Най-много убийства и грабежи за годината са извършени в София

Общо 63 241 престъпления са регистрирани в страната
3 ное 2022 18:40, Нели Христова
71
Най-много убийства и грабежи за годината са извършени в София
Снимка: БГНЕС

По предварителни данни от началото на годината са регистрирани общо 63 241 престъпления, от които са разкрити 27 797, предаде репортер на БГНЕС, позовавайки се на информация на Министерство на вътрешните работи.

От 1 януари 2022 г. до 30 септември 2022 г. са извършени общо:

– 55 убийства, от тях са разкрити 54;

– 665 грабежи, от тях са разкрити 369;

– 3302 домови кражби, от тях са разкрити 954;

– 842 кражби на коли, от тях са разкрити 162;

Най-много убийства са извършени на територията на СДВР и в Пловдив – по 7, и всички са разкрити. Второто място се поделя от Враца и Плевен, където са извършени по 5 убийства, всички са разкрити. „Бронзът“ в това най-опасно престъпление се държи от морската ни столица Варна. Там за първите 9 месеца на годината са убити 4 души, като всички случаи са разкрити. Също така има много области, в които не е регистрирано нито едно убийство: Кърджали, Смолян, Търговище, Шумен, Разград.

Най-много грабежи са извършени отново на територията на СДВР – 253, като са разкрити по-малко от половината – 109. Очаквано другите два големи града Пловдив и Варна са на второ и трето място съответно със 73 и 58 грабежа. Разкриването на този вид престъпления е по-високо в града под тепетата – 52, докато в морската столица – 30. Най-малко грабежи са регистрирани в Силистра – 1, а в Смолян, Ловеч и Разград по 3.

Първенството по брой кражби от домове държи територията, за която отговаря СДВР – 746, като разкритите са едва 54. На второ място по брой такива престъпления се нарежда Стара Загора – 266, следвана от Варна – 248. Прави впечатление големият брой кражби в градовете в северозападна България: Плевен – 158, Враца – 106, Монтана – 100 и др.

Над половината от кражбите на автомобили са станали на територията на СДВР – 491 от общо 842 за цялата страна. Разкрити са само 17 случая. Другите два града с най-много регистрирани незаконни отнемания на превозни средства са Варна и Бургас съответно със 72 и 33 случая, като разкритите са 21 и 7.

От МВР обръщат внимание, че официалните статистически данни за състоянието на престъпността в страната са годишни. С оглед необходимостта от техническа обработка на постъпилата информация за престъпността, месечната статистическа отчетност се осъществява не по-рано от 4 дни след края на отчетния период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаеме ги разктите бийства - лежи Бай Бомго от маалата, 17-ти стаии на рак, а зетя му кара нов Мерцедес.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"има 5 мегавата фотоволтаици при консумация 1.5, тоест и зимата произвеждат достатъчно ток" - Особено в 02:00 орез нощта, когато стане -17 градуса, съм сигурен, че токът от лятото стига :)
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова много улични банди, направо ми е несериозно, как има толкова машко убийства ... Явно полицията ги прикрива ... Аз знам за поне 4-*** утрепани тая година, без разкрити убийци ...
39
1
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Това са 44% от регистрираните , аз познавам хора които ако е нещо сравнително дребно въобще не се занимават с полиция да си губят времето ,аз също ако не е нещо за застраховка също не се обаждам в полицията защото е безмислено. А иначе разбира се че в София са най много това не е природно явление , където има най много хора има най много престъпления.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Регистрираните от МВР престъпления са може би под 10% от всички престъпления. Хората отдавна се увериха, че няма смисъл да се оплакват на полицията за извършените срещу тях престъпления.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза, че МВР трябва да се закрие. Разкрити са под 44% от всички престъпления, а при грабежите, домовите кражби и кражбите на автомобили са разкрити незначителен процент, като особено малко са разкритите в София.
36
1
 
3
 
! Отговори
Стъкмистика преди 1 година
На глава от населението как са престъпленията. Това не е реална статистика. По същия начин се гледа Бвп на глава от населението. Тези числа нищо не казват, ако е само бройка, а няма коефициенти. Ама полицейска му работа.
35
0
 
3
 
! Отговори
Ха... преди 1 година
...сериозно, МВР не харесва тази статия, да му мисли писателят й 😉 , редакторът също, да ни излага пред чужденците...
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, там се е струпал каймакът на нацията, та не е чудно.
33
0
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До Програмист, браво! Следващият!
32
1
 
1
 
! Отговори
Айти преди 1 година
До 23 третата фирма щото първите две ги фалира ли хахахах
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моя опит с разкриваемостта и помощта от полицията е 0 от 10. Обществото добре видя кой покровителства престъпниците като прокурорския пернишки бияч, Семерджиев, убиеца на Милен Цветков и др. Публична тайна е, че много от престъпниците заработват допълнително пари на държавна служба. Уви, държавата си отива.
30
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хах поредните страхливи съседи пред чиито очи и уши ежедневно се извършват престъпления..
29
1
 
2
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Ни думайтьи, ам'чи тя иврупейскЪ столицЪ уа!
28
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адмирирам. Така се прави, трябва да има анархия и мъчения! Не може все да ви е хубаво! Слава на УКРАЙНА!
27
0
 
2
 
! Отговори
Генийче Трилениум преди 1 година
Брей, а пък аз си мислех че най-много убийства стават там където имаше най-много ковид: в село Мали Конаре.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там е Ггерб , грабителите на грабители!! Щом не са ограбили чекмеджето на мутрата, нищо не са направили!!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето всичко може да ти се размине, само убийство - не. Щото ако се разминаваше за убийство, ще вземем да изчистим крадците. А това не е добре за бизнеса.
24
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И от кво е мръсен бе.. от това,че всички тука са с електрички ли.. или от това,че фандъка не гори бокл0ка в центъра.. или от това,че нито една къща няма комин ;)
23
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А децата ви всеки ден са на трева и бело в даскало хранят дилърите с вашите пари.. ;) ако изобщо сте успели да създадете деца де..щото аз чакам второ ;)

Спонсорирани публикации