Грета Тунберг напомни за себе си, нарисува мрачна еко картина

Тя произнесе реч на фестивала в Гластънбъри
26 юни 2022 10:31, Александър Попов
121
Грета Тунберг напомни за себе си, нарисува мрачна еко картина
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Шведската екоактивистка Грета Тунберг напомни за себе си и изнесе реч пред участниците във фестивала в Гластънбъри. Тя призова обществото да поеме своята историческа отговорност и да поправи нещата във връзка с глобалната климатична криза.

Пред множеството 19-годишната активистка каза, че, според нея, все още има надежда светът да избере път, който е устойчив и който да доведе до бъдеще за всеки.

Тя обрисува обаче мрачна картина на настящата климатична ситуация.

"Ние сме в началото на извънредна климатична и екологична ситуация. Но биосферата не само се променя, тя е дестабилизирана, тя се разпада. Деликатно балансираните природни модели и цикли, които са жизненоважна част от системите, които поддържат живота на земята, както ние знаем са нарушени и последиците може да бъдат катастрофални. И не, това не е новото нормално. Тази криза ще продължи да се влошава, докато ние успеем да възпрем постоянното разрушение на нашите животоподържащи системи, докато ние отдадем приоритет на хората и планетата над печалбите и алчността", заяви тя.

Тунберг спомена и за политическите лидери, които казват едно нещо и правят точно обратното, които твърдят, че са лидери в борбата с климатичните промени, докато в същото време разширяват инфраструктурата за изкопаемите горива на страните си.

Тя припомни на хората, че имат историческата отговорност да поправят нещата. "Заедно ние все още можем да избегнем най-лошите последици и да започнем да лекуваме раните, които сме нанесли", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Грета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
62, Моряк, е те подобните й *** Ал Гор, Джон Кери и други шамани на измамата за глобално затопляне, *** ги виж, имат стотици милиони от тая измамна схема, не само 1М. Дори урродливата оттрепка Гор си купи къща на брега на океана в Ориндж Каунти, където океана ще прелее всеки момент. Също като Обонго, радетелите на климатичния колапс на планетата имат най-скъпите къщи на най-"опасните" места.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да посочи с пръст немските либерасти които от зеленикаква енергия слязоха долу на ниво 1 - въглища? Или либераст либерасту око не вади? Ама на тая прростта дрисслла не може да й светне чак толкова.
63
0
 
1
 
! Отговори
Бай Геле преди 1 година
До коментар #5 и #6: Е па вие не знаете ли!? При глобално затопляне в Европа започва ледников период.
62
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Има подозрения че Грета е агент на Путин С пропагандата на зелените идеии е дестабилизирала енергийната сигурност на запада
61
0
 
11
 
! Отговори
АлаБала преди 1 година
На тая болната родителите явно са го закъсали с парите щом пак са извадили на показ.Разкарват я като циркова мечка натам на сам за сеир и да изкарат кинти!!! Еко ***!!!
60
0
 
10
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
ОТ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ В МИЛИОНИ САЙТОВЕ ТАЗИ ГОСПОЖИЦА ГЪЛТА ПАРИ,ПРОБЛЕМА НЕ Е В НЕЙНАТА ГЛУПОСТ А НА ГЛУПОСТТА НА ВСИЧКИ НАС---ТЯ И КУКЛОВОДИТЕ И СА ХИТРИ И БОГАТИЯТ
59
0
 
9
 
! Отговори
Моряк и половина преди 1 година
Ама тая 19 годишна откъде накъде ще има 1 милион евро в сметката си!? Според мен трябва да се обвини в публичен шантаж, да я погнат от прокуратурата и НАП! Как така за нея може, а за нас не може?! Един ден в корабно машинно отделение няма , а с милионче в сметката! Само да ми падне ...
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не казва по въпроса - поддържа ли другарят Путин или не...
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кой да я отрази в момента, защото ни облъчват с друга пропаганда (войната). Когато нещата утихнат отново ще се занимаваме с глупостите и.
56
4
 
24
 
! Отговори
Кога я пуснаха преди 1 година
от психиатрията...
55
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая пак е предозирала!
54
4
 
31
 
! Отговори
. преди 1 година
Моментално да върви и да започне да се кара на германците що се гласят да си отварят тецовете на въглища!
53
4
 
37
 
! Отговори
Ху кеърс преди 1 година
Това е доказателство, че е успешно промит мозък.19г ще спасява светът от глобално затопляне,а всъщото време пърди и искарва метан ;)
52
4
 
18
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Неясно колко учило дете, но определено малко съдейки от изцепките иска да наставлява света. Аде да си търси гадже!!!
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да седне и да си брои парите!
50
2
 
20
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Опалянкааа написах да припомня как Грети се дискредитира напълно, като преди година си препрати без да иска в туитър съобщения с команди от кукловодите си - и хоп-изтрито е съобщението ми. Защо ли хммм не е за обида - понеже нямаше такава, не е за ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - понеже това е реалността, случи се и може да се провери. Явно е за да се предпазва марионетката, чиято пропагандна стойност все още се ползва. Да си знаете, който ви манипулира и укрива истината от вас, не ви мисли доброто - НИКОГА.
49
11
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
Защо не се запознаеш малко с нещата преди да пишеш глупости?
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не си дари паричките дето е събрала за природа и зелени проекти ?
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно извънземните няма да допуснат планетата да се разруши
46
4
 
20
 
! Отговори
До долният преди 1 година
Ама тя не е учила до 8ми клас. А иначе си прав. Трябва и един истински (не от меките) мъж ! Да и откачи някои части от тялото от клатене. И Да спре да мисли за глупости.

Спонсорирани публикации