Романтика, пари... Какво разваля приятелството?

Вижте какво да не правите
31 май 2022 21:25, Екип на Tialoto.bg
1
Романтика, пари... Какво разваля приятелството?
IStockphoto
Смята се, че близките приятели могат да споделят всичко, но има определени ситуации, които могат да развалят дори най-силната връзка.
 
Всеки човек има свои собствени табута, които са неприемливи лично за него – за някои това е нарушаване на личните граници, за други – съвместни финансови въпроси или ежедневни аспекти, които изискват колективни решения, разкрива психологът Олга Романив пред marieclaire.
 
Кои са правилата, които не трябва да се нарушават, за да не разваляме приятелството?
 
Даване или заемане на пари
 
Неслучайно сред най-популярните поговорки е „Ако искате да загубите приятел, просто му дайте пари“. Въпреки способността да решавате финансовите си проблеми с помощта на приятели, все пак си струва да го направите сами. Приятелят не е банка. Тази напрегната нишка ще се проследи във всеки разговор, ако изведнъж нещо не върви по план. Никога не забравяйте за човешкия фактор и се опитайте да разпределите финансите си, без да прибягвате до помощта на трети страни.
 
Започнете романтични отношения с бивши партньори на приятели
 
Няма значение дали сте започнали да излизате с бившия приятел на приятел или имате един обект на обожание. В тази ситуация всичко зависи от вашите вътрешни вярвания и ценности, но си струва да помислите как ще приемете факта, че бившият ви партньор се е появил отново в живота ви, но вече рамо до рамо с приятел?
 
В допълнение, такава ситуация най-често провокира подценяване, появата на тайни и ревност, което неизбежно води до влошаване на отношенията и често до прекъсване.
 
Имате интимност един с друг
 
Интимните отношения между приятели разрушават дружбата. Вие общувате, сближавате се по интереси, но си струва да запомните, че има линия, която трябва да пречи да проявявате интимна симпатия. Те стават причина отношенията да се деформират, появяват се други емоции, задължения, променят се обичайните реакции. Дори и двамата да разберете, че не искате да сте заедно – сексът в повечето случаи е пречка за приятелството.

Държите се с приятеля ви като учител
 
Успешното приятелство изисква и двете страни да се чувстват като равнопоставени във връзката.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много неща развалят приятелствата и най-вече времето. Хората с възрастта стават различни и трудно се изтрайват, както преди. Това са нормални процеси.

Спонсорирани публикации