Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива

В деня на тежката катастрофа участвал и в друг инцидент на пътя
Обновена: 7 юли 2022 16:45 | 7 юли 2022 16:45, Камелия Цветанова
161
Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка.

Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби.

„През последните 16 години той е можел да се яви на изпит и да вземе книжка, но не го е направил,вместо това той се е пострадал да получи книжка от Швейцария, но ние имаме данни, че страната не е издала такъв документ на този гражданин. При едно от нарушенията му той е избягал и фалшивият документ е останал в полицаите“, обясни Рашков.

Още по темата
Той съобщи, че е разпоредил на Инспектората да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, които са няколко десетки за тези години, при които Семерджиев е бил спиран за проверка.

По думите му трябва да се установи какво отношение е взето от страна на полицаите за Семерджиев.

Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.

Министърът съобщи, че на същата дата на тежката катастрофа  е имало и катастрофа на „Околовръстно шосе“ със Семерджиев, но другият шофьор е преценил, че не трябва да уведомява полицията за този малък инцидент.  

„Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент. Ще разчитаме на цялото общество да се справим  с тези, които карат след употреба на наркотици“, коментира министърът.

Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата. В момента тази служителка е в болнични.

„Тя има отношение със Семерджиев, предстои да се уточни какви са точно те“, каза Рашков и добави, че в Семерджиев  са открили полицейски атрибути - синя лампа, палка.

Рашков съобщи, че МВР разчита на показанията на свидетлка на тежката катастрофа.

„Има една жена, която трябваше да се яви в СДВР и да съобщи допълнителна информация за инцидента, но не се е явила. Обществото в лицето на такива граждани не ни помагат“, съжали той.  

Министърът е разпоредил още да се разкрие как се е случило така, че Семерджиев е успял да избяга от полицаите, които са го спрели за проверка.

„Това е едно от разпорежданията ми  - да се установи в детайли кои са служителите, как е избягал, докъде са го преследвали, дали са проверявани камерите, с каква кола е бил“, призна Рашков.

Преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и амфетамини, договорено е с прокуратурата 8 месеца затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
То,всичко е възможно,но не е за вярване,че няма да образуват досъдебно производство за шофиране без книжка,ако има основание,а той го знае прекрасно,че има ако в рамките на една година от наказването е шофирал отново и въпросът е кой ли е изчислил погрешно от кога започва да тече срока,дали е подписано лично от Семерджиев предното наказателно постановление.От 2005 и 15 пъти може да не е престъпление.Тъй са му докладвали общо,а и обича Гешев.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков, от гонене но не стигане на големи риби, всичко останало съвсем се спихна
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми ти колко време си министър и откога си в тази система бе - Трябваше да започнете да прибирате точно тези , а не да се дуете с Борисов и да Ви направи за СМЯХ всичките на куп !
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 138 - Еми до долкова ни стига манталитета и акъла , а тях нито можеш да си ги купиш , нито да си ги татуираш !
111
1
 
3
 
! Отговори
Елена преди 1 година
Дамаджанов,ву.ни.те на мафия и корупция,затова лозунгите ви са борба с мафията и 0-ва корупция .Крадеца вика,дръжте крадеца.Дамаджаната с 22 имота от държавна работа ?!Хайде бе,параход в очите ми не минава.Големи благодарности под масата са имали мафиотите,мутрите към тебе а?
110
0
 
2
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
Защото сме Швейцария на балканите, се кара с швейцарски книжки, но булгериан стайл.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми те в Швейцария с такива книжки карат , и затова ние сме "Швейцария на Балканите " !!
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нъл напраиха едни бързи поправки заради оня сутеньор Ванко 1. Айде сега едни бързи поправки и за тоя. Такива обаче, че в най-добрия за него случай да изгние в килията си. И всичките му авери милиционерчета по едно 10 години в панделат, за да имат достатъчно време да преусмилят от коя страна на закона биха искали да се намират.
107
0
 
3
 
! Отговори
Турборон преди 1 година
Швейцарската книжа в КАТ ли му я издадоха?Рашков, ще се поинтересуваш ли от кое точно гише е дошла, че МВР стълби носят, палки и радиостанции раздават, та може и един "швейцарски клон" за книжки да са станали, ама ти да не си разбрал.
106
0
 
7
 
! Отговори
Калина преди 1 година
Дамаджанка ,Илиана Раева те пита ,защо като следовател си бил много близък с криминалния контингент,защо всички разследвания за мутрите са останали недовършени,защо непрекъснато си видял по казината на Божков,защо 50 часа си мълчал за полицайката близка на Семерджиев.? Защо днес на брифинга лъжеш,вместо да си подадеш оставката?Как не те е срам,през целия си живот ,да си негодник,това те питам аз?
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победа за Гешев- тетка Надка не успя да го махне от поста главен прокурор- Черепът загуби. БРАВО ГЕШЕВ ОТ 18 ЧЛЕНА НА ВСС- 16 ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ГЕШЕВ, САМО ДВАМА ПОДКРЕПИХА НАДКА.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че за какво му е книжка бе Рашков - Като има такива "политици " като Вас и " полицаи" дето ще го приберат , ще го изкъпят и ще покрият всички следи от произшествието , и това без да броим тези дето се возят с него и му оставят радиостанции за да не го спират ?!
103
1
 
4
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Рашков ОСТАВКА ! ОСТАВКА в оставката на "правителството" на Киро! Тая служителка помагала на Семерджиев не е от моето МВР а от твоето!
102
0
 
1
 
! Отговори
Чукча писател преди 1 година
Като се обърне каруцата, пътища много. Кой му е чадъра още не сте обадили на обществото.
101
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Всичките допуснали тоя да вилнее, се явяват косвени съучастници, които трябва да бъдат наказани! Да започнат да разследват и да изидрват всички такива /// ДЖАКПОТ шофьори и да ги натиснат!Иначе нищо не правим ... поредни косвени жерттви на пътя ...
100
1
 
1
 
! Отговори
абе преди 1 година
сигурно бойко е виновен, защо не го арестуваш пак бе, гн-идо!
99
0
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО ОТ 2005 ГОД? преди 1 година
АКО ТОГАВА Е БИЛ 18 ГОДИШЕН ЗНАЧИ Е БИЛ БЕЗ КНИЖКА ОТ 1987?
98
0
 
0
 
! Отговори
Баба и дядо преди 1 година
Искате да ни лишите от шофиране,защото ние караме с 70 км. А тия младежи с 200 км.значи ние им пречиме по пътищата .те са опасните,а не ние 60 годишните.тоя утре ще бъде в съда въведен на носилка,с патерици,със заболявания и т.н.и ще продължи със злините по пътищата.ето тия са опасни а не ние пенсионерите.че като ни изпреварват свирят с клаксон,че им пречиме.
97
0
 
6
 
! Отговори
иво преди 1 година
Семерджиев е внук на бившият МВР министър Атанас Семерджиев.Тоест род на престъпници.От там са им и връзките с престъпната организация МВР.Какво да говорим след като министър беше шофьора на Мето Илиенски-Мл.Маринов.Всички начело с Боко Тиквата са за затвора.
96
0
 
6
 
! Отговори
въпросът е преди 1 година
До АнонименНе нъде е спал Рашков 1 година а къде е спал боко 12 години.И дали докато е спал не го е завивал цецко цвък.Тоя убиец е рожба на гербавата мафия.

Спонсорирани публикации