Невероятно: Сметка от 600 евро за порция раци на гръцки остров

Жалбата на американската туристка предизвикала сензация
Обновена: 13 май 2022 07:23 | 13 май 2022 07:06, Елка Василева
232
Невероятно: Сметка от 600 евро за порция раци на гръцки остров
Снимка: "Труд"

Сензация предизвика жалбата на американска туристка в Гърция, която твърди, че е платила 600 евро в ресторант на Миконос за два коктейла и порция крачета от раци, предаде кореспондентът на „Труд“.

Американската туристка е изпратила на туристическия си агент порцията с крачетата на рака, която ѝ беше сервирана в ресторант, с жлъчен коментар срещу управителите на компанията.

„Между другото, това ни сервираха. Заедно с две напитки, които бяха в голяма чаша, но пълни с лед, сок и малко алкохол“, пише американската туристка до туристическия агент, който е организирал пътуването и настаняването в Миконос.

По думите ѝ сервитьорът, който ги обслужвал, е казал, че коктейлите струват по 25 евро, но така и не донесъл подробната сметка, за да се разбере какво точно е начислено.

Американската туристка твърди, че управителите на заведението са ѝ начислили и бакшиш от 78 евро, без нейно одобрение.

Американката е направила оплакване в полицията на Миконос срещу управителите на ресторанта, тъй като твърди, че е получавала заплахи от служители от рода "знаем къде сте отседнала", когато е отказала да плати 600 евро за двата коктейла и порция раци.

Собственикът на ресторанта е отказал коментар пред медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
10
 
11
 
! Отговори
Турист преди 1 година
По цял свят, даже и в България си има менюта, отваряш и четеш. Тази американка влиза, поръчва и си мисли, че е в Макдоналда, всичко по долар :-) Явно е от долната класа и няма опит с ресторантите и всяко посещение в САЩ и е свързано с джънковете...
122
4
 
4
 
! Отговори
бах преди 1 година
До Анонимен Къде ви намирам такива балами по морето не знам. В Несебър си хапвах супа , основно и бира на обяд за 10лв пък вас ви били драли ;д
121
0
 
9
 
! Отговори
кът няма преди 1 година
риба ... - раци
120
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там защо не щат почиващи си безплатно украинци?
119
4
 
3
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
Микисите спестяват да обменят после в копейки.
118
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти са догонили бетономорието
117
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 1 година
"Новина" от преди 4 години. Ресторантът е известен, в тубата има безброй филми, скрита камера , журналистически разследвания и т.н. за този ресторант. Собственикът е приближен на кмета, затова му позволяват такива изцепки :) Никой не го контролира. Като ходите на Миконос, информирайте се предварително в кое заведение да НЕ влизате и готово. Голяма новина, голяма сензация, няма що.
116
2
 
13
 
! Отговори
Островитянин преди 1 година
Че това е нищо. На Канари Уорф в Лондон, почти всеки месец - понякога и няколко пъти - се появят подобни сметки из вестниците на стойност 50-60-70 и прочее с три нули отзад. А ако посетите ресторанта до големия шадраван, там може да пийнете отлежало 100-годишно уиски само за 5000 паунда (пет хиляди) - не бутилката, а само чашка. В "Шерътън" сега "Балкан", баш на ценъра на София малко уиски също е 39 лева, а чаша чай 15, но за нас, работещите в чужбина, подобни цени са майтап. Нищо ново.
115
3
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Жабите у Италия са по 1000 евро :)))
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една поговорка кьорав карти не играе! Да е глада менюто преди да поръчва
113
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахме посланието, бай Стамат от Чуйпетльово да си каже - Я по-добре да си ям свински крачета у НесебАр.
112
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименкакви права??? има си меню, да е гледала , а и на всякъде в чужбина се плаща бакшиш, ама българските газбайтери и къмпингари откъде да знаят като замърсяват прироадата, спят на пътя и ядат от лидл и хвърлят което където намерят
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искала е да се прави на вървежна в заведението където ходят всички инглиш ритнитопковци , но не и стигат парите за там. какво и е виновен туристическия агент, да не и е казал той да се гъзари там? халанд оня ден след тестовете за трансфера му в манчестър сити 150 000 паунда изхарчил там
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, Миконос - там и въздуха се плаща.
109
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая ще си търси правата до дупка.Не само ще и върнат парите,ако ги е платила,а ще и дадат още толкова за компенсация.За разлика от нас,които се примиряваме с всякакви условия.
108
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз като ви казвам да не ходите в Гърция!!!
107
2
 
6
 
! Отговори
Цаца преди 1 година
Тая само е била в български или сръбски ресторант. Нема как да друго яче, като са видели, че е американска баракуда и айде "ако мине".Хахаха баси и туриста, да не погледне менюто.
106
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това е цената в менюто, тоя кво иска? Като няма пари да сяда в евтини кръчми!
105
2
 
19
 
! Отговори
генчо преди 1 година
На Миконос е така. Ако иска друго, да хваща безлюдните острови и сама да си лови риба и раци. А може и в Серес. Мога да й препоръчам страхотно място за гироси, 3.20 евро парчето. С 600 евро ше изкара цяло лято да яде :))
104
6
 
5
 
! Отговори
До 141 преди 1 година
По спокойно, няма нужда от злоба. И аз обечам да се нахъсвам с някакви български постижения и да се хваля, ама ай да погледнем реално, колко Джон Атанасов е българин. Той е американец. Да с българска кръв но американец.

Спонсорирани публикации