Зеленски в Херсон: Продължаваме напред, но не към Москва

Украинският президент говори пред войници в града
14 ное 2022 13:38, Елка Василева
331
 Зеленски в Херсон: Продължаваме напред, но не към Москва
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Херсон и говори пред намиращи се там войници, броени дни след като руските сили се изтеглиха от южния украински град, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Продължаваме напред", каза Зеленски на войниците, строени на централния площад на Херсон.

"Готови сме за мир, мир за цялата ни страна", изтъкна украинският лидер.

Зеленски изрази благодарността си към НАТО и към останалите съюзници на Украйна за помощта, която оказват в конфликта с Русия.

На площада в Херсон се събраха и цивилни, сред които имаше родители с деца. Част от тях развяваха украински знамена, а други се бяха загърнали с националните флагове.

"Истински щастлив съм, можете да видите по реакцията на хората, че не става дума за нещо режисирано", каза още Зеленски.

В отговор на въпрос накъде може да продължат настъплението си украинските войници Зеленски отвърна: "Не към Москва... Не ни интересуват териториите на друга държава".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
1
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Издигнете паметник на Зеленски в България. Христо Иванов ще е много доволен, ще се моли всяка вечер.
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваш към Чукчия. Там белите мечки си знаят работата.
189
5
 
5
 
! Отговори
А що преди 1 година
Направо към кремъл да побиете диктатпра и лакейте му на колове, добро за човечеството
188
2
 
3
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 година
Ако има такива изстъпления, да си припомним как след ВСВ са наказвали ,,предателите", завързани на т. нар. ,,стълб на позора": задължавали са минувачите да ги заплюват и накрая са ги убивали с камъни. Изглежда това е част от културните особености на ,,руский мир", а напоследък в Россията направо ги убиват с чукове... Защо не коментирате това, другари? Видеото може да се намери, а др. Пригожин дори похвали режисурата!
187
0
 
1
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 година
Никъде в информациите на АП няма такива снимки със завързани за дървета хора. Има една в РИА, там двама са завързани за стълбове, а не за дървета. Снимани са в гръб, така че това може да е от Херсон, може да е и от село Мъхов дол. Не казвам, че няма такива неща, а само това, че не е проверена информация, тъй като РИА се позовава на АП, а там няма такава информация, нито снимки. Да, на война се лъже много -- и от двете страни. Но нека все пак да се позоваваме на доказаните факти.
186
3
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 1 година
Аз съм голем русофил! Много си падам по русото! СЛАВА УКРАИНЕ!
185
3
 
3
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМДУМДУМ преди 1 година
Матрьошки! ПУТИН - УНУТРИ СТАЛИН - ОЩЕ ПО УНУТРИ , ЛЕНИН! За кого от тях ще гласувате? ЛАВРОВ - УНУТРИ KOHЬ - ОЩЕ ПО УНУТРИ , MAГAPИ ( ACЬOЛ )
184
1
 
0
 
! Отговори
прост помак съм преди 1 година
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
183
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прегледах няколко статии и форуми слаба работа но е разбераемо като се има предвид заплахите които сорросоидите русофоби отправят към останалите.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже май е сложил минус вместо плюс на предния коментар не знам защо.
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе бай танасе като си против паци бий му поне един минус защо не го правиш шорошите се утрепаха да си слагат плюсовете сами на себе си
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фа шишчета гонят западни журна листчета , понеже заснели каквото са видели завързани за дървета хора ами че то това деяние е върха на позора на зеления терора.
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да връзвате хората и то невинни на студа да измрат и да гоните западните журрналя това ли ви е морала бе нацишчета фашишчета ?!?
178
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Русофобите защо не се радвате. Може би щото ако свърши войната ставате излишни и спира кранчето.
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До забелязвам че...как разбираш че някакви хора били имали нисък социален статус не ми е ясно , но аз забелязвам че опонентите са ниско интелигентни и най вече доста злобни съществува, въпреки че са платени много добре и имат може би висок стандарт на живот, но нисък морал !
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин кога ще се покаже в луганск например или ще си трепери като лалугер в дупката
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
към владивосток
174
5
 
8
 
! Отговори
Ама да преди 1 година
Мммм да. Херсон към момента е празен град и това се вижда и по CNN и по мисирските ни телевизии. Западните журналисти ги изгониха защото снимаха хора вързани за дървета.
173
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелявам че подкрепящите руската страна в конфликта са хора с нисък стандарт на живот и разбирам желанието на тези хора, че се нуждаят от промяна. Но какъвто и режим да дойде на власт те ще си останат същите мрънкащи и не правещи нищо хора, които само пишат коментари в мрежата и този и онзи им бил виновен. Тези хора не искат да видят проблема в себе си и си заслужават съдбата.
172
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Затова. Това по канал Первий ли го видя. Щото по всички световни медии има стотици репортажи от Херсон, както и хиляди клипове в нета. Ако не вярваш на западните медии виж в сайта на Ал Джазира. Ако това е новата опорка от Кремъл (след фашистите, прилепите убийци, сатанистите и бойните комари) значи вече сте изпростели тотално.

Спонсорирани публикации