Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен

Слагането на таван от Запада е опасно
282
Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: нефтРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снощи беше съобщено, че зомби нацитата са успели да постигнат локални успехи на линията Кременная-Сватово.Имаше информация,че тежката техника на противника е достигнала покрайнините на Чернопоповка,а ВСУ също са настъпили в горската зона южно от Кременная.Към днешна дата обаче руската армия,включително благодарение на действията на доброволческия отряд на руския легион БАРС-13,след тежки боеве успя да ликвидира всички тези успехи на ВСУ и да ги отблъсне.
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лондон задържаха избягалия от Русия олигарх Фридман. Един от бившите членове на Седемте банкери, които ограбиха Русия през 90-те години. Сега Фридман беше задържан във Великобритания за измама. Иронично е, че заграбените милиарди в Русия бяха изнесена на Запад и блокирани там под санкциите. Фридман подкрепяше Украйна.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу пристигна в Беларус за разговори с беларуския си колега Виктор Хренин. МО на Беларус съобщи, че е подписан протокол с МО на РФ в споразумение за съвместно осигуряване на регионална сигурност във военната сфера. Шойгу каза, че в момента, в съответствие с решението на президентите на двете страни, на територията на Беларус се извършват действия за бойно координиране на руски и беларуски формирования и военни части, придадени в състава на регионалната групировка на войските.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават боевете в посока Лисичанск: бойците на ЛНР не позволяват на зомби нацитата да пробият. 2-ри армейски корпус на ЛНР отблъсква опитите на противника за пробив. Обстановката е стабилно напрегната, руските витязи посрещат зомбитата с огън и олово.
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че сега в Опитное се водят ожесточени битки, зомби нацитата са се барикадирали във всяка къща и все още няма дори намек за тяхното отстъпление.
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически канали в Telegram съобщават, че офисът на Зеленски настоява Залужни да организира ново контранастъпление, което трябва да убеди всички в силите на ВСУ да продължат войната до победен край. Чакат от главнокомандващия освобождаването на Сватово през първите месеци на 2023 г. Интересно е, защото в този момент руската армия вече може да премине в масирано настъпление.
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естония ще закупи от САЩ РСЗО HIMARS за 200 млн.дол.За това пишат балтийски медии. Отбелязва се,че това ще бъде най-голямата отбранителна покупка на Талин досега.По-рано Литва обяви планове за придобиване на Хаймърси и съответното обучение, и ставаше дума за договор за половин милиард долара.САЩ постигат целите си с ускорени темпове - протича милитаризация на русофобските страни, а самите щати печелят пари (или по-скоро ги печели американският военно-промишлен комплекс).
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що се отнася до боевете за Артемовск,информацията за предполагаемото изтегляне на ВСУ от града не отговаря на истината.Въпреки най-големите загуби досега(които се признават от украинската страна),зомби нацитата продължават да удържат града, хвърляйки всички нови сили в месомелачката на Артемовск, за да забави настъплението на руските витязи.Продължават боевете в източните покрайнини на града и за село Опитное.Щурмът на Артемовск едва ли ще започне преди превземането на укрепения район в Опитное
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сомали" отблъсна атаката на Въоръжените сили на Украйна на Пески. Укронацистите, като част от морската пехота на 35-та ОБМП, направиха нов опит да атакуват Пески в посока Авдиевка с помощта на бронирани машини, включително два танка и няколко бойни машини на пехотата. Всички атаки в ожесточена битка бяха отблъснати от бойците на батальон "сомали" с подкрепата на подразделение "Спарта".
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че влак с оборудване на НАТО е дерайлирал в гръцкия пристанищен град Александруполис. Влакът е превозвал танкове, бронирани машини и контейнери, наскоро разтоварени от американски кораб. Отбелязва се, че Александруполис участва пряко във веригата за доставки на оръжие за Украйна.
180
0
 
0
 
! Отговори
Киро Гела преди 1 година
.....НА 60$ ЗА ПЕТРОЛА ..ше караме на бензин от 1,60 лв/л.......
179
0
 
0
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
Дали нема след "великата китайска стена" да станеме свидетели на "великия китайски нефтопровод и газопровод ".....МНОГО ИМА ДА КОПАТ г ***.....
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам Путин да ви подари един самолет! И вила на Комо Италия! Иначе е гадняр и диктатор!
177
0
 
0
 
! Отговори
Евро Комунделник преди 1 година
Аз пък искам да си купя частен самолет за 5 ! Ама истински! Искам пък! Ако не ми го продадете значи сте диктатори и путинисти!
176
0
 
0
 
! Отговори
До 227 преди 1 година
Ще намерят замръзнали холандци в Хага, това ще намирят!
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитайте в Хага. Със сигурност ще намерите нещо там...
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най сериозния купува е Китай , след него е Индия.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До219. Стига лъжи.
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости!. 😓 Преди два месеца във Франция се водеха битки, за Бензин, и Нафта по-техните ⛽!!!. 😓 Никой нищо не показа тук, нали?. 🤔 Да, но Аз бях там, и лично останах без капачки на резервоарите, защото трябваше да обърна движението, през същата без да знам, за какво се бият идвайки от съседно Белгийско село. В Касел, Германия, по-същото време вечер гасят уличното осветление, и един *** да Ти бръкне в очите неможеш го видя. В момента съм в Москва,но на границата сме в списъка врагов!
171
0
 
0
 
! Отговори
2022 преди 1 година
Комунизма се премести от Русия в Евросъюза!

Спонсорирани публикации