Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен

Слагането на таван от Запада е опасно
282
Русия: Ще намерим купувачи за своя нефт, ще бъде търсен
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: нефтРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
мъск преди 1 година
като завладея марс ще ви купувам петрола
209
0
 
0
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Тези тъ......паци руснаците с великоимперските си попълзновения така си ос.....ха пътеките , че вместо една просперираща държава, са вече в периферията и никога няма да се върне това , което беше.
208
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Г-н Ермак много се съмнявам във вашите цели, защото досега като гледам само вашата икономика е унищожена.
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес страните от ОПЕК+ ще обсъждат намаляне на добива на петрол, да ви напомня че kingdom holding на суадитския принц Ал-Уалид бин Талал е инвестирал милярди в руски петролни компании
206
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Ммдааа ще намерите купувачи само че тези купувачи спокойно ще ви изнудват да купуват на по ниски цени,както вие руски престъпници променихте договорите едностранно,и спряхте газа в редица държави сега ще видите поговорката,каквото повикало,такова се обадили.
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путлерските тролчета започват с разтягането на локуми-ама то сега Русия щяла да печели повече, икономиката нямало да бъдд самоунищожена, повече петрол щели да продават.......пълни тъпизми!! Китай вече каза, че няма да позволи превоз през морската и акватория на танкери без застраховка, Индия няма да купува, САЩ изключено.....и кво стана?!?! През април ще е тотален фалит, въстания в *** и ще има "самоубит", напи.кан фюрер в бункер-отново историята се повтаря!!!
204
0
 
0
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Стига глупости! Същото го разправяше и бай Джо преди 9 месеца - че руската икономика скоро ще рухне. От тогава Русия има профицит 160 милиарда долара...
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даааа, админа пише в тоя форум хора! Не се набутвайте да пишете тука. Обаче е много умнокрасив и не се самоцендурира с думи, които на всички останали са цензурирани. Бай Ставри, админче, няма да ни накараш да пишем тук с това поведение. Хайде сбогом!
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
250, бай Ставри, ти нямаше ли да вкарваш престъпници при тебе да търкат нара, а? И защо думата *** не е цензурирана? Сега да видя дали на мен ще я цензурират, за да разбера дали тука пише админа!
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слага се таван на цената и става следното, Русия се изтегля изцяло от Европа и започва да продава на вън. Европа няма суровини и започна още по-яростно да търси нефт от САЩ, които както каза Байдън, продават на свободни цени. Както забелязвате тавана е за руски газ, не за американски. Т.е. САЩ ще продават на пазарна цена. Познайте кой ще плати двойно и тройно на САЩ!? А това ще вдигне цените на всякъде по света. Познайте тия дето ще купуват руския дали ще са на загуба или на печалба?
200
0
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На ескимосите ще продават :))))))))))))))))))))))))) Рашата я чака фалит.
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не можеш да не се изпускаш в гащите вече , тръгнал света да пренарежда.... Я хващай към гробищата вече ...
198
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Сега като си платят надутия наем и петорните сметки, за храна ще има, за парцали маркови и почивки едва ли. За ски зимата няюа. Средната класа да мре. А ние поне имаме тренинг.
197
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 1 година
И както знаем западняците са лишени и сега от много неща-качествено здравеопазване, зъболечение, достъпни градини, дом (цял живот *** под наем) майпинството им няколко месеца. Та сега ако им отнемат евтината фуражна храна - нугети и подобна слуз, почивките - че нали горивото скъпо. Остава им едно пиене, но и то там е скъпо. Направо ми дожаля. Да не стане тука по-добре накрая? Нека да се зъбят на Русия.
196
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Много ясно. Европа пак с един гол *** иска да се самоунищожи. Какво падение. Само западняците как ще живеят занапред, те не са свикнали на ограничения. От много неща ще си лишат тлъстоте ***, те нв разбират, санкциите срещу Русия, техния *** удрят. Няма вече виличка, кемперче, всеки уикенд почивка. Ще има зъзнене и икономии.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише нещо на пенсионерско наакано...
194
0
 
0
 
! Отговори
Кой е Зеленски? преди 1 година
Зеленски е един дребен украински диктатор по времето та Путин!
193
0
 
0
 
! Отговори
Кой е Зеленски преди 1 година
Едно вмирисано украинско зеле на един вмирисан стар американски Бидон!
192
0
 
0
 
! Отговори
Кой е Путин? преди 1 година
Путин е дребен руски диктатор по времето на Меси.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще намерите каквото търсихте. Скоро Америка ще трябва за 3 -ти път да ви спасява, не за друго, а за да не позволи на Китай да се разшири 2-3 пъти.

Спонсорирани публикации