Медиите в РСМ: Футболистите загубиха от най-омразния ни съсед

Те със задоволство коментират освиркването на химна ни
Обновена: 27 сеп 2022 09:38 | 27 сеп 2022 09:34, Нели Христова
171
Медиите в РСМ: Футболистите загубиха от най-омразния ни съсед
Снимка: БГНЕС

Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години. Така медиите в Република Северна Македония коментираха вчерашния двубой. Срещата завърши 1:0 в полза на България след като още в началото й съседите ни освиркаха химна ни.

Именно заради грозните действия от страна на агитката на РСМ, победата бе посрещната емоционално както в България, така и сред българската общност в Северна Македония.

Още по темата

"Sportmedia.mk" пише, че това е може би най-болезненият мач в историята им, което е доста любопитно на фона на факта, че реално двубоят бе само за чест, не и за класиране на каквото и да било.


А ето и цитати от написаното от медията:

"Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години".

"Стадионът беше пълен - защото народът искаше победа. Народът дойде да се радва, да види победа над лошите съседи, които ни оспорват история, език и идентичност. Не дойдоха да гледат загубения цикъл без шанс за класиране".

"Футболистите не изпълниха тяхното желание и загубиха от най-омразния ни съсед. България си тръга с широки усмивки и като голям победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята".

Медията "Sport1.mk", която преди първия мач между двата тима в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола, по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специална публикация с освиркания филм, отбелязвайки случилото се със задоволство.

90 минути по-късно обаче се появи друг материал, а заглавието в него бе: "Ужас! Десетима от Македония не избегнаха загубата".

Видеото с грозно освиркания ни национален химн обиколи социалните мрежи и в Западна Европа, а историята от близкото минало показва, че подобни действия са били наказвани строго от УЕФА, би било логично това да се случи и със Северна Македония.

От друга страна българите от РСМ коментираха, че съседите ни са "показали примитивизъм и в какво болно общество отглеждат децата си."

Това написа в своя профил във Facebook Добре Митрев - председател на сдружение за македонско-българско приятелство. "Да обиждаш другия не означава, че обичаш своите. Този, който подстрекаваше към бой, нека първо научи думите на македонския химн."

В една песен се казва: "Дали да плача или да пея". Македонските българи снощи станаха част от нея. Плачеха, защото изгуби Македония – тяхната страна, а пееха, защото България победи. Аз бях на стадиона и седях на трибуните с македонските запалянковци. И за първи път бях доволен, че децата ми растат извън тази среда. Снощи трябваше да се вика в подкрепа на футбола. Там имаше всичко друго, но не и подкрепа за любимия отбор.

"Снощи трябваше да аплодираме за футбол. Нямаше нищо друго освен аплодисменти. И както се случва накрая, наказанието идва винаги. И дори всички зурни и тъпани да бяха снощи на стадиона, думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всичко", написа още Добре Митрев.

Ето и заглавия в македонските медии, които едва ли имат нужда от превод:

Спорт1: Ужасен крај на циклусот: Македонија со десетмина не успеа да избегне пораз

sportmedia.mk: Поразите се редат, еден, два… три!

"Колку и да сакавме,колку и да имавме голема желба, вечерва сепак Македонија е поразена од Бугарија.Исход кој боли и пече, тука нема сомневање".

Секоја чест за публиката, сепак ова беше натпревар кој не смееше да се загуби!

"Навистина штета, ова беше меч кој не смееше никако да се загуби, и тоа од милион причини".

Соседот во екстаза: Ова бил најважниот натпревар за бугарското достоинство!

Екипа: Ненадиграни а поразени…, квантитетот пресуди против квалитетот


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ето за пореден път се доказа какво национално предателство извършиха антибългарската коалиция ПП, ГЕРБ, ДБ, ДПС и мълчаливото съгласие на БСП. Който гласува отново за тези партии е същия национален предател!!!!
22
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ги освободи в 1912 г. а Сърбия и НАТО ги окупира. И те мразят България.
21
1
 
30
 
! Отговори
Диванен Воин преди 1 година
Спрете тока на макетата и ще спрат освиркванията;))) Аз не знам, какво толкова Мунь Гълъб Узунов се церемони или го е страх, че шиптарете, че го бият, че много сте ги напускале тие шиптаре из Софията, фирми са си напраеле и тъпчат наште курфентии;))) женят се тях;)))
20
0
 
35
 
! Отговори
Петър Младенов преди 1 година
Кой им е виновен че играха грубо и получиха ранен червен картон, а после още една торба с жълти картони? Да не говорим че и 11 да бяха останали, пак щяха да паднат с тази безидейна игра. Те не можеха да си подадат топката един на друг. В средата на терена бяха тотално надиграни от българите.
19
1
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
...а имаше времена, когато щяхме да се радваме и на македонска победа.
18
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо им се обръща толкова внимание на макетата?Да си пишат каквото си искат.
17
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия сега да не получат колективен тремор. Много злоба бе, макета. Много.
16
0
 
42
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Браво на момчетата. Така не съм се радвал на победа отдавна. Един приятел пък беше заложил 100 лв на Македония и викаше за тях. Не знам какво искат от нас. По принцип са толерантни хора. Имат албанци в състава, поне 4-5, капитана им е такъв, турци като Елиф Елмаз, но от нас какво искат, не разбирам. Да си живи и здрави.
15
0
 
38
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Браво на момчетата. Макетата нека ги боли.
14
0
 
30
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Грозна история. Нещата не трябва да си сменят местата. Видяхме какво се случи, когато спортът влезе в политиката. Сега виждаме какво става, когато политиката влиза в спорта.
13
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ти промият много мозъка, се стига до това. Жалко за тези заблудени хора.
12
1
 
35
 
! Отговори
urt преди 1 година
Комплексирани аграри! Живи и здрави да са! Всичко се връща!
11
0
 
29
 
! Отговори
наглец преди 1 година
А бе Бойко кога забрави, че им вдигна ветото на тези *** и ни поучаваше колко не сме европейци! Сбирщината на тази територия е срам за историята на тази българска земя.
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се радват, че само с 1 на 0 се разминаха... С омраза до никъде няма да се стигне. Толкова сме изостанали и двата народа, и толкова глупаво се държим като съседи, че няма на къде. Ама те показаха, че ни надминават десетократно по глупост и мразене!
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бий, за да те уважават. А на макетата двойно повече бой им требе, че да им оврът главите, което пак не е сигурно. Вето до октат, че да изтрезнеят, което пак не е сигурно.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И България ще дава евтин ток на тия изродиАдмирации за българските политици!!!!
7
5
 
7
 
! Отговори
да питам преди 1 година
А защо сте спрели коментарите под поредната статия за нуждата от ваксиниране? Дали има вързка с изнесените вчера (най-сетне) официални медицински данни за рязко зачестили инфаркти и миокардити сред жертвите на иглите?
6
6
 
1
 
! Отговори
ЕКЗЕКУЦИИ РЕАЛНИ преди 1 година
В БОБОВ ДОЛ ЕКЗЕКУТИРАТ БЪЛГАРИ, НЕАДЕКВАТНО ТО МВР НЕ РЕАГИРА, ЗАЩО ЛИ!?
5
0
 
23
 
! Отговори
Много сладка преди 1 година
ПОБЕДА!Сега нека онзи "режисьор" Дарко Митревски да Ви прожектира филма си "Трето полувреме",та да се нагледате и наслушате на простотии и измислици,защото в живота и във футболната игра има смо ДВЕ ПОЛУВРЕМЕНА!Третото е за ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ШМЕКЕРИ!
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, точно това щях да пиша и аз. Добре са работили българомразите в Македония през последните 30+ години. Това е системна анти-българска политика, дискриминация и чиста етническа омраза. В Украйна е същото - от много години там се провежда масова русофобска политика, която в Донбас се превърна в чист геноцид.

Спонсорирани публикации