Твърде много мазни храни - какво да направите?

Ето няколко съвета за възстановяване на организма
28 сеп 2022 22:24, Иванка Гъркова
3
Твърде много мазни храни - какво да направите?
IStockphoto

Мазни храни, най-вече тестени или пък пържени, са онова, с което прекаляват много от нас през почивните дни. Те са пълни с калории, трансмазнини и наситени мазнини, които водят до затлъстяване. Увеличават риска от диабет тип 2 и сърдечни заболявания, повишават кръвното налягане и лошия холестерол. За да предотвратим всички тези проблеми, трябва да внимаваме след преяждане и за в бъдеще да ограничим тяхната консумация.

Какво да правите след ядене на мазна храна?

1. Пийте хладка или леко топла вода
 
Течностите са важни. Но след като прекалите с мазното, по-добре си налейте чаша хладка вода. Това ще ви помогне за успокояване и активиране на храносмилателната система. Причината е, че водата спомага за отделяне на отпадните продукти.
 
Пиенето на топла вода помага за разграждането на хранителните вещества в тяхната смилаема форма. Ако не приемате достатъчно вода, тънките черва ще абсорбират вода от храната за процеса на храносмилане, което води до дехидратация и запек.
 
2. Пийте детокс напитка
 
След толкова мазна храна е хубаво да погълнете нещо, което определено помага за детоксикацията на организма. Детокс напитките са полезни за изхвърлянето на токсините след преяждане. Някои са ефикасни и за загубата на тегло. Така например тези с лимон имат положителен ефект за намаляване на телесните мазнини.
 
Можете да потърсите рецепти за детоксикиращи напитки, които да приготвите и изпробвате у дома в най-скоро време.

3. Движете се
 
В случай, че сте преяли, особено с мазните храни, не правете грешката да легнете или да се отпуснете на дивана. Смята се, че ходене за около 30 минути след обилно хранене подобрява храносмилането. То насърчава придвижването на мазната храна в червата.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации