Две напитки и чиния раци - 520 евро, съдят заведение в Гърция

Две американски туристки ще съдят гръцки плажен бар
7 юни 2022 09:20, Нели Христова
131
Две напитки и чиния раци - 520 евро, съдят заведение в Гърция
Снимка: Pixabay/MustangJoe

Две американски туристки ще съдят гръцки плажен бар, след като им поиска повече от 500 евро за две напитки и чиния с раци.

Бренда Моултън и нейната 19-годишна дъщеря Кайлеа  се разжождат по плажа Платис Гиалос в Миконос, когато викач на заведението DK Oyster Bar ги примамил да седнат там. Според тях сметката им е надписана.

"Служител на един от ресторантите в Платис Гиалос скочи пред нас и започна упорито да казва: "Седнете тук! Седнете тук!", разказва  Моултън пред гръцкия вестник θEMA. Двете дами си поръчват по едно мохито и чиния щипки от раци, за които получават сметка от  520,80 евро - с добавен "задължителен бакшиш от 80 евро, което прави цената общо 600 евро.

Моултън казва, че е отказала да плати сметката, казвайки на персонала, че "две мохито и две щипки от раци не могат да струват 600 евро". Тя твърди, че служител на ресторанта след това започнал да я заплашва, заявявайки, че няма да може да се върне обратно в САЩ, ако откаже да плати.

"Тогава ми каза: "Ще се обадя в полицията. Тук ще те задържат и няма да се върнеш в родината си. Лесно можем да намерим къде живеете", цитира тя. По принуда туристките плащат сметката и напускат ресторанта, но прекарват известно време отвън, предупреждавайки другите посетители на плажа за „измамата“, която са преживели.

Моултън разказва, че "шефът" на ресторанта излязъл бесен и се приближи към тях в заплашително настроение“.

Сега двете туристки предприемат съдебни действия срещу DK Oyster Bar. Адвокатът на Бренда Моултън, Маризана Кикири, казва, че клиентите й са получили заплахи и несправедливо отношение от ресторанта.

Платис Гиалос е известен със своите скъпи луксозни хотели и ресторанти (готвачът Нусрет “Салт Бае” Гьокче има ресторант там) и разказите на туристи за кражби в района са широко разпространени.

В едно скорошно ревю на DK Oyster Bar се казва, че "напористият сервитьор ще ви подведе с по-висока сметка... и ще ви заплаши да я платите", а друг гласи: "Сметката беше над 400 евро за няколко лошо приготвени напитки".

През 2019 г. друг американски турист остана шокиран, след като му представиха сметка от €836 за малко калмари и бири в същия ресторант.

През май американската туристка Шерил Ламфер разказа пред Daily Mail, че тя и нейните приятели са били таксувани от 1640 долара за две основни ястия, салата и малко хляб - като персоналът на ресторанта утроява размера на порциите и казва, че рекламираните цени на "ястието" са на килограм.

Тя твърди, че групата е била отдалечена от други клиенти и сплашена да плати сметката с карта.

"Всеки мъж в ресторанта стана и ни заобиколиха, имаше поне петима. Беше много, много страшна ситуация, защото бяхме шест жени, заобиколени от петима мъже. Трябва да добавя, че всички бяха облечени в черно. Ситуацията изглеждаше гангстерски", разказва тя.

Дори се появи уебсайт, посветен на предупреждаването на туристите за бара – на DKOysterScam.com предишните гости пресъздават изживяването си в ресторанта, казвайки, че "сервитьорите са обучени да ви притискат да поръчате" и че менютата "показват цена за грам което обърква туристите".

DK Oyster Bar не отговоря на две искания за коментар от The Independent.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
много е гадно в Гърция, ходете на бетономорието
104
3
 
8
 
! Отговори
Ххтърен преди 1 година
Лъжи тва и миналата година го претопляха за първи път се появи преди 15 г с австралийци както винаги тук лъжи и инсинуации и само лятото за Гърция но никога за турция а там отвличанията на туристи са ежедневие
103
9
 
18
 
! Отговори
Един преди 1 година
Ще я харесвате тая гърция докато не пострадате а че може да пострадате по някакъв начин съм убеден е после ще си спомните какво сте прочели някъдеси
102
9
 
21
 
! Отговори
Един нормален човек преди 1 година
Не ме учудва че в гърция има несправедливости те са във всички сфери не само по ресторантите там може да ти се случи всякаква гадост навсякъде и във всичко няма да стъпя там никога защото за всяко нещо може да пострадаш без дори и да предполагаше там за всеки чужденец е заложен някакъв капан това е
101
3
 
2
 
! Отговори
Бай Коко преди 1 година
Днес да следят развитието и веднага да ме информират. Любопитно ми е какво ще им направят.
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен това ми се случи в Хамбург, Германия! Обаче не им мина номера, имах 5 евро в портмонето и нямах карта, казах им пари нямам, претършуваха ми портфейла и ме пуснаха. От тогава са ми очите на шест.
99
8
 
4
 
! Отговори
КОЛЧО ПРЪДЛЕТО преди 1 година
СПОРЕД МЕН ЦЕНАТА ЗА БЪЛГАРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ТУРСТИ МИ СЕ ВИЖДА МАЛКА ,ДОРИ 1200 ЕВРО ЩОМ СТЕ" БИЗНЕСМЕНИ" И С КОЛИ ЗА 4000 ЕВРАКА МАЛКО ВИ Е!!!???
98
5
 
11
 
! Отговори
Бсу преди 1 година
Тази фантастика е, за да ви накарат да си останете в България, вместо да хукнете както винаги в Гърция.
97
4
 
13
 
! Отговори
Не съм хейтър преди 1 година
В последните години лятната почивка в Гърция се оказва с повече предимства от тази в България. Ако се върнем 3-4 години назад цените у нас бяха доста по-ниски. Отделно все още се намираха места където застрояването и лудницата са по-допустими. Тази година цените в Гърция смея да твърдя, че са по-ниски и то при доста по-високо ниво на обслужване. Надявам се да се вземат мерки и отново да сме една добра туристическа дестинация.
96
4
 
14
 
! Отговори
вервам преди 1 година
Ако две напитки и чиния раци в Гърция са 500 евро, то на Слънчака ще са хилядарка. При 12лв за 100гр. цаца печалбата е по-голяма!
95
8
 
32
 
! Отговори
бг турист преди 1 година
Почна се антирекламата :) Колкото и да се напъвате и да плюкате ние нормалните бг туристи ще си идем и това лято на почивка в Гърция! Пазете си златните български хотели за украйнците и руснаците, можете да си лъжете колкото искате всяка доброволна жертва дошла ви на крака. А журналистиците са си древна продажна професия и е нормално да се навеждат за пари. Но няродът не е сляп, който е отишъл веднъж в чужбина- никога повече не ходи на море в България!
94
1
 
17
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
Бах го в цената,то по-скъпо от Созопол даже!
93
6
 
15
 
! Отговори
. преди 1 година
Колко ви плЯщат за такива статии?? :)
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами като са луди да пълнят гушите на маляките
91
8
 
33
 
! Отговори
бацко преди 1 година
Забелязвам как всяка година преди летния сезон всички медии, ми-си-р-ки и тн. почват да бълват яко пропаганда срещу Гърция. Не знам колко неадекватен трябва да е човек, че да отиде в България на море, бляк.
90
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да бяха отишли на нормален остров с нормални цени! Миконос е известен с това, че там всичко е за богаташи. Скъпарски остров с ненормално високи цени! Там на дубайци им е скъпо да ходят. Ако си милионер в двуцифрените числа Миконос не е твоето място. Там трябва да имаш от 100 милиона нагоре за да не те впечатлят цените. Бях на круиз дето спря в Миконос за 6 часа. Слязох на острова поразходих се никъде не видях бутилка вода 500мл под 10 евро. В Гърция в магазин 24 води са 3 евра! Така е там.
89
1
 
29
 
! Отговори
Откровен преди 1 година
Миналата година бях в заведение с името Миконос на Влас. Имате ли места - питам. Да - качете се на 2 етаж. Качвам се - няма. Чакайте е сега ще станат тези хора. Отива казва им нещо и те стават. Сядаме. 15 мин. масата седи с посудата на предните. Махат ги. Още 30 мин да ни вземат сметката. Спагетите и рибите ги върнахме, смърдяха яко. Всяка нова поръчка по 10-15 мин чакане. Накрая в сметката узо, ама никой от нас не е пил. Махнето го от сметката моля. Не може , поръчайте нещо на тази цена.
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Слънчака ли говорите?
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редовните фесовете тръгнали да плюят.Заетно с тях и местните комплексари
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това в Турция няма как да стане! Шест жени да ги заграждат петима мъже.

Спонсорирани публикации