Чудо на стадиона! Страхотен Левски изрита ПАОК от Европа

Хората на Мъри отново играха много компактно
Обновена: 28 юли 2022 22:31 | 28 юли 2022 22:29, Камелия Цветанова
98
Чудо на стадиона! Страхотен Левски изрита ПАОК от Европа
Снимка: БГНЕС

Синя приказка II за Левски при Станимир Стоилов и Наско Сираков започна! "Сините" изиграха нов великолепен мач срещу гръцкия гранд ПАОК и насред адската атмосфера на стадион "Тумба" направиха 1:1, за да постигнат футболното чудо, както определи Станимир Стоилов евентуално елиминиране на южните ни съседи.

Така с общ резултат 3:1 26-кратният шампион на България елиминира богатия си съперник и се класира за 3-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Хората на Мъри отново играха много компактно, не позволяваха сериозни опасности пред Николай Михайлов, а в предни позиции бързите Уелтън и Роналдо не спираха да тормозят до краен предел защитата на ПАОК.  

"Сините" поведоха в 25-ата минута, когато Елефтерис Лирацис бе пресиран от Филип Кръстев и върна неразчетено топката към Доминик Котарски. Роналдо пресече паса и не сбърка сам срещу вратаря за 1:0!

Домакините изравниха в 56-ата минута, когато Кръстев сбърка при изнасянето, топката стигна до Диего Дантас, който напредна и преодоля Николай Михайлов за 1:1!

В 72-ата минута "Двуглавите орли" останаха с човек по-малко на терена, след като Дъглас Аугусто си изкара втори жълт картон и беше изгонен. Малко по-късно и Виейриня беше изгонен, след като си изкара две светкавични официални предупреждения.

До края не падна нов гол и Левски се класира за следващата фаза. Там съперник ще е победителят между Хамрун Спартанс (Малта) и Велез (Босна и Херцеговина). В момента тече второто полувреме на реванша и малтийците водят с 2:0 в общия резултат.

Подробности за мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Явно Мъри си е Мъри.Къде е сега Левски и къде са Астана.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 76 - колос не, но са стабилни и средняшки европейски отбор, а са в този кръг защото са някое си място в Гърция, което им дава това право... колеги са писали за точкуването, чети преди да хейтиш...
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84 - предполагам и не съм сигурен, но вероятно заради ниския коефициент, който последните години е трагичен, ако не се е променило точкуването вземаха резултатите на клубно и национално ниво, а нашите последните почти 10 години са трагични, затова и отборите ни тръгват от най- ниските квалификационни кръгове, при това в някакви посредствени турнири
70
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Браво на Левски и Мъри Стоилов! Миналата година Лудогорец отстрани Олимпиакос, а сега Левски детронира ПАОК. Това означава, че нашето първенство е по-добро от гръцкото и че не трябва изобщо да се самоподценяваме. Желая успех на трите български отбора, като много ще се радвам ако и Левски и ЦСКА успеят да влязат в групите, заедно с Лудогорец!
69
1
 
2
 
! Отговори
ЦСКА преди 1 година
Браво , ама на Мъри Стоилов , Насковците го яздат здраво , лежат на лаврите му , обидно е !
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце , Левски , Зеленски , Биков , .....Баце , Левски , Зеленски , Биков ,... до кога бре ?
67
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Анонимен 84 Защото заради моделът "бащица", който работи в ЦСКА-София и беше до скоро в Левски просто не се стимулира футболът, няма точки в турнирите и България е в трета глуха! Дано нещата в ЦСКА - София, ЦСКА 1948 и останалите отбори се развият така че да имаме повече отбори в Европа, които да печелят точки на България.
66
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Като истински БЪЛГАРИН (на първо място) се радвам на успеха на Левски. НЕка продължават да печелят навън и да се развиват. Това е добре за българския футбол като цяло защото мачовете във вътрешното първенство с отбори като Славия например не водят до израстване, а до травми т.к. те срещу други не играят. Браво на Левски и на Станимир!
65
0
 
3
 
! Отговори
Росен М. преди 1 година
До Анонимен - под менВ Лига Европа директно влизат само отбори от държави, които са класирани от 1-во до 7-мо място, а квалификации играят такива от 8-мо до 17-то място + всички отпаднали от квалификациите на Шампионска лига. Понастоящем, България е на 24-то място и всички отбори, освен шампиона, играят в квалификациите на Лигата на конференциите. Ако Лудогорец отпадне в следващия кръг на ШЛ, ще играе плейоф за Лига Европа.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма част от хората тук са максималисти. Щом Левски не е бил Реал М, значи нищо не е постигнал. В Европа има много отбори които не са на това ниво, но въпреки това феновете ги оценяват. Преди година-година и половина Левски бе пред изпадне. Дойде Мъри, Левски взе Купата, завърши на броени точко от втория, и тресна ПАОК - един стабилен отбор. При това започна да играе красиво, да създава положения. Струва ми се, че това не е никак малко за толкова кратко време.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАОК са един стабилен отбор и който не разбира това, не разбира от футбол. Да, не може да се сравняват с Барселона или Интер, но отбори като ПАОК, АЕК, Стяуа, Галатасарай, Бешикташ, Славия Прага съвсем не са безобидни. Многократно са поднанясали изненади имат редовно участие в евротурнирите. Футболът във всички балкански държави е на по-високо ниво от нашата. В този смисъл това че Левски постигна успех над ПАОК е чудесна новина, още повече предвид къде беше Левски преди година и половина.
62
1
 
3
 
! Отговори
велик цска преди 1 година
Футболния колос на Балканите и Гьорче от югозапада;
61
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чудо" "синя приказка" - докато се използват такива епитети е явсно, че Левски няма и не може още да направи нещо повече, нито ше имам фалшифи очаквания.
60
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви колоси в предварителните кръгове бе. Някакви миризливи гърци, Малта, Босна...а с колосите от Фарьорските острови няма ли да играят?
59
14
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Е голям успех, няма що - Малта и Босна.
58
7
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Браво наааа... публиката. И ние си имаме такава,ама когато им платят и ги надъхат срещу Бойко,Тройко,Меметчо,Царчето и сите неудобни.
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом гърците са били в този кръг значи не са чак такъв колос.
56
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една грешка на защитник на ПАОК решиха мача. От 3:0 беше много трудно вече да се обърне мача.
55
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛИЛИПУТИ СЕ МЕРЯТ С ЛИЛИПУТИ. ИЗДУХАЙТЕ 77 ПЪТИ РЕАЛ, ПСЖ, ЛИВЪРПУЛ,БАЙЕРН...И ТОГАВА СЕ ХВАЛЕТЕ!!!
54
5
 
38
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ЛЕВСКИ БРАВО

Спонсорирани публикации