По 1000 лева взимал арестуваният гробар за кремация, след това погребвал телата

Той е осъждан за други престъпления в миналото
Обновена: 25 май 2022 17:51 | 25 май 2022 14:52, Нели Христова
71
По 1000 лева взимал арестуваният гробар за кремация, след това погребвал телата
Снимка: БГНЕС

Има обвиняем по случая с незаконните погребения, установена е самоличността на едно от намерените тела. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата, свързан със скандалния случай, с който осъмнахме днес, предаде репортер на БГНЕС.

Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител.

Незаконните погребения са извършвани край село Клисура, телата са заравяни на плитко. Мястото се намира близо до гробищен парк, който вече не е действащ.

Още по темата
Десислава Петрова от Софийска градска прокуратура съобщи, че при огледа на място са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт.

От всички намерени тленни останки е установена самоличността на един от труповете. Става въпрос за възрастен човек от Банкя, който е живеел под наем и е починал в болница. Синовете му са поръчали услугите на погребалната агенция, платили са и са получили праха на баща си. От прокуратурата разясниха, че услугата за кремацията, която е била фиктивна, синовете са платили 1000 лева.

Десислава Петрова съобщи, че след като днес случаят е добил публичност, са получени множество сигнали от хора, които са използвали услугите на въпросната погребална агенция.

Както и по-рано от полицията съобщиха, по случая има задържан – мъж на 51 години. Повдигнато му е обвинение по чл. 209 от НК. Наложена му е мярка задържане за срок до 72 часа.

Петрова съобщи, че задържаният не се признава за виновен.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
5
 
! Отговори
Весо преди 1 година
Към днешна дата,родените в България,както и кремирани,погребани пак в България не са равни!Както казваше,една българска пророчица-'Всичкое за тия пусти пари !"Бог да пази България !Най-вече от Парламент,Правителство,погребални агенти,ПП,Продължението и Просто Киро!Амин!
54
0
 
8
 
! Отговори
Георги Енев от Банкя преди 1 година
Това е типът, престъпник с опит. Както казваше една позната плевенчанка за неин любовник през 90-те, 'бързо се беше ориентирал'
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изгние в затвора дано, а ако го пуснат нашите мародери по-рано, да го намерят роднините и да го погребат жив във собствената му дупка
52
4
 
0
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Излишно топене на ценни дръва.
51
1
 
14
 
! Отговори
Същия преди 1 година
Вече за кой ли път се учудвам на държавната българска администрация в случаи на починали хора.Колкото пъти се е случвало и съм бил личен свидетел,когато почине човек в България,държавата се интересува единствено и само от едно нещо.Да прибере по най-бързия начин личната карта на починалия за да може да спре пенсията на момента.Един път личната карта вземе ли се от държавата,вече никой,никога няма да се заинтересува от вас.Дори няма да ви дадат достъп до каквато и да е документация на починалия.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Светозар 1000 лева и повече струва само таксито за да закара трупа до гроба или камерата. Цените скочиха много а хоратя нямат пенсии. 1 погребение излиза 4-5 бона.
49
2
 
6
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
Гледам някои се опитват да оправдават " гробаря ". Вярно за беден човек 1000 лв не са малко пари, обаче въпреки това е незаконно. Освен това работата е свършена немарливо и през пръсти. Погребвани са до населено място и на плитко. Лесно може да се сетиш, че ще бъдат изровени от животни, порои и т.н. Било е въпрос на време, да ги открият. Гробарят не е работил много умно. Поне да беше свършил работата, както трябва.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква държава,каква Европа,НАТО,Америка....всичко е от нас българите да ни знаят какво 1400 годишно племе сме!
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2-3 бона е погребение в София и то без гроба който най-евтиния е 10 бона. След като са умрели е нормално да ги погребе, но отделен проблем е като дигнат камерите цените над 1000 лева тогавя няма как и ще ги погребе. Извращение е само ако беше и правил секс стях.
46
13
 
9
 
! Отговори
М преди 1 година
До ,,1984''-----То изобщо няма държава у нас. Това което е останало е на подчинение на американското посолство. Политиците ни са купени мерзавци. Прокуратурата е търговско дружество. Здравеопазването също. Гола вода сме 32 години разпад и мизерия иначе демократична правова държава член на ЕС и НАТО.
45
4
 
15
 
! Отговори
,,1984'' преди 1 година
Този случай само показва,че държавата няма никакъв контрол върху процедурата по която става ,,заминаването'' на човек от този свят.Това което се случва,е причинено от липса на определена процедура защото в държавата няма нормативни закони за такива случаи.Всичко е оставено на самотек и на отговорноста на близки и роднини.Да не говорим за безбожието което ни залива ежедневно.Държната Администрация е виновна тук поради липса на контрол.Иначе престъпници ще се намерят да извършват такива работи.
44
0
 
12
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Още преди дни писах , че е точно така. То е ясно!За пари.
43
10
 
3
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Много шум се вдига около това, според мен излишно. Някаква измама евентуално да доказва прокуратурата, ама как? Близките как доказват за какво са платили? Може би е морално укоримо. От гледна точка на църковните догми-тялото трябва да отива в земята.
42
2
 
3
 
! Отговори
морски преди 1 година
Тук от време на време изсипват прах от урни в морето.
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обикновено погребалните агенции се държат от шведски индуси.Те са способни да правят.Трябва закони да се изгонят тия от гробищата.Да не могат да припарват там и да стоят надалеч от гробарския бизнес
40
0
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тука е набъркана и имотната мафия сега гледаите кои адвокати ще излязат
39
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека ви е направил услуга на всички без мозъчни роднини на починали..Само краен сатанист може да гори близките си и да съди после някакъв праведен човек че ги погребвал съвсем нормално в земята че и и ПОП им виквал.Неживородени кърлежи оставете човека на мира вие целуващи мощи и горящи трупове САТАНИСТИ БОЛНИ.
38
7
 
14
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Тоя гробар е от Банкя! Кой друг гробар от Банкя познавате?
37
9
 
8
 
! Отговори
10 хиляди преди 1 година
10 хиляди му давам за да направи същото с Боко и Koпейкин.
36
8
 
0
 
! Отговори
правете ги на пелети преди 1 година
Я 6 до12 % от произнесените за мъртви трупове се наблюдава микропулсации и мозъчна активност до 2 дни неоткриваема за медицинските непрезизни инструменти.Което ще рече ,че мъртвият е жив.По тази причина поради описаното стотици уж мъртви се събуждат в студените хладилни камери в Търция която задължи да монтират камери във всички хладилни камери на Турция. за да може човек ако се събуди да го видят и да излезе.Иначе се задушаваш и умираш от студ А ако се събудиш в крематориум в.у студена тава?

Спонсорирани публикации