Маска за лице с кафе - какви са предимствата й за кожата?

Има стягащ ефект и не само
7 май 2022 23:00, Иванка Гъркова
6
Маска за лице с кафе - какви са предимствата й за кожата?
IStockphoto

Маска за лице с кафе - може ли да я включите в рутинната грижа за пролетта? Вместо да купувате готови, си направете сами у дома. За целта, след като приготвите ароматната напитка, запазете утайката. Трябват ви 1-2 лъжички, в зависимост от рецептата.  

Кафето не само ни дава енергия сутрин. То има антиоксидантни и ексфолиращи свойства. освен това е чудесно средство против стареене. Освен това една маска за лице с кафе е много по-достъпна сравнение с някои продукти, които се предлагат на пазара. 

Маска за лице с кафе - основни ползи  

Както стана ясно, кафето е натурално средство, което има безброй предимства за кожата. То съдържа няколко различни съединения, включително кофеин, полифеноли и маслени вещества, наречени дитерпени. Тези съединения намаляват риска от рак на кожата. 

1. Намалява увреждането на кожата 

Кофеинът е химично съединение, свързано с висок антиоксидантен капацитет. Неговата активност помага за неутрализиране на свободните радикали. По този начин използването на маска за лице с кафе може да предпази клетките на кожата от увреждане. То често е свързано с токсини от околната среда - дим, пестициди и други замърсявания. 

2. Бори се с първите признаци на стареене  

Кофеинът намалява ефекта от фотостареенето. Излагането на UV лъчи може да причини разграждане на колагена в кожата и да доведе до бръчки, фини линии и старчески петна. Въпреки това, когато се прилага локално, тоест под формата на маска, намалява това отрицателно въздействие.  

3. Намалява целулита, стяга кожата 

Кофеинът в помага за подобряване на еластичността на кожата и действа като антицелулитна съставка. Той намалява и излишното натрупване на мазнини в клетките на кожата, като по този начин потенциално я стяга.
 
Всяка маска за лице с кафе стимулира цикличния аденозин монофосфат. Той е  ключов регулатор на вътреклетъчните функции и метаболизма. Това помага за регулиране натрупването на мазнини.
 
Още от ползите на маска за лице с кафе и как да си я направите, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чшей ! Не хабете кафето !
3
0
 
1
 
! Отговори
Двойно тъпучино преди 1 година
Най-полезното на такива маски е, че можете да вземете акъла на някого в тъмното.
2
1
 
1
 
! Отговори
Пак съм аз преди 1 година
До Анонимен коментар 1Само минавам да видя оправихте ли си заглавието. Тц. Следобед пак ще дойда за проверка
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са предимствата на букварчето за Иванка Гъркова (или кога се използва Й и кога - не)

Спонсорирани публикации