Счупен нокът - как да го поправите у дома?

Има няколко хака, които ще ви помогнат
25 юли 2022 21:25, Дарена Найденова
8
Счупен нокът - как да го поправите у дома?
IStockphoto

 Обожаваме да си правим маникюр. Независимо дали обичате забавната цветна ноктопластика, или обикновения млечен дизайн, има много специфично удоволствие, което произлиза от поддържаните и полирани нокти. Ето и защо харчим толкова много пари за удължаване на ноктите, ходенето в салона и за любимите ни цветове лакове, за да можем да лакираме ноктите си у дома. 

 
Когато обаче някой нокът се счупи, това веднага може да ни развали настроението и да промени целия ни ден. Случвало ни се е много пъти - докато мием чиниите, докато си връзваме обувките, докато хапваме или просто докато се разхождаме и закачим нокътя си в друг човек или в чантата си. Разочарованието е голямо, а понякога дори ни се иска да се разплачем. 
 
За щастие, има начини да предотвратите счупчването на ноктите си и няколко начина, чрез които да коригирате вече счупения. Маникюристи споделят защо ноктите се чупят на първо място, как да поправим проблема, алтернативни начини за справяне с него и още много. 

Какво причинява счупване на нокътя?
 
Дори ако имате невероятно здрави нокти, те пак могат да се счупят, ако сте груби с тях. "Миене на чинии, вдигане на тежки предмети или дори почукването на различни повърхности са били причина за счупване", казва маникюристката Рита Ремарк пред InStyle. Допълва, че това, което прави ноктите по-податливи на счупване, е когато са слаби или чупливи по природа или след неправилна грижа.
 
Ноктите стават крехки и слаби, когато са изложени на агресивни химикали като ацетон, почистващи препарати, гелове или акрили. Те също могат да станат чупливи и слаби, когато държите гел или обикновен лак твърде дъгло време, защото се дехидратират, което обикновено е основната причина за счупване. Безрасъдното премахване на пудра, гел или акрил са друга основна причина за счупване и обелване. 
 
Маникюристката Бритни Бойс казва, че ноктите с назъбени ръбове също са склонни да се закачат някъде, което би причинило разкъсвания и счупвания. Добавя, че накисването на ноктите във вода също може да причини по-лесно начупване, тъй като водата омекотява и огъва нокътя. Ето защо препоръчваме да преминете към безводен маникюр. 
 
Как да поправите супения нокът? 
 
За щастие, няма само един начин да поправите счупен нокът. 
 
Вариант 1 - използвайте пудра за нокти. Това е най-добрият начин, когато имате сериозно счупване, а не малка пукнатина.
 
Още  по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Ами сега ?
6
0
 
2
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Статия за счупен нокът...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, ами ако съм зодия Риби, например? Какво да правя тогава? Може ли да се оправи?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей хора добре, че сте Вие да се смеем!
3
0
 
5
 
! Отговори
Къч преди 1 година
При проблеми с копитата са ви необходими шкурка, ъглошлайф и бързостягаща замазка.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резваш всички други и чакаш да израснат. В поза Г от предното съобщение. Лесно е.
1
4
 
5
 
! Отговори
Хакерман преди 1 година
Има и един друг хак. Звъниш на приятел, казваш му да ти закупи спешно лепило за нокти и да ти го донесе. Като ти го донесе, казваш нямам обаче пари и трябва да ти плата в натура. Свалаш прашката, заемаш позата Г и започваш да си лепиш ноката.

Спонсорирани публикации