Ливърпул иска разследване на проблемите на финала на Шампионската лига

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне част от феновете
29 май 2022 07:30, Анисия Иванова
23
Ливърпул иска разследване на проблемите на финала на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Ливърпул призова за разследване на "неприемливите проблеми", с които се сблъскаха феновете, и които доведоха до отлагането на началото на финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, съобщи Би-Би-Си.

УЕФА отложи началото с повече от 30 минути, позовавайки се на „съображения за сигурност“.

Полицията извън стадиона използва сълзотворен газ, за да разпръсне малък брой привърженици, които се опитаха да прескочат бариерите за сигурност.

Появиха се кадри, на които се вижда струпването на огромни тълпи от фенове, които се редят на опашка, за да влязат на стадиона.

Още по темата

Мнозина твърдят, че са били на стадиона часове преди началото на мача, но са били възпрепятствани да влязат.

„Ние сме изключително разочаровани от проблемите с влизането на стадиона и разрушаването на периметъра за сигурност, с които феновете на Ливърпул се сблъскаха тази вечер на Стад дьо Франс“, се казва в изявление на клуба от Анфийлд.

„Това е най-великият мач в европейския футбол и привържениците не трябва да бъдат подлагани на сцените, на които бяхме свидетели тази вечер.

"Официално поискахме служебно разследване на причините за тези неприемливи недопустими проблеми."

Управителният орган на европейския футбол УЕФА заяви, че е „съпричастен към засегнатите от тези събития и ще преразгледа тези въпроси спешно заедно с френската полиция и власти, както и с Френската футболна федерация“.

„В навечерието на мача турникетите в края на сектора на Ливърпул бяха блокирани от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, с които можеха да влязат“, обясняват от УЕФА.

„Това предизвика струпване на фенове, опитващи се да влязат. В резултат на това, началото бе отложено с 35 минути, за да се позволи на възможно най-много фенове с истински билети да получат достъп“.

„Тъй като хората извън стадиона продължаваха да се струпват след началото, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги изтласка далеч от стадиона.

Двадесет минути преди началото на мача, френската полиция призова в „Туитър“ феновете да не опитват да влязат на стадиона със сила. С наближаването на началото на мача все още се виждаха много празни места на стадиона. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Bogito преди 1 година
Губещите (Англичаните) никой не ги пита. Да се скрият. Аман вече от тия англоси. Абсурд е футболът да е измислен от англичани и него са краднали от някоя колония.
16
1
 
1
 
! Отговори
808 преди 1 година
... гроздето е кисело...загубихте в лигата и Реал ви удари шамара...голът на Бензема в 45-а минута бе законен..
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо като отидат на футболен мач хората се превръщат в животни.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кво ни занимавате с глупо.сти бе
13
12
 
3
 
! Отговори
Руски тролове преди 1 година
И защо си мислят някои руски ***, че мач в Питер ще мине по-добре, след като Санкт Петербург не е европейски град и е необходима виза за всички фенове на Ливърпул и Реал Мадрид ?!
12
1
 
4
 
! Отговори
Пулята е Безтитленик преди 1 година
Пулята е един безтитленик, обречен да е вечна робиня на Великия РЕАЛ!
11
7
 
11
 
! Отговори
vlady преди 1 година
В Санкт Петербург майор Илатов щеше да осигури спокойна почивка на изявените фенове на ул. Захариевска 6. Прзез 2018г. в Москва отличилите се фенове почиваха на Петровка 38 при майор Семьонов.
10
2
 
18
 
! Отговори
до Бено преди 1 година
Може би сте прав. Единственото първенство,на което нямаше побоища,погроми и безредици беше СП 2018. Гледал съм всички световни и европейски шампионати от Аржентина' 78 насам...
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако го бяхте оставили в Санкт Петербург нямаше да има проблеми, но иначе пак си слушайте господарите си глупави западняци,ама после кат куца нещо мрънкате, не осъзнават от къде им произтичат проблемите
8
8
 
7
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До 9; този спорт се следи само от примитивни и пропаднали типове - комплексари маргинали. 22 *** тъпчовци гонят един въздух по една поляна с трева.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, пръднах, вчера ядохме ддюнери и ся ми е тежко , уж излязох да ***, пък се насвиних кат прасе, цяла вечер пърдях гадфно и нямаше как да ***
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сащ този спорт се следи само от латиносите.
5
8
 
7
 
! Отговори
Ливърпул завинаги преди 1 година
Пак сме номер едно !
4
9
 
25
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Аре марш на острова да се кръвосмешавате
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха победили щяха друга песен да пеят!
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кривата ракета, космите е пречат... Не отсъдиха чиста дуспа за РМ в края на първото полувреме въпреки, че гледаха половин час ВАР.
1
18
 
29
 
! Отговори
Бено преди 1 година
Ако мачът се бе провел в Санкт Петербург, такива проблеми нямаше да има...Как е възможно, при европейските ценности, дс има нещо фалшиво,в случая билети?

Спонсорирани публикации