Грижа за кожата през пролетта - какви продукти да ползвате?

Заложете на по-леко почистване
13 апр 2022 00:25, Иванка Гъркова
1
Грижа за кожата през пролетта - какви продукти да ползвате?
IStockphoto

Новият сезон дойде и времето вече е една идея по-хубаво. Дните стават по-дълги и слънцето се показва все по-често. С това трябва да помислим за нашата грижа за кожата през пролетта. Време е за спиране на някои продукти и изхърляне на други, които не вършат работа. 

Както го правите с ненесера за гримове, така се налага и един вид пролетно почистване на вашата козметика. Все пак, не може да ползвате един и същи крем за лице. И ако искате качествена грижа за кожата през пролетта, променете своята рутина. Освен слънцезащитата, има на какво още да обърнете внимание. 

Ако се чудите защо лицето ви сякаш е "цъфнало" заедно с природата навън, то ние имаме обяснение. Козметиката за зимата е по-тежка. И с покачването на температурите не бива да я използвате. Все пак лицето ще се поти повече, порите могат да се запушват и да се появят обриви, възпаление и зачервяване. 

Грижа за кожата през пролетта - какво трябва да знаете? 

Вашата грижа за кожата през пролетта трябва да включва овлажнител. Но той не бива да е старият от зимата. Да, тя е суха и понякога се налага ексфолиране, но вие заложете на по-леки хидратиращи формули. Може да се ориентирате и към серуми, които също вършат работа. Така ще предотвратите пъпките. Включете и продукти с полезни киселини, за да изсветлите и почистите грубата кожа на лицето и останалите части от тялото. 

Дерматолози предупреждават, че използването на козметика със SPF е важно през цялата година. Ако зимата не сте били изложени чак толкова навън, сега вашата грижа за кожата през пролетта трябва да ви предпазва от слънцето. Изберете продукт според вашия тип кожа. Ако тя е твърде бяла, то защитата трябва да е поне 30-и фактор. 

Грижа за кожата през пролетта - какви стъпки да следвате? 

1. Заложете на по-леко почистване

Ако виждате, че тази пролет лицето ви е пълно с пъпки, то за това може да е виновен и вашият почистващ препарат. И първата стъпка към промяната е да го замените с такъв с по-лека формула. 

Някои почистващи продукти остават върху кожата, което води до пъпки при някои видове кожа тази пролет. Ако сте изпозлвали тоалетно мляко, то помислете за по-лек лосион или измивен гел.

2. Сменете или добавете серум

Рутинната грижа за кожата през пролетта трябва да включва серум. Ако не знаете това, поправете се. Или сменете зимния с нов, предназначен за сезона. Съобразете се и с типа кожа. 

Серумите за пролетта нямат тежки съставки, а същевременно хидратират и задържат за по-дълго влагата. И най-важното - не запушват порите, а премахват замърсяванията в тях. Още по темата ще 

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации