Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада

САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси
Обновена: 6 авг 2022 14:33 | 6 авг 2022 14:30, Александър Попов
587
Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още по темата: КитайРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
33
 
28
 
! Отговори
БРИКС преди 1 година
Китай и русия отиват в трета глуха в така нареченият клуб на отчаяните държави БРИКС където всяка държава е смъртен враг на останалите. ОРЕЛ рак и щука! Те такова животно нЕма.
414
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
443 ти прочете ли статията или пишеш по инерция каквото ти спуснат? Обединение на Русия и Китай бейби. Имаш ли идея какво значи това? А когато се добави и омразата на арабите към САЩ заради войните с цел кражба на петрол, даваш ли си сметка какво следва? И кой направи това? 80 годишни старци с деменция и чип в мозъка. Гнус!
413
15
 
24
 
! Отговори
Леко откровение преди 1 година
Едно му признавам на дедото от бялата палатка, обедини най-могъщите, с най-многото ресурси в света срущу държавата му! Евала деде. Това, което сам си направиш, друг не може да ти го направи.
412
34
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най после ще започне обединение на Великите сили срещу самозабравилите се руснаци! Цяла Европа се събужда. Руското варварство трябва да изчезне! Китай се двоуми но накрая здравия разум ще надделее и Китай ще осъзнае че правилното решение е да бъде до проспериращия Запад. Светът не става многополюсен а двуполюсен. И в двата полюса русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава.
411
11
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Ще дойде време и САЩ ще бъдат забравени като Англия заради манипулативната си политика, зя съжаление Китай и Русия не са решение за глобалните проблеми които ни очакват. Комунизмът е антииновационен, а иновации ще ни трябват иначе сме вс мъртви,или както обикновено при комунизма ще се играе на онче бончекой да живее.
410
15
 
16
 
! Отговори
Обява преди 1 година
Центъра на света се измести. Вече е в Азия. След самоубийствената война Русия мина в третия свят или на онзи свят трудно е да се каже.
409
9
 
17
 
! Отговори
Обява преди 1 година
Центъра на света вече се измести. Вече е в Азия. След самоубийствени мерки. Европа мина в третия свят или на онзи свят, трудно е да се каже.
408
8
 
13
 
! Отговори
САЩ русия преди 1 година
Китай се съобразява единствено с своите интереси. А те са очевидни. 35% от БВП на Китай са плод на икономическите отношения с САЩ. 27% идват от оборота с Европа. За сравнение русия дава до 2% от китайския БВП. Китай няма да рискува отношенията си с ЕС и САЩ заради руските 2% От началото на годината доставките на втечнен американски газ за Китай са се увеличили с 40 на сто. За тази година китайския износ за русия е спаднал с над 50% като е намалял от 8,1 милиарда долара месечно на 3,8 млрд
407
17
 
33
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
Има една малка все по-затъпъвяща част от българското общество, която смята че е по добре да умира от студ с 2 пъти по скъпа "демократична" Газ от колкото да развива икономиката си и да се грее с "пропаднала недемокритична" руска газ. ОтчаяниТъпанари заслепени от Американска пропаганда а скоро и безработни плъжеци
406
1
 
8
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До: анонимен.. Отговор: Влиянието на икономиката върху политиката се определя от думата капитализъм... Икономиката няма субектност има крупен капитал и купени закони и фабрики..
405
11
 
11
 
! Отговори
БГгражданин преди 1 година
Проблема на Китайците е че прекалиха с комунизъма и сега се чудят как да си решат вътрешните проблеми. Другаря Дзинпин се натиска за 3 ти мандат и му трябват уплашени и надъхани китайчета, за да го преизберат и да го издигнат на върха, като легендарен император. Нещо, което всеки *** си мечтае, още от детска възраст но не знае, че от най-високото, най-лесно се пада и то смъртоносно. Не можаха да изплашат дори Нанси - една възрастна американска дама и сега Си беснее но още повече олекна.
404
22
 
16
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Китай и Русия себе си не могат да управляват и вече почти се разпадат. И си фантазират че ще управляват света? Китайските ваксини са менте. Руските оръжия са менте. Така че тези две държави са най-силни в правенето на ментета. Те самите са менте държави.
403
2
 
7
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Икономиката е следствие/резултат от политиката а не обратното!!! - не бъркайте причинно-следственната връзка...
402
16
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До: Поредният китайски слагач се е изказал. Западът и дяволската демокрация (о колко страшно звучи) се опитвали да установят ред в Украйна. Ама що не попитахте украинците какво мислят за Русия и управлението им? Или ньет человек - ньет проблем?ОТГОВОР: Още един наивник... И ти ли вярваш в дядо Коледа? В реалния свят демокрацията е напудрена красива дума!!! Мнението на така наречените у-краинци е правопропорционално на произведението на времето по желанието на властта в региона!!!
401
0
 
2
 
! Отговори
493 простак кръгъл преди 1 година
земята не е плоска
400
1
 
2
 
! Отговори
До 491 go fuck yours преди 1 година
Май си са надрусал в ранни неделни зори !
399
14
 
18
 
! Отговори
Бако преди 1 година
Най-после може да започне обединение на велики сили срещу самозабравилите се американци!
398
6
 
8
 
! Отговори
go fuck yourself преди 1 година
"и да се защити от ФАЩ.." товариш.
397
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление, ЕС така и не иска да се опомни и да действа самостоятелно. Тогава щеше да си гледа интереса и да се защити от ФАЩ! Американската култура на свободия и разгул , когато не се стрелят едни други, трябва да изчезне ! Китай се двоумяха какво да правят, но да се съюзат с Русия е правилното решение за тях! Успех!
396
10
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Поредният китайски слагач се е изказал. Западът и дяволската демокрация (о колко страшно звучи) се опитвали да установят ред в Украйна. Ама що не попитахте украинците какво мислят за Русия и управлението им? Или ньет человек - ньет проблем?

Спонсорирани публикации