдова,Сирия и др.чрез противозаконна инвазия,противозаконна окупация, военни престъпления срещу народи и държави,и дори геноцид с хиляди убити, отвлечени, изнасилени, затворени, в съучастие с ислямски терористи от Чечня,Кирзстан,Сирия,Беларус и явно няма да спре само с икономически санкции,а с военна сила и съд т.к. няма останала съвест да спре,
260
3
 
20
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Напълно е прав - от около 20 000 украински воиници и националисти в Мариопол са останали не повече от 2000, които са се барикадирали в завод "Азовстал". Дори като се приспаднат около 1000 пленени, убитите са десетки хиляди.
259
4
 
13
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Мамени до второто Пришествие от такива като Зеленски и роднините му от неговото племе...
258
3
 
23
 
! Отговори
Ванко на 9 години преди 2 години
Аз съм на 9 години и искам да ви попитам да ми кажете . След като СССР даде доброволно свобода на Украинските сепаратисти 1991г защо сега Украинците не дадат доброволно свобода на сепаратистите от Донецка и Луганска народна република ?
257
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според тоя другар колко са жителите на марио ол? Той сичките гих изкара мъртви до мъртвост. Ба, си *** а селянин.
256
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая всички жертви ще бъдат установени. Путин няма да избегне заповедта за арест на международния трибунал.
255
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
314 Ако се беше спрял Зеленски, Путин щеше да стигне още по-далеч към Централна Европа.
254
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приберете го в лудница, че дрънка врели-некипепели.
253
2
 
21
 
! Отговори
Costa преди 2 години
Днес все по-често в мрежата се появява информация, че участие в боевете за този град на страната на Киев са взели не само чуждестранни наемници, но и високопоставени офицери от страните от НАТО, в това число и във Франция. В случай, че информацията намери потвърждение, Макрон рискува да бъде победен на втория тур на изборите и да отстъпи поста на Марин Льо Пен.
252
2
 
10
 
! Отговори
ви и цифрите ги има преди 2 години
Е, посмали ***. Тоя вече се забра
251
6
 
16
 
! Отговори
Зеленски... преди 2 години
Вместо да се беше предал и да беше спасил всички тези хора ти реши да водиш война, която не можеш да спечелиш. Не спря да молиш всички за помощ, която не са длъжни да оказват! Понякога е необходимо да преглътнеш загубите за да защитиш това, което е останало!
250
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободителите се посрещат с цветя и венци, а агресорите с куршуми и гранати.

Спонсорирани публикации