Кмет на мексикански град се ожени за алигатор

Традицията е стара, символизира единението на човека с божественото
39
Кмет на мексикански град се ожени за алигатор
Снимка: Pixabay

Кметът Виктор Уго Соса на мексиканския град Сан Педро Уамелула по стара традиция се ожени за 7-годишно женско алигаторче на име Малката принцеса. Подробности за церемонията разкри Daily Mail.

За тържеството влечугото беше облечено в бяла рокля, а челюстите му бяха превързани за безопасност. Празнично облечен, Соса танцувал в прегръдка с със своята булка и не пропуснал целувката. Церемонията бе придружена от силна музика.

Отбелязва се, че Малката принцеса в ритуала представлява Майката Земя, а бракът ѝ с местен лидер символизира единението на човека с божественото. По този начин градът се надява да си осигури изобилие. „Молим природата да ни даде достатъчно дъжд, достатъчно храна и да имаме риба в нашата река“, обясни Соса.

Отбелязва се, че Малката принцеса в ритуала представлява Майката Земя, а бракът ѝ с местен лидер символизира единението на човека с божественото. По този начин градът се надява да си осигури изобилие. „Молим природата да ни даде достатъчно дъжд, достатъчно храна и да имаме риба в нашата река“, обясни Соса. /БГНЕС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: алигаторсватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти и тука има се жениме за разни крокодили и алигатори пък не пишем статии. Само за Благо Джизъса, де, ама той си е Властелинът на пръстените.
2
1
 
10
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама дайте снимки от тържествената церемония да им се порадваме и възхитим
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как ще го такова?

Спонсорирани публикации