УЕФА: Закъснението на финала на ШЛ е заради "фалшивите билети"

Ливърпул разкритикува отношението към неговите привърженици
Обновена: 29 май 2022 11:50 | 29 май 2022 09:00, Анисия Иванова
17
УЕФА: Закъснението на финала на ШЛ е заради "фалшивите билети"

Ръководният орган на европейския футбол УЕФА обвини "фалшивите билети, които не работеха в турникетите" за 35-минутно закъснение на финала на Шампионската лига в събота между Ливърпул и Реал Мадрид в Париж, но английският клуб остро разкритикува отношението към неговите привърженици.

От УЕФА заявиха, че френската полиция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне хиляди разочаровани фенове, които са се струпали пред стадион "Стад дьо Франс" в резултат на проблема с фалшивите билети, предаде АФП.

Но Ливърпул заяви, че са "силно разочаровани", че техните привърженици са били подложени на "неприемливо" разрушаване на периметъра за сигурност на националния стадион на Франция.

Още по темата

Финалът на най-престижния клубен турнир в Европа трябваше да започне в 21:00 ч. (19:00 GMT), но бе отложен поради опашките, предимно от фенове на Ливърпул, които не можаха да влязат в стадиона.

„В началото на мача турникетите в сектора на Ливърпул бяха блокирани от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, които не работеха в турникетите“, се казва в изявление на УЕФА.

„Това доведе до струпване на фенове, опитващи се да влязат. В резултат на това началото бе отложено с 35 минути, за да се осигури достъп на възможно най-много фенове с истински билети.

„Тъй като броят на хората извън стадиона продължи да се увеличава след началото, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги изтласка от стадиона.

От УЕФА заявиха, че са „съпричастни“ към потърпевшите фенове и ще разгледат ситуацията заедно с местната полиция и власти, както и с Френската футболна федерация.

Част от привържениците с валидни билети не успяха да влязат на стадиона до края на първото полувреме.

Френският вътрешен министър Джералд Дарманин обаче посочи с пръст феновете на Ливърпул. "Хиляди британски „привърженици“ или без билети, или с фалшиви такива, си проправяха път и понякога се държаха насилствено спрямо стюардите“, написа в „Туитър“ той.

Френската полиция съобщи, че е арестувала продавач на билети, който е продавал около 50 фалшиви билета близо до фен зоната на Ливърпул. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
МАНЧО КАНАРЪ ПЛОВДИВ преди 1 година
ЛУЗАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЖАТ,ДА НЕ УЧАСТВАТ ПОВЕЧЕ В ЕРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ! ЗАРАДИ ФАЛШИВИТЕ БИЛЕТИ!
9
0
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Неизменна част от евроатлантическите ЦЕННОСТИ е фалчификацията.И това,което се случи вчера в Париж, убедително доказва това!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мухали, в някаква заблуда са изпаднали че са много велики
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много *** мач, заспал съм някъде малко преди гола, краят на полуфинала беше мача.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То па едни билети, почти целия стадион беше празен, само при агитките беше *** в ***. Ама тия не са дошли да гледа футбол, а да крещят неистово. То па едни риткаджии пълен та..к.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кончита Вурст и Сър Елтън Джон още не могат да разберат какъв пол са .Затова често ги сменяват.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм че Путин е виновен.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Футболните фенове колкото и да ги бият все ще им е малко.
2
14
 
30
 
! Отговори
Френските джендъри преди 1 година
откраднаха домакинството на финала на ШЛ от Ст. Петербург и гръмко се провалиха с организацията, а сега имат наглостта да се обясняват. Джендърска им работа.
1
15
 
6
 
! Отговори
Правят се на Господ преди 1 година
От ДАНС и МВР биха ли споделили как Екзекутират Българи чрез инсулт и инфаркт, и после ходят при Гешев да се отчитат като долнопробни мафиоти!?Убиват с честоти без следи!

Спонсорирани публикации