Маска за коса - ето как да я ползвате тази пролет

Състоянието на косъма само ще ви подскаже от каква имате нужда
18 апр 2022 22:50, Иванка Гъркова
2
Маска за коса - ето как да я ползвате тази пролет
IStockphoto
Колко често си правите маска за коса? Някои жени я използват всяка седмица, други по-рядко. А за трети тя е нещо напълно непознато. Грижата за косата не бива да бъде пренебрегвана, но това не означава, че въпросният продукт трябва да присъства постоянно в нея.
 
Ако кожата ви има нужда от маска веднъж в седмицата, по същия начин ли да процедирате с маска за коса? На моменти тя е необходима, но в други е дори излишна.
 
Маска за коса – 5 момента, при които да я добавите в рутинната грижа
 
При накъдряне
 
Има дни, в които вашата коса си има собствено мнение. Не стига, че е къдрава, ами и щръква както си иска. Но какво да правите, в случай, че сама се накъдри? Променете рутинната грижа и си направете маска за коса. Най-вероятно тя е много суха и има нужда от овлажняване и подхранване.
 
Ако косата ви е права, но усещате, че краищата се променят и накъдрят, вземете мерки. Направете си маска с витамини за подхранване и задържане на влагата в косъма.

При по-груба коса
 
Когато вашата грива загуби блясък, стане по-груба и краищата лесно се накъсват, то една маска за коса е препоръчителна. Косата се нуждае от балсам и по-качествен овлажнител, който да я омекоти и направи отново лъскава.
 
Просто измийте косата си с шампоан, пропуснете балсама и нанесете маска за коса, докато е още влажна. Ориентирайте се към такива, които са най-подходящи за по-груба коса. Вместо в основата, нанесете повече в краищата.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации