Лицето и лъчите навън - кога и как да поставяте слънцезащитен крем?

Не подценявайте времето навън
3 авг 2022 22:08, Екип на Tialoto.bg
0
Лицето и лъчите навън - кога и как да поставяте слънцезащитен крем?
IStockphoto

Слънцезащита – в летните жеги тя е една от задължителните стъпки във вашия бюти режим. Ако нямате много бяла и чувствителна кожа, може да заложите на продукт с фактор SPF 30. В случай, че лесно изгаряте, имате пигментация или много чувствителна кожа, по-добре заложете на по-висока защита – SPF 50.

Много дами имат някои съмнения кога и как да поставят слънцезащитния продукт, тъй като обикновено кремовете с висока слънцезащита са с по-гъста консистенция. Те оставят една белота по кожата, която може да им попречи да постигнат желания вид при поставяне на макиажа.

Слънцезащита върху лицето – кога и как?
 
Предлагаме ви няколко съвета, с които ще сте по-добре защитени и няма да се оплаквате от изгаряне:
 
1. Слънцезащитният крем трябва да бъде последната стъпка в рутината ви за грижа за кожата. Това означава, че трябва да го нанесете след вашия серум и овлажнител (ако използвате допълнителна хидратация). Можете да нанесете фон дьо тен или пудра върху слънцезащитния крем, като препоръчваме да дадете на слънцезащитния си крем 3-5 минути да попие напълно в кожата.
 
2. Ако наистина искате да защитите кожата си от външната среда, използвайте серум, богат на антиоксиданти, преди да нанесете слънцезащитен крем. Това помага да се предпази кожата от замърсяване и увреждане от околната среда.
 
3. Не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем върху всяка открита кожа. Често забравяните зони, които може да се нуждаят от допълнително внимание, са върховете на ушите и деликатната кожа около очите.
 
Още за слънцезащитата за лице вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации