Маникюр за лятото – вдъхновен от ерата на суинга

Ето как да си го направите и у дома
27 юли 2022 01:20, Дарена Найденова
0
Маникюр за лятото – вдъхновен от ерата на суинга
Снимка: iStock

Спокойно можем да кажем, че светът на красотата определено черпи вдъхновение от изминали десетилетия. От цветен френски маникюр до нокти като шахматна дъска, мнозина залагат на дизайни от времето, когато дори не са били родени. И сега е време да се върнем много назад, към ерата на суинга, за да кацнем в 60-те години на миналия век.

На преден план излизат психеделичните нокти.

Благодарение на скорошните мании по сериалите Halston и The Serpent, носталгията по този специфичен дизайн от минали десетилетия се завърна – първо чрез дрехите, а сега и върху ноктите ни. Направена популярна от култови модни марки като Maisie Wilen и Paloma Wool, знаменитостите и инфлуенсърите в социалните мрежи облякоха тенденцията в различни смели и ярки цветове, комбинирани с психеделични форми. Сега мраморният принт се пресъздава, за да украси нашите нокти и честно казано, тенденцията изглежда е тук, за да остане.

По същество дизайнът е вдъхновен от процеса на мрамориране. Не е същото като камъка, който често виждаме като част от домовете на известните личности, но техниката включва добавяне на единични капки лак за нокти към чиста вода, след което поставяне на празен лист хартия или плат върху мастилото, където движението на водата помага да се създаде органичен ефект върху вашия материал, след като е изваден от водата.

За разлика от деликатната природа на другите летни нюанси, тук може да разчитате на богат, контрастен цвят и дефинирани линии. Най-добрата част? Въпреки че изглеждат малко сложни, психеделичните нокти са един от дизайните, който може съвсем спокойно да бъде направен у дома,, стига да имате четири цвята лак, вода със стайна температура, клечка за зъби и лакочистител.

Идеите за летен маникюр, вдъхновен от 60-те можете да видите в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: френски маникюр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации