Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада

САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси
Обновена: 6 авг 2022 14:33 | 6 авг 2022 14:30, Александър Попов
587
Призив: Китай и Русия съвместно да отвърнат на "демокрацията" на Запада
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по "дяволската" демокрация, насочена към утвърждаване на глобалната хегемония на западните държави, заяви в интервю за ТАСС Джан Шухуа, директор на Института за политически изследвания към Китайската академия за социални науки.

"Позициите на Китай и Русия по отношение на правата на човека и демокрацията се различават от западните стандарти. Китай и Руската федерация определено трябва да засилят реториката си на международната арена по тези въпроси", подчерта той. „Западът провежда дяволски политики. Необходимо е да му окажем твърда съпротива, заедно да нанесем ответен удар".

Правата на населението на една страна могат да бъдат защитени само ако се зачита нейният национален суверенитет, посочи експертът. Като пример Джан посочи Украйна, където Западът упорито се опитва да установи ред според своите виждания.

"Опитите на САЩ и други западни страни да наложат своята демокрация на другите, да направят цветна революция, в никакъв случай не са ново явление. Американският модел се налага, за да може Вашингтон да манипулира други държави, и изобщо не се прави за правата на човека или за развитието", добавя китайският експерт.

Според него САЩ умишлено създават хаос в света, като например допринасят за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института припомни, че именно американската администрация е отговорна за нестабилността в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потопен от Запада в състояние на вътрешен смут и кървава анархия.

Джан изтъква, че САЩ преследват единствено собствените си геополитически интереси и изобщо не се интересуват от съдбата на други държави. "Демокрацията в САЩ е деградирала и е загубила предишния си дух. Тя се превърна в инструмент, например за установяване на контрола на Вашингтон над Хонконг, за да се посее смут в континентален Китай за сметка на тази специална административна зона", обясни той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още по темата: КитайРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
14
 
12
 
! Отговори
За неразбрали преди 1 година
Татаромонголоидните руснаци да си стоят в Азия. Точка.
354
4
 
14
 
! Отговори
Умнокрасив преди 1 година
Освен с душевната, свиквам и с телесната си смрад. НЕ СЕ КЪПЯ!
353
16
 
9
 
! Отговори
Жалки руски ватенки преди 1 година
Англо0саксонският световен ред вече е отсвирен. Свиквайте !Абе ние свикваме ама рускомонголоидите не могат да свикнат без западни стоки и услуги !
352
13
 
20
 
! Отговори
САЩ са УРОДИ преди 1 година
всеки който служи на терористката държава САЩ трябва да бъде разстрелян - Кире-*** и компанията му също ! Идват избори - пак гласуваите за про-западните лайнарри с чуждестранни паскопрти, които ви оставиха без газ и бензин !!!
351
9
 
4
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Демокрацията сигурно има трески за дялане.А това лице насреща прилича на отпадъка след дялането...
350
9
 
14
 
! Отговори
Love преди 1 година
Russia!
349
8
 
11
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
А според последния указ,подписан от Путин, се забранява на чужди банки и капитали да си ТРЪГНАТ от Русия??? Тези мръсни западни капиталисти, кой им позволява да НИ напускат:-))Кой ли ще остане там,след такъв закон?
348
7
 
3
 
! Отговори
Много българи преди 1 година
Са с тъмно - Балкански произход.
347
10
 
8
 
! Отговори
Да си стоят в Азия ! преди 1 година
Татаромонголите и угурите!
346
8
 
7
 
! Отговори
Кобилкина за Лавров! преди 1 година
Курникова за Путин!
345
10
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Англо0саксонският световен ред вече е отсвирен. Свиквайте !
344
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тая гнила ряпа на снимката за красота ли я сложихте???
343
9
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
Ооо ... да ... Русия и Китай *** на умряло, че всички държави трябва да се оставят да си вземат суверенни решения, а в същото време казват, че Украйна няма право на това. Логиката никога не е била силната страна на феновете на олигархии
342
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде дружно да си припомним кой зазиждаше живи хора като антиковид мярка и тогава да направим извода си кой живее по ДЯВОЛСКИТЕ закони.
341
14
 
10
 
! Отговори
=== преди 1 година
Заради световния ред създаден от САЩ след втората световна война, в момента има кораби в океана плаващи без страх, че дадена държава може да реши да си ги конфискува ако им е кеф. Без САЩ и без този световен ред, всички пишещи фенове на криминални античовекшки режими на изток, в момента не само нямаше да имат достъп до компютър, ами щяха да ядат само хляб и сирене, и някой банан от време на време ако управляващите ги господари им е кеф. Така че недейте много да плюете по САЩ.
340
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви припомня и че Путин е мил приятел на чеченските терористи.
339
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам края!
338
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждал съм Антихриста, демек Дявола няколко пъти и няколко от тях беше като азиатец, с жълта кожа и дръпна ти очи, та не знам как ще го отличи от редови китаец другарят от китайската академия на науките. :)))
337
6
 
1
 
! Отговори
Иван Денисович Шухов преди 1 година
Другарю анонимен 381, все пак е обнадеждаващо, че някой от русофилите е чел Солженицин. Но пак не сте разбрали, че възраженията и аргументите са по същество, а не срещу личността. Между другото, каква и коя Русия е искал да спасява Солженицин, е съвсем друг въпрос. Да не започваме тази тема, за да не ни обвинят в антисемитизъм...
336
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези що не си гледат феодалните царства,а тръгнали с Демокрацията да се занимават?

Спонсорирани публикации