На фронтовата линия Зеленски се закани: Ще си върнем и Крим

Украинският президент бе на посещение в Донецка област
7 дек 2022 07:00, Нели Христова
198
На фронтовата линия Зеленски се закани: Ще си върнем и Крим
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войските в източната част на Донецка област, която Русия обявява за своя след фалшив руски референдум.

Районът - особено около град Бахмут - в момента е основният фокус на сраженията, след като украинските сили превзеха Херсон в южната част на страната миналия месец.

Президентът Зеленски я нарече "най-трудният район, който защитава не само изтока, но и цялата ни държава".

Русия и нейните пълномощници контролират части от Донецк от 2014 г. насам.

Но говорейки в Деня на въоръжените сили, г-н Зеленски заяви, че вярва, че Украйна ще си върне всички окупирани от Русия земи, включително Крим.

От много седмици около град Бахмут се водят интензивни боеве, докато Русия се опитва да завземе още територии след поредица от поражения на бойното поле в други части на Украйна.

Британското разузнаване смята, че усилията на Русия там се ръководят от частниата военна групировка "Вагнер груп".

Смята се, че и двете страни са понесли тежки загуби в района. Битката за Бахмут е сравнявана с боевете по време на Първата световна война заради окопите, овъглените дървета и калта, които са се превърнали в характерна черта на пейзажа.

Президентът Зеленски похвали войниците за тяхната смелост и издръжливост във видео, заснето в град Славянск, на около 45 км северозападно от Бахмут. Славянск беше един от първите градове, окупирани от проруските сили през 2014 г., но по-късно беше отвоюван от Украйна.

Кметът на близкия град Донецк, който е под руски контрол, заяви, че украинският обстрел е убил шестима души там във вторник.

Посещението на президента се състоя ден след експлозиите на две летища дълбоко в територията на Русия, за които Москва обвини украинските безпилотни самолети. Снимки, разпространени в интернет, показват силно повреден руски самолет на едно от съоръженията.

За друга експлозия днес в близост до летище в Курска област, която граничи с Украйна, също беше обвинен Киев.

По-късно руският президент Владимир Путин се срещна с висши служители, за да обсъдят "вътрешната сигурност", но други подробности не бяха дадени

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Alek...Смени дрогата....
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 Първо ти *** в твоята................пък ние ще си помислим...проруска по...га
28
8
 
14
 
! Отговори
Alek преди 1 година
Ей укри , вчера от пентагона висш командир каза че Украйна губи войната и така ще бъде ... къде сте тръгнали бе мишчици добре че братушките ви пазят че иначе сте чао за седмица до две.
27
12
 
7
 
! Отговори
Радньо преди 1 година
Какво става с втарая в мире, самая магучия армия? Нещо зациклиха и затънаха в Украйна. Безпомощната украинска армия ги разби. А дроновете дето бомбандираха руски летища? Вчера гледам кремълското джудже кара Мерцедес, а не Волга. Странно не му ли харесва автомобилостроенето във великата мадар раша? Хахахахаха нищо не става от тия yшaнки, всички технологии идват от западна Европа и САЩ. Сега като им сложат и таван на цените на руския нефт и ептен ще оцапат гащите в кремля. Хахахахаха
26
0
 
4
 
! Отговори
Също като него преди 1 година
И аз така се заканих да на...ковам Скарлет Йохансон.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Vako Дори и така да е...ние да сме атакували Северна Македония...не сме.....знаем че са наши братя...,но Историята така е решила и са отделна Държава ...която ще живее както си иска...Това е истината...
24
6
 
10
 
! Отговори
сина преди 1 година
Урките така са се настървили, че несъзнателно са преминали границата с Русия и са на 60 километра от Москва. В града започва масова евакуация. Оръжията на руснаците са на привършване. НАТО започва да изтегля войските си от Полша, поради страх от инвазия на украйнската армия, целяща да завземе Полша, бившата ГДР, Калининград и северната част на Унгария. Спред британското разузнаване президентът на Русия Владимир Путин е потърсил убежище в белия дом.
23
3
 
12
 
! Отговори
Vako преди 1 година
разликата между ъкраинец и руснак е същата като българин и македонец.
22
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях, Зеленски прави каквото си иска, Путин в бункера и руснаците гледат
21
9
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Той Шойгу е професионалист и си разбира от работата, хаха, затова Бахмут не могат да завземат
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото джудже пак започна да си фантазира.Шойгу обяви украинските загуби за ноември.Само за ноември при свети Петър са отишли 8300 укри.Направете си сметка колко укри са гушнали букета от началото на операцията.
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя опуления с кривите кунки вече му капят лиготиите по клавиатурата.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опуленчо, лабаво я караш с минусите бе. Няма да ти платят. Гледай да не ти се изкъртят кривите кунки от напрежение.
17
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44. Аз такива яко ги гъбаркам. Няма нужда от нерви , а има нужда от непрекъснати подигравки.
16
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж колко си глъм бе опулен. И да има колебаещи се след като ясно се вижда, че оценките на коментарите се манипулират в определена посока вече ще си направят изводите. Много си глъм по целътъ глъвъ бе.
15
21
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Колкото и да се напъвате укро троловете и купените модератори, общественото мнение е друго-наркоманът Зеленски води Украйна към края си-какъв Крим ,каква победа ,кави пет лева-хахаха?!Бяхте хубав сайт ,пък на какво се превърнахте
14
31
 
25
 
! Отговори
Демократски юмрук преди 1 година
Русия е толкова огромна, че всичкото нато и укронацягите като тръгнат докато стигнат Москва и вече ще са умрели 90% от дизентерия. Напомням наполеон, който пак така тръгва с евролегионите и накрая РУК!
13
52
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странни мазохистти са укрите.... Вместо това да го обесят с главата надолу като Мусолини те ходят да *** заради него... И като ги гледах тая година как протестираха и искаха да съборим паметника на съветската армия в Борисовата градина!!!!!! Абе укропитеци - армията която влиза в България е Трети Украински Фронт..... Тоест те поругават паметника на дедите си. Тъпппииииии ама много тъпппи - даже не си знаят историята - малко като наЩе макета.
12
17
 
5
 
! Отговори
ПП и БСП преди 1 година
Требе още помощ на братята украинци както военна така и хотелска . Скоро ще си вземат не само завзетите територии но и ще стигнат до Москва че и оттатък .Пу тягата дочухме че се е покрил чак при братята си чукчите на север от страх .
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа с опулените дзъркели направо одзвере да пляска минуси. Обаче то нема на кого да сложи плюсче, понеже общественото мнение е противоположно на очакванията му. Както винаги.

Спонсорирани публикации